جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

اهمیت موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی در انتخابات آمریکا؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: حتی با وجودی که آمریکایی‌ها مشغول روند استیضاح و مجموعه‌ای از دیگر تحولات هستند، مسئله سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی از مباحث ملی کنار نرفته است.

شبلی تلهامی در گزارشی که موسسه بروکینگز منتشر کرد، نوشت: دستور اجرایی دونالد ترامپ در ماه دسامبر در رابطه با صهیونیسم‌ستیزی که ازنظر برخی تلاشی برای محدود کردن آزادی بیان درباره سیاست‌های مربوط به اسرائیل محسوب می‌شود، با قطعنامه‌ای در مجلس نمایندگان در ماه ژوئیه دنبال شد که به‌طور مستقیم به جنبش بایکوت، خروج سرمایه و تحریم (BDS) می‌پردازد.

اما آمریکایی‌ها چقدر از این جنبش اطلاع دارند و درباره آنچه فکری می‌کنند؟ تازه‌ترین نظرسنجی انجام گرفته توسط واحد نظرسنجی مسائل حساس دانشگاه مریلند به این سؤالات پاسخ می‌دهد.

مهم‌ترین تغییری که در رویکردهای افکار عمومی آمریکا در قبال مناقشه اسرائیل و فلسطین در دهه گذشته رخ داده، افزایش جانبداری در مورد مسئله‌ای بوده که به لحاظ تاریخی از جانبداری در سطحی بالا برخوردار نبوده است.

در نظرسنجی‌های 30 سال گذشته همیشه اکثریت آمریکایی‌ها می‌خواستند آمریکا در مناقشه اسرائیل – فلسطین جانب هیچ طرفی را نگیرد، اما حالا این امر تغییر کرده است. چیزی که در دهه گذشته تغییر کرده این بوده که جمهوری‌خواهان بیش‌ازپیش به جانبداری آمریکا از اسرائیل به‌جای بی‌طرفی تمایل پیدا کرده‌اند. نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که اکثریت نسبی، گزینه جانبداری را برگزیدند.

برعکس، تعداد بیشتری از دموکرات‎ها (اخیراً بیش از 80 درصد) از بی‌طرفی حمایت کرده‌اند و در میان آن‌هایی که می‌خواهند آمریکا جانب یک‌طرف را بگیرد، تعداد کسانی که طرف فلسطین هستند با آن‌هایی که طرف اسرائیل هستند، برابر است.

حوزه دیگری که در آن شاهد چندقطبی شدن بوده‌ایم، آمادگی برای اقدام علیه سیاست شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری است. چند سالی است که نظرسنجی‌ها مستمراً نشان داده‌اند اکثریت دموکرات‌ها می‌خواهند اقداماتی ازجمله اعمال تحریم علیه شهرک‌سازی صورت گیرد، درحالی‌که جمهوری‌خواهان و مستقل‌ها می‌خواهند اقدامی صورت نگیرد یا این‌که مخالفت‎ها به حرف زدن خلاصه شود.

اما با مجادلات اخیر در کنگره و دیگر مجامع سیاسی، توجهات به جنبش BDS افزایش یافته است.

در ماه اکتبر، واحد نظرسنجی پرسش‌هایی را دراین‌باره در نظرسنجی‌ها لحاظ کرد تا اطلاعات پاسخ‌دهندگان درباره این جنبش را بررسی کند. 49 درصد گفتند که کمی دراین‌باره شنیده‌اند و اکثریت این تعداد، ازجمله اکثریت بزرگی از جمهوری‌خواهان در پاسخ به این سؤال که «بر اساس آنچه شنیده‌اید، از این جنبش حمایت می‌کنید یا با آن مخالفید؟» گفتند که با آن مخالفند.

اما در خصوص دموکرات‌هایی که به این سؤال پاسخ دادند، جریان فرق داشت: 48 درصد آن‌ها گفتند از جنبش حمایت می‌کنند و 15 درصد گفتند با آن مخالفند.

سپس دو استدلال مطرح در گفتمان عمومی در مخالفت و حمایت از جنبش به پاسخ‌دهندگان ارائه شد تا میزان حمایت و مخالفت با این استدلال‌ها مشخص شود. در کل 36 درصد گفتند با استدلال حامیان این جنبش، موافقند. درعین‌حال 49 درصد گفتند که از استدلال مخالفان این جنبش حمایت می‌کنند.

از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی یک پرسش جدا هم درباره اقدامات برای تصویب قوانین مخالف با بایکوت اسرائیل پرسیده شد که 80 درصد دموکرات‌ها، 62 درصد جمهوری‌خواهان و 76 درصد مستقل‌ها مخالفت با چنین قوانینی را عمدتاً بر مبنای این واقعیت اعلام کردند که چنین قوانینی حق آزادی بیان و اعتراضات مسالمت‌آمیز را نقض می‌کند.

 

آِیا این موضوع برای انتخابات آمریکا اهمیت دارد؟

معمولاً مسئله اعراب و اسرائیل در اولویت‌های شرکت‌کنندگان در نظرسنجی‌ها در طول سال‌های گذشته بوده است. در ربع قرن گذشته اگرچه اکثر آمریکایی‌ها بی‌طرفی آمریکا در این مسئله را خواستار بودند، اما آن‌هایی که موضوع در اولویت‌های‌شان بود، بیشتر حمایت از اسرائیل را ترجیح می‌دادند. آیا این معادله تغییر کرده است؟

در نظرسنجی سپتامبر مشخص شد که 60 درصد پاسخ‌دهندگان می‌خواهند آمریکا جانب هیچ طرفی را در این مناقشه نگیرد، اما موضوع مهمی که در اینجا مطرح است به رویکرد دموکرات‌ها برمی‌گردد. 62 درصد دموکرات‌هایی که این موضوع در سه اولویت اولشان بود، همچنان می‌خواهند آمریکا بی‌طرف باشد و 80 درصد کل دموکرات‌ها می‌خواهند کشورشان بی‌طرف باشد. قرار گرفتن مسئله اسراییل و فلسطین در مراتب بالاتر اولویت، این احتمال را که دموکرات‌ها به‌طور مساوی بخواهند جانب اسراییل یا فلسطین گرفته شود، افزایش می‌دهد.

خلاصه کلام این است که دموکرات‌ها حتی آن‌هایی که این مسئله در رأس اولویت‌هایشان قرار دارد، می‌خواهند آمریکا در این مسئله بی‌طرف باشد. آن‌ها در مورد مسائل سیاسی خاص مانند تحریم‌ها یا شهرک‌سازی و یا جنبش BDS و قوانین مخالفت با تحریم اسرائیل دیدگاه راسخ‌‌تری دارند. آیا این دیدگاه‌ها دست‌کم در انتخابات مقدماتی آمریکا اهمیتی دارد؟

مناقشه اسرائیل- فلسطین به‌ندرت مسئله‌ای محوری در انتخابات آمریکا بوده است و مطمئناً در رقابت‌های انتخاباتی 2020 هم همین‌طور خواهد بود. این غیرمحتمل است که تعداد قابل‌توجهی از مردم بر اساس موضع کاندیدا درباره این مسئله به او رأی بدهند یا ندهند؛ اما جاهای دیگری هست که در آن افکار عمومی درباره این مسئله در میان دموکرات‌ها اهمیت پیدا می‌کند. کاندیداهایی که نظر افکار عمومی را بیشتر منعکس می‌کنند، احتمالاً به حامیانشان بیشتر انرژی می‌دهند و آن‌هایی که موضعی اساساً مخالف با نظر افکار عمومی می‌گیرند، ممکن است اعتبارشان را از دست بدهند و کمتر قابل‌اطمینان به نظر برسند.

در میان دموکرات‌ها، مواضع در قبال اسرائیل – فلسطین ممکن است به بخشی از بررسی اعتبار آن‌ها تبدیل شود و جایگاه آن‌ها را در افکار مردم تنزل دهد یا تقویت کند. بعید است این امر شامل مواضع کاندیداها در قبال جنبش BDS باشد، اما مسائلی نظیر تلاش برای کمک به اسرائیل در سیاستش در قبال فلسطینی‌ها همین حالا هم راه خود را به جدال‌های مبارزات دموکرات‌ها باز کرده است.

نتیجه انتخابات اولیه کمتر با موضع کاندیداها در قبال این مسئله تعیین می‌شود، اما آن‌هایی که احساسات عمومی را پذیرا هستند، سهم بیشتری به دست خواهند آورد و آن‌هایی که مخالف آن هستند، با خطر زیر سؤال رفتن اعتبارشان روبرو می‌شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *