جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، استفاده از پایگاه راداری ناتو در کشورش برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک‌شده ایران به سوی اسرائیل را تکذیب کرد.  اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد- ایرنا – وزیر امور خارجه پاکستان سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: اسلام‌آباد اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهد و هر آنچه که مطابق با منافع ملی باشد انجام خواهد شد.

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

Loading
رصد هفتگی اندیشکده‌ها

تغییر قواعد بازی در غرب آسیا پس از ترور حاج قاسم

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تحولات بعد از ترور و شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، سرنوشت فلسطین در دولت ترامپ، نظر متحدان اروپایی درباره ترامپ، چرایی اهمیت توافق موقت آمریکا با کره شمالی، بلندپروازی‌های ترکیه در لیبی و مدیترانه و آسیب‌پذیری اقتصاد ترکیه از برجسته‌ترین موضوعاتی است که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

کارنگی

رویکرد ترامپ در برابر ایران آشفته و غیرقابل پیش بینی است: رویکرد رئیس‌جمهور ترامپ در برابر ایران با برخی عوامل آشفته شده است و این امر هرگونه اقدام سیاسی در خصوص ایران را غیرقابل‌پیش‌بینی می‌کند.

نظر متحدان اروپایی کوچک درباره ترامپ : واگرایی میان اروپا و آمریکا یک واگرایی ساختاری است که با رفتن دونالد ترامپ هم از بین نخواهد رفت.

در دولت ترامپ انجیل و نه حقوق بین الملل سرنوشت فلسطین را مشخص می‌کند: آیا دهه آینده در تلاش‌ها برای تحقق آرمان‌های ملی فلسطین دهه‌ای خواهد بود که در آن حقوق بین‌الملل پیروز می‌شود؟

بروکینگز

قاسم سلیمانی و پس از آن: نویسنده این تحلیل، راهبردی کلی را برای اقدامات آمریکا بعد از واقعه ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ارائه می‌کند و البته کوتاه می‎گوید که هنوز مشخص نیست که این اقدام آمریکا اقدامی توجیه‌پذیر باشد.

واکنش کارشناسان به ترور قاسم سلیمانی: 11 کارشناس موسسه بروکینگز تحلیل کوتاهی از لحظات متلاطم کنونی در خاورمیانه و ازجمله معنای این واقعه در روابط آمریکا – ایران، جایگاه کلی آمریکا در خاورمیانه و مسائلی از این قبیل ارائه می‌دهند.

چرا آمریکا باید با کره شمالی به توافق موقت برسد؟: واشنگتن باید توافقی موقت را در رابطه با کره شمالی پیشنهاد دهد که مطابق با منافع حیاتی هر دو طرف باشد.

فارین پالسی این فوکوس

آیا اشتباهات ترامپ در عراق به جنگ با ایران منجر می‌شود؟ اشتباهات ترامپ علاوه بر شکل دادن به تهدید وقوع جنگ با ایران، باعث بروز بحران سیاسی گسترده‌ای در عراق شده است.

تلاش‌های ترامپ برای مقصر دانستن ایران در بحران عراق حقه‌ای است برای انحراف توجهات از سیاست ناشیانه خودش. درواقع مقصر بحران فعلی در کاخ سفید قرار دارد. تصمیم بی‌محابای دولت ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای 2015 با ایران و رجوع به سیاست تهدید، تحریم و جنگ‌های مخفی و نیابتی که قبلاً هرگز کارآمد نبوده‌اند، امروز به همان بدی که باقی دنیا پیش‌بینی می‌کرد در حال نتیجه معکوس دادن است و ترامپ فقط باید خودش را برای آن سرزنش کند.

شورای روابط خارجی آمریکا

خاورمیانه فقط خطرناک تر شد: عملیات علیه قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس جدال پرتنش میان آمریکا و نیروهای تحت حمایت ایران را در عراق تشدید و مبارزه با داعش را دشوارتر کرد و احتمالاً باعث ناآرامی بیشتری در منطقه خواهد شد.

قواعد بازی در خاورمیانه تغییر می‌کند، آیا ترامپ واقعا به آینده فکر کرده است؟: عملیات علیه قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس احتمالاً روابط واشنگتن با عراق و ایران را متلاطم می‌کند اما بر جایگاه کلی آمریکا در خاورمیانه تأثیری اساسی خواهد داشت.

سال دگرگونی سودان و چالش‌های پیش رو: سال 2019 تغییری جذاب را برای سودان به همراه داشت.

میدل ایست فوروم

بلندپروازی‌های ترکیه در لیبی و مدیترانه منوط به توسعه نیروی دریایی: رجب طیب اردوغان در تاریخ 10 دسامبر اعلام کرد که می‌تواند در صورت درخواست دولت توافق ملی طرابلس به این کشور سرباز اعزام کند.

بگین سادات

آمریکا: دهه آینده: درحالی‌که دهه بعدی نزدیک می‌شود، آمریکا در مقطعی تاریخی در رابطه با مسائل داخلی و خارجی قرار دارد. انتخابات ریاست جمهوری و کنگره در سال 2020 تا حد زیادی مشخص خواهد کرد که آیا روندهای کنونی پوپولیسم، چندقطبی شدن و تهییج در اجتماع آمریکایی و روند عقب‌نشینی از رهبری بین‌المللی ادامه خواهد داشت یا خاتمه می‌یابد؛ آیا پدیده «ترامپیسم» پابرجا می‌ماند یا به‌عنوان یک انحراف از آن یاد خواهد شد؛ آیا شکاف‌های سیاسی و ایدئولوژیک میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان که دولت را فلج کرده است، از بین خواهد رفت یا خیر و آیا رونق اقتصادی سال‌های اخیر در آینده ادامه خواهد داشت یا این‌که آمریکا وارد دوره رکود خواهد شد.

امریکن اینترپرایز

اقتصاد ترکیه همچنان آسیب‌پذیر است: هرکسی که اظهارات رئیس‌جمهور اردوغان در این خصوص که اقتصاد ترکیه عاری از خطر است را باور کند گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول درباره اقتصاد ترکیه را نخوانده است.

هوور

چرخش استبدادی چین چالشی برای جهان است: انعطاف‌ناپذیری رو به افزایش پکن در عرصه جهانی با خطر دادن نتیجه منفی روبرو است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *