جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

بمب گذار میدان تقسیم استانبول به ۷ بار حبس ابد و هزار و ۸۰۰ سال زندان محکوم شد

 دادستانی استانبول حکم “احلام البشیر” که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام “تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت” و “قتل عمد” ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام “اقدام به قتل عمد”، “پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک” در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

ببینید | کاخ سفید مسجد شد!

نماز جماعت توسط بیش از ۵۰۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در قلب آمریکا، واشنگتن دی سی اجرا شد./ مهر

تکرار ادعای کاخ سفید: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

نیویورک  – ایرنا- «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده/ دانشگاه‌های جهان حمایت کنند

تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

Loading

آثار راهبردی کریدور اقتصادی چین – پاکستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: کریدور اقتصادی چین – پاکستان تأثیراتی راهبردی بر روابط چین – پاکستان، چین – هند، هند – آمریکا و آمریکا – چین دارد. حمایت هدفمند آمریکا از پاکستان می ‎تواند از وابستگی پاکستان به چین پیشگیری کند و برخی آثار منفی را کاهش دهد.

جیمز اسکوملین، پژوهشگر موسسه کارنگی و دیپلمات سابق آمریکایی در این باره در گزارشی که کارنگی آن را منتشر کرد نوشت: امروز سیاست قدرتِ بزرگ در آسیای جنوبی دوباره در حال جان گرفتن است. جاه‌طلبی نظامی رو به ‎رشد چین در این منطقه ازنظر مالی با ابتکار کمربند و جاده که بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین مؤلفه کریدور اقتصادی چین – پاکستان است، مطابقت دارد. چیزی که مشخص نیست چگونگی هدایت این دینامیسم جدید توسط آمریکا است. این پژوهش که مبتنی است بر پژوهش و مشورت با کارشناسانی از سراسر جهان به این مسئله می‎پردازد که رقابت هند – پاکستان چطور در رقابت در حال ظهور قدرت بزرگ نقش خواهد داشت و نیز بررسی می‎کند که پروژه ‎های زیرساختی مالی چین در طول کریدور اقتصادی چین – پاکستان چطور چشم‌انداز سیاسی را برای آمریکا، هند، چین و پاکستان تغییر می‎دهد. این پژوهش با حمایت مرکز آسیا در موسسه صلح آمریکا تهیه شده است.

چکیده این پژوهش به این شرح است:

  • نقش در حال تغییر چین در پاکستان فرصتی را برای بررسی چین در یک محیط چالشی و به‌عنوان یک بازیگر در رقابت چند دهه‎ای میان پاکستان و هند فراهم می‏کند.
  • سرمایه‎ گذاری‌های بلندمدت چین در کریدور اقتصادی چین – پاکستان می‎تواند دست‌کم به سه شیوه توضیح داده شود: برای نشان دادن جذابیت چین به‌عنوان یک شریک؛ برای اثبات این‌که مدل توسعه چین می‎تواند صادر شود؛ و برای استفاده از پاکستان به‌عنوان یک عنصر رقابت راهبردی آن با آمریکا و هند.
  • امیدهای پاکستان برای این کریدور با نبود علاقه ظاهری چین به ایجاد یک کریدور ترانزیت زمینی و نگرانی‎های مبارزه با تروریسم که احتمالاً در سال‎های پیش رو مسئولیتی دائمی خواهد بود، کاهش‌یافته است.
  • یک احتمال رو به رشد وجود دارد که روانه شدن چین به پاکستان باعث افزایش تهدید پاکستان برای هند به‌ویژه در صورتی شود که چین موقعیت نظامی خود را گسترش دهد و پاکستان استفاده از واسطه‎ های نظامی خود را محدود نکند. دینامیسم حاصله می‌تواند انگیزه بیشتری برای تعمیق شراکت آمریکا – هند در مواجهه با یک تهدید مشترک از جانب چین و پاکستان ایجاد کند.
  • بی‎ ثباتی سیاسی و اقتصادی پاکستان و حمایتش از تروریسم موفقیت نهاییِ سرمایه‎گذاری‎های چین را تهدید خواهد کرد.
  • آمریکا می‎تواند حمایتی هدفمند را پیشنهاد دهد تا به پاکستان کمک کند که متوجه شود چطور می‎تواند از زیرساخت چین برای رشد اقتصادش استفاده کند.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *