جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل در سایه مرگ امدادگران انگلیسی

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی گزارش داد که دولت لندن پس از گذشت دو روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.

Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

تحقیقات استیضاح ترامپ و برنده رسوایی اوکراین

۱۳۹۸/۰۷/۱۷ | رصد

شوراي راهبردي آنلاين – رصد: تلاش اوکراین برای اصلاحات، احتمال بروز خشونت سیاسی در آمریکا، درک نحوه اداره کشور با بررسی تفاوت کلامي اوباما و ترامپ، گذار نیجریه به دموکراسی و انتخابات آتی این کشور، تحقیقات استیضاح ترامپ و برنده رسوایی اوکراین، توافق تجاری جدید میان آمریکا و ژاپن و خدمت پیمان استارت جدید به حفظ سرپوش بر روی تسلیحات هسته‌ای راهبردی آمریکا و روسیه از موضوعاتی است که امروز در رصد اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقمندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

چتم هاوس

اوکراین: آرزوهای بزرگ:  رمان «آرزوهای بزرگ» اثر چارلز دیکنز درباره جوانی است که پیش از غلبه بر مصائب زندگی با آزمایش‌های دشواری روبرو می‌شود. پیشرفت اوکراین با همان اندازه دشواری روبرو است که شخصیت اصلی داستان چارلز دیکنز با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کرد. رئیس‌جمهور زلنسکی و گروهش برای فرار از گذشته دستور کاری جاه‌طلبانه را آغاز کرده‌اند که با جدیت با فساد مبارزه می‌کند، بازار زمینی را باز می‌کند و دارایی‌های دولتی را خصوصی‌سازی می‌کند. بااین‌همه تلاش اوکراین برای اصلاحات همچنان چالشی بزرگ است.

 

کارنگی

الفبای پیشگیری از خشونت سیاسی: خشونت سیاسی را نمی‌توان به‌طور دقیق پیش‌بینی کرد اما برای این کار یک الگوی ریسک واضح وجود دارد. احتمال وقوع خشونت درجایی که قبلاً رخ‌داده خیلی بیشتر است. آیا آمریکا باید نگران خشونت سیاسی باشد؟ توییت رئیس‌جمهور ترامپ درباره وقوع جنگ داخلی در صورت استیضاح او و بیان تمایلش برای محاکمه یک نماینده کنگره به دلیل خیانت ( قابل مجازات با اعدام) باعث تهییج شبه‌نظامیان و نگرانی مردم شده است. ازنظر کارشناسانی که درباره خشونت سیاسی مطالعه و تحقیق می‌کنند چراغ‌های خطر مدتی است که قرمز شده‌اند.

کلام اوباما و ترامپ درباره نحوه ریاست جمهوری‌ آنها چه می گوید؟: انتخاب واژگان توسط یک رئیس‌جمهور نشان‌دهنده نحوه حکومت او است. اگر واژگان در کاخ سفید معنای خود را ازدست‌داده باشند آیا برای کسی مهم خواهد بود؟ اگر یک رئیس‌جمهور در برابر یک رهبر خارجی مانند رئیس یک باند مافیایی سخن بگوید چه اتفاقی می‌افتد؟ ما مدتی است که داریم این موضوع را متوجه می‌شویم. رونوشت ناخوشایند تماس تلفنی ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین دموکرات‌ها و جمهوری خواهان را شوکه کرد. اما ازنظر من که هم در دولت اوباما و هم در دولت ترامپ در اداره امنیت ملی کاخ سفید کارکرده‌ام این تماس چیزی را آشکار کرد که خودم هم قبلاً متوجه آن شده بودم: انتخاب واژگان توسط یک رئیس‌جمهور نشان‌دهنده نحوه حکومت او است.

 

شورای روابط خارجی آمریکا

مشروعیت گذار نیجریه به دموکراسی در سال 1999: سه سال زودتر از انتخابات ریاست جمهوری نیجریه که قرار است در سال 2023 برگزار شود ، گمانه‌زنی‌هایی درباره این انتخابات به راه افتاده که ظاهراً از شایعات ناشی می‌شود. محمد بوهاری شایعاتی با این مضمون که او قصد دارد با نقض قانون اساسی  برای سومین دور در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند را رد کرده است. شایعاتی درباره نزاع میان رئیس‌جمهور و یمی اوسینباجو، معاون رئیس‌جمهور  که تا به امروز جانشین او برای اداره کنگره ترقی خواهان (APC) بوده است، وجود دارد. شاید برای درک این دسیسه‌های سیاسی در پس انتخابات 2023 دانستن برخی سوابق کمک کند. نیجریه در سال 1999 از حکومت‌نظامی به غیرنظامی تغییر کرد.

آیا روسیه برنده رسوایی اوکراین است؟: تحقیقات استیضاح درباره تلاش دونالد ترامپ برای همراه کردن رئیس‌جمهور اوکراین در اقدام علیه جو بایدن و خانواده‌اش شادی زیادی را در مسکو رقم‌زده است. ادعاهایی، حتی در غرب، مطرح‌شده با این مضمون که ولادیمیر پوتین برنده بزرگ این قضیه است و این موضوع باعث شده دست او برای غلبه بر اوکراین بازتر شود. سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که این رسوایی آمریکا را مایه خنده جهان کرده است و رئیس کمیته امور خارجه پارلمان روسیه این افشاگری را برای اوکراین تحقیرآمیز خواند. باوجوداین ادعاها اجماع آمریکایی در پشتیبانی از اوکراین همچنان دست‌نخورده باقی‌مانده است.

آیا توافق تجاری جدید آمریکا-ژاپن مهم است؟: آمریکا و ژاپن در خصوص یک معامله تجاری توافق کرده‌اند اما منتقدان می‌گویند که این معامله به‌اندازه معامله‌ای که جایگزینش شد خوب نیست. دونالد ترامپ و شنیزو آبه به‌تازگی توافق محدودی را برای کاهش دادن تعرفه‌ها و دیگر موانع تجارت میان دو کشور اعلام کردند. ترامپ این توافق را فوق‌العاده خواند اما کارشناسان تجاری و برخی اعضای کنگره درباره آن تردید دارند.

 

فدراسیون دانشمندان آمریکایی

استارت جدید سرپوش را بر روی تسلیحات هسته ای راهبردی حفظ می کند: جدیدترین داده‌های مربوط به نیروهای هسته‌ای راهبردی آمریکا و روسیه که توسط معاهده استارت جدید محدود می‌شوند نشان می‌دهد که این معاهده همچنان در خدمت هدف موردنظرش برای حفظ سرپوش بر روی زرادخانه‌های دو کشور قرار دارد.  وزارت امور خارجه آمریکا چند روز قبل این داده‌ها را منتشر کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *