جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

نخست وزیر جدید انگلیس و مشکلات شدید پیش‌رو

۱۳۹۸/۰۶/۱۴ | رصد, سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اجتناب از گرفتاری انگلیس در یک رویارویی گسترده با ایران، اولین آزمون سیاست خارجی بوریس جانسون خواهد بود.

جولیان بارنز و الی گرانمایه در تحلیلی که اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا منتشر کرد، نوشتند: موضوع حیاتی برای جانسون این است که وی در حال حاضر قصد دارد تا از سناریوی گرفتاری انگلیس در یک رویارویی گسترده در خاورمیانه جلوگیری کند. با در نظر گرفتن بلاتکلیفی های جاری مربوط به برگزیت، جانسون باید این موقعیت را به عنوان فرصتی برای نمایش رهبری در داخل و تقویت میزان تعامل دیپلماتیکی انگلیس با شرکای اروپایی خود و آمریکا قلمداد کند.

اقدامات اخیر ایران در تنگه هرمز، بی دلیل و در خلاء اتفاق نیفتاده است. این اقدامات نتیجه مستقیم تصمیم آمریکا به تشدید کارزار فشار حداکثری علیه ایران بوده است. از جمله، تهران معتقد است که توقیف اخیر نفتکش این کشور در جبل الطارق، نقشه دولت آمریکا بود و اقدام انگلیس را دزدی دریایی خواند.

در بحبوحه این تنش ها اگر انگلیس نیز با راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه ایران همراه شود، ممکن است که باعث فروپاشی کامل توافق هسته ای شود–که این در راستای منافع انگلیس نیست. جانسون به جای انتخاب این مسیر فاجعه بار، باید دیپلماسی همه جانبه را در اولویت قرار دهد.

تهران نیز به حل دیپلماتیک موضوعات علاقمند است و به نفع خود نمی‌داند که سیاست انگلیس را به سوی سیاست دولت ترامپ سوق دهد.

در همین حال، تمرکز بر حل و فصل مساله مهمی که بر خاورمیانه سایه انداخته است یعنی، خطر بروز جنگی به وسعت منطقه، نیازی فوری محسوب می شود. برای حل این مساله، جانسون باید با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، همکاری کند که فعالیت سیاسی متمرکزی برای تنش زدایی منطقه ای انجام داده است.

در این خصوص، جانسون باید از رابطه شخصی خود با ترامپ بهره برداری کند. رئیس جمهور آمریکا آشکارا به بن بست رسیده است. اگر آمریکا تحریم ها علیه صادرات نفت ایران را برای مدتی معین لغو کند، فرصتی برای احیای دیپلماسی ایجاد خواهد شد.

اگر این اقدامات شکست بخورد، انگلیس باید بداند که منافع راهبردی ایران چنین ایجاب خواهد کرد که حداقل  تا 2021 و تا روی کار آمدن یک رئیس جمهور جدید و تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران، کمر خود را سفت ببندد. مناقشه ایران هنگامی خاتمه می یابد که اقدامات اروپا منافع مقرر ایران در موضوع هسته ای را تضمین کند.

اروپا و آمریکا در رابطه با ایران با مشکل بزرگی مواجه هستند که باید حل و فصل شود. با این حال، تا جایی که چشم انداز تنش با ایران قابل رویت است، در مسائل کلی پیشرفت چندانی به چشم نمی خورد. رسیدن جانسون به قدرت فرصتی برای انگلیس فراهم کرده است تا نیروی محرکه جدیدی به این فعالیت ها تزریق و مسیر بهتری ترسیم کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *