جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

افزایش احساسات ضدعربی در بریتانیا

۱۳۹۶/۰۷/۰۵ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: احساسات علیه مسلمانان و عرب ها در بریتانیا، بر اساس آخرین نظرسنجی ها، در حال افزایش است. بیشتر بریتانیایی ها بر این اعتقادند که عرب ها به طور خاص، نتوانسته اند در جامعه بریتانیا ادغام شوند، و حضورشان در بریتانیا مفید نیست.

بر اساس نظرسنجی ای که «شورای تقویت تفاهم عربی بریتانیایی» انجام داده و روزنامه عرب نیوز آن را منتشر کرده است، بیشتر رای دهندگان معتقدند که سیاست های امنیتی باید بر اساس حوادث جنائی ای که در بعضی جوامع مختلف نژادی در بریتانیا وجود دارد، تعریف شود، و قانون «اشتباه بر اساس نژاد» به اجرا درآید در حالی که بسیاری معتقدند تعریف جنایت بر اساس اصول نژادی اشتباه است.

بر اساس این نظرسنجی تنها 28 درصد رای دهندگان معتقدند که مهاجرت اعراب به بریتانیا مفید بوده در حالی که 64 درصد بر این اعتقادند که عرب ها در ادغام خود با جامعه بریتانیا ناکام بوده اند.

بیشتر بریتانیایی ها بر این اعتقادند که شمار پناهندگانی که از سوریه و عراق به بریتانیا آمده اند، بسیار بالا بوده است. در این نظرسنجی روشن شد که سه ویژگی بیش از هر چیزی در اذهان بریتانیایی ها نسبت به جهان عرب نقش بسته است؛ جدایی جنسیتی، ثروت و اسلام. سپس افراط گرایی و تاریخ غنی در رتبه دوم می آید. اما طرفداران این که مقوله اعراب صاحب ابتکار یا اندیشه ای هستند بسیار پایین بوده است.

کریس دویل، رئیس «شورای تقویت تفاهم عربی بریتانیایی» در این باره به روزنامه العرب می گوید: «این نظرسنجی در اوت گذشته، هم زمان با افزایش حملات تروریستی گروه های جهادی متحد با داعش در شهرهای مختلف اروپا انجام شده است.»

وی در ادامه می افزاید: «دلیل دوم چنین رویکردی نسبت به عرب ها، نگاه ضدمهاجرتی ای است که نزد بریتانیایی ها در حال افزایش است. کما این که نتایج همه پرسی که منجر به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در ژوئن گذشته شد نیز در این نظرسنجی موثر بوده است.»

بسیاری از تصوراتی که نسبت به اعراب و مسلمانان وجود دارد، به نوع نگاه به ساکنان محلی به خصوص کسانی که در شهرهای اطراف و مناطق فقیرنشین شهرهای بریتانیا زندگی می کنند باز می گردد.

85 درصد از رای دهندگان بر این اعتقادند که ایالات متحده و بریتانیا با تصمیم به جنگ در عراق در سال 2003 مرتکب اشتباه شدند، و همچنان هم اکثر آنها با انجام حملات هوایی بریتانیا علیه عناصر داعش در عراق و سوریه مخالف هستند.

در حالی که بسیاری نسبت به اعمال سیاست نژادی در برخورد با شهروندان بریتانیایی انتقاد دارند و آن را اشتباه می دانند، 55 درصد از رای دهندگان بر این باورند که پلیس حق دارد چنین سیاستی را علیه اعراب و مسلمانان به دلایل امنیتی اتخاذ کند در حالی که 24 درصد مخالف اجرای چنین قانونی هستند.

قانون «اشتباه بر اساس نژاد» به پلیس و دستگاه های امنیتی این اجازه را می دهد که با پیش فرض احتمال ارتکاب بعضی جنایت ها از سوی افرادی که متعلق به اقلیت های نژادی یا دینی یا قومی در بریتانیا هستند، با آنها برخورد شود. رقم حامیان این قانون در میان محافظه کاران در حدود 72 درصد است.

این نظرنسجی همچنین نشان می دهد که 63 درصد رای دهندگان معتقدند که عرب ها در ادغام با جوامع غربی به دلیل زندگی در جوامع منزوی خود ناکام بوده اند.

در پاسخ به این سوال که آیا مهاجرت از جهان عرب برای بریتانیا مفید بوده است، 23 درصد آن را تایید می کنند در حالی که 41 درصد هجرت اعراب به بریتانیا را غیرمفید می دانند.

همچنین 72 درصد تایید کردند که «اسلاموفوبیا» در بریتانیا با سرعت در حال گسترش است.

دویل در این باره می گوید: «بسیاری از عرب هایی که به بریتانیا آمده اند همچنان به نظام حمایت اجتماعی دولت متکی هستند بدون این که دنبال کار باشند، این مساله دلیل اصلی ایجاد احساس تنفر از اعراب است.»

وی در پاسخ به این سوال که این احساس تا چه اندازه می تواند در آینده در حمله به اعراب و مسلمانان و ضدیت با آنها موثر باشد، می گوید: «این بستگی به تعداد حملاتی دارد که اسلام گرایان تندرو در آینده مرتکب می شوند، اگر چنین حملاتی ادامه داشته باشد و تشدید شوند حمله به اعراب و مسلمانان نیز افزایش خواهد یافت.»

منبع: دیپلماسی ایرانی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *