جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

آینده سیاست سایبری در چین

۱۳۹۳/۱۱/۰۲ | علمی - فرهنگی

شورا آنلاین - ترجمه: چین برنامه های جاه طلبانه ای برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت نظامی و اقتصادی دارد. در قرن 21 هیچ یک از این اهداف بدون یک اقتصاد مبتکرانه و موفق که بر فن آوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی پیشرفته (ICT) متکی باشد، ممکن نمی شود.

جاشوا بلیبرگ و دارل ام.وست در مقاله ای برای موسسه بروکینگز نوشتند: اگر قرار باشد چین خود را به کانون قدرت ICT  تبدیل کند، باید تغییرات سیاسی بزرگی را دنبال کند.

گرگ استن، عضو موسسه شرق غرب (ایست وست) در یکی از نشست های اخیر بروکینگز درباره کتاب جدیدش با عنوان سیاست سایبری در چین صحبت کرد. این کتاب به بررسی چالش هایی می پردازد که این کشور در تلاش برای رفتن به سمت انقلاب در زمینه ICT با آن روبرو خواهد شد.

جایگاه ICT در چین

چین توانایی های متعددی دارد که در تلاش برای تبدیل شدن به ابرقدرت ICT به آن کمک خواهد کرد. به عنوان مثال شرکت لنوو چین بزرگ ترین سازنده پی سی  در جهان است. چین همچنین بیشترین کاربر اینترنت را در جهان (شهروند اینترنتی) دارد.

دانشمندان چینی اولین کسانی بودند که اطلاعات کوانتومی فرابرد را میان ذرات دوردست منتقل کردند. و مهندسان چینی نقشی پیشرو در توسعه پروتکل اینترنتی نسخه 6 دارند. بسیاری از سریع ترین ابررایانه های جهان در چین است.

با این حال با وجود این دستاوردهای بسیار، چین با برخی چالش های غیرمنتظره در زمینه ICT روبرو بوده است. این کشور از رتبه 36 در شاخص آمادگی شبکه ای مجمع جهانی اقتصاد در سال 2011 به رتبه 62 در سال 2014 سقوط کرد.

ایجاد نسلی از مبتکران

چین سرمایه گذاری وسیعی در دانشگاه های سراسر کشور در سال 2000 انجام داد تا تعداد زیادی از کارشناسان فن آوری اطلاعات را آموزش دهد. اما این سرمایه گذاری به نتایج مطلوب دست نیافت. تقریبا 40 درصد از دانشجویان چینی که در خارج تحصیل می کنند به کشور خود بازمی گردند که این میزان پایین تر از سطح انتظارات دولت چین است.

بنا به گفته استن، در برخی موارد محققان چینی به این دلیل به کشورشان بازنمی گردند که “محیط اجتماعی” دیگر کشورها را به چین ترجیح می دهند.

چهار واقعیت کلیدی درباره آینده سیاست سایبری چین

  • چین با موانع خودساخته بسیاری روبروست که تبدیل شدن به یک جامعه پیشرفته در عرصه فن آوری را برای این کشور دشوار می سازد، از جمله این موانع می توان به ماهیت بسته نظام آموزشی و سانسور اینترنت به دست دولت اشاره کرد.
  • رهبران چینی نگرانی عمیقی درباره ایجاد یک جامعه مبتکر و به شدت عملگرا دارند. بخشی از این مساله ناشی از نتایج نه چندان خوب سیاست های ICT در دو دهه گذشته است.
  • چین نمی تواند خود را از تاثیرات انقلابی و دگرگون کننده اینترنت حفظ کند.
  • رهبری این کشور همچنان بر تبدیل چین به یک جامعه اطلاعاتی پیشرفته تاکید دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *