جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

بیانیه ۱۸ کشور به سرکردگی آمریکا علیه ملت فلسطین در غزه

تهران- ایرنا- ۱۸ کشور از جمله انگلیس و فرانسه به سرکردگی آمریکا در بیانیه ای درباره نوار غزه بدون اشاره به جنایات های بیش از شش ماهه ارتش رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و بدون درخواست از این رژیم برای توقف جنگ تجاوزگرانه خود، تلاش کردند که مقاومت فلسطین را به طور یکجانبه زیر فشار قرار داده و از تل آویو حمایت سیاسی کنند.

Loading

آینده سیاست سایبری در چین

۱۳۹۳/۱۱/۰۲ | علمی - فرهنگی

شورا آنلاین - ترجمه: چین برنامه های جاه طلبانه ای برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت نظامی و اقتصادی دارد. در قرن 21 هیچ یک از این اهداف بدون یک اقتصاد مبتکرانه و موفق که بر فن آوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی پیشرفته (ICT) متکی باشد، ممکن نمی شود.

جاشوا بلیبرگ و دارل ام.وست در مقاله ای برای موسسه بروکینگز نوشتند: اگر قرار باشد چین خود را به کانون قدرت ICT  تبدیل کند، باید تغییرات سیاسی بزرگی را دنبال کند.

گرگ استن، عضو موسسه شرق غرب (ایست وست) در یکی از نشست های اخیر بروکینگز درباره کتاب جدیدش با عنوان سیاست سایبری در چین صحبت کرد. این کتاب به بررسی چالش هایی می پردازد که این کشور در تلاش برای رفتن به سمت انقلاب در زمینه ICT با آن روبرو خواهد شد.

جایگاه ICT در چین

چین توانایی های متعددی دارد که در تلاش برای تبدیل شدن به ابرقدرت ICT به آن کمک خواهد کرد. به عنوان مثال شرکت لنوو چین بزرگ ترین سازنده پی سی  در جهان است. چین همچنین بیشترین کاربر اینترنت را در جهان (شهروند اینترنتی) دارد.

دانشمندان چینی اولین کسانی بودند که اطلاعات کوانتومی فرابرد را میان ذرات دوردست منتقل کردند. و مهندسان چینی نقشی پیشرو در توسعه پروتکل اینترنتی نسخه 6 دارند. بسیاری از سریع ترین ابررایانه های جهان در چین است.

با این حال با وجود این دستاوردهای بسیار، چین با برخی چالش های غیرمنتظره در زمینه ICT روبرو بوده است. این کشور از رتبه 36 در شاخص آمادگی شبکه ای مجمع جهانی اقتصاد در سال 2011 به رتبه 62 در سال 2014 سقوط کرد.

ایجاد نسلی از مبتکران

چین سرمایه گذاری وسیعی در دانشگاه های سراسر کشور در سال 2000 انجام داد تا تعداد زیادی از کارشناسان فن آوری اطلاعات را آموزش دهد. اما این سرمایه گذاری به نتایج مطلوب دست نیافت. تقریبا 40 درصد از دانشجویان چینی که در خارج تحصیل می کنند به کشور خود بازمی گردند که این میزان پایین تر از سطح انتظارات دولت چین است.

بنا به گفته استن، در برخی موارد محققان چینی به این دلیل به کشورشان بازنمی گردند که “محیط اجتماعی” دیگر کشورها را به چین ترجیح می دهند.

چهار واقعیت کلیدی درباره آینده سیاست سایبری چین

  • چین با موانع خودساخته بسیاری روبروست که تبدیل شدن به یک جامعه پیشرفته در عرصه فن آوری را برای این کشور دشوار می سازد، از جمله این موانع می توان به ماهیت بسته نظام آموزشی و سانسور اینترنت به دست دولت اشاره کرد.
  • رهبران چینی نگرانی عمیقی درباره ایجاد یک جامعه مبتکر و به شدت عملگرا دارند. بخشی از این مساله ناشی از نتایج نه چندان خوب سیاست های ICT در دو دهه گذشته است.
  • چین نمی تواند خود را از تاثیرات انقلابی و دگرگون کننده اینترنت حفظ کند.
  • رهبری این کشور همچنان بر تبدیل چین به یک جامعه اطلاعاتی پیشرفته تاکید دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *