جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تحرکات ضدایرانی واشنگتن در ریاض

تحرکات ضدایرانی واشنگتن در ریاض

با وجود آنکه تقابل مستقیم ایران و اسرائیل فروکش کرده، اما همچنان در عرصه دیپلماسی جریان‌های ضدایرانی فعالی به دنبال تغییر‌ معادلات در منطقه علیه تهران هستند؛ از تلاش بایدن برای عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو گرفته تا ادعا بر سر ایجاد ائتلاف منطقه‌ای‌ شکل‌گیری سامانه پدافندی مشترک منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران. در بین این هدف‌گذاری‌ها، موضوع مهم‌تر ناظر بر تلاش برای دستیابی آمریکا و عربستان به یک توافق‌نامه امنیتی دوجانبه است؛ توافق‌نامه‌ای که به اعتقاد ناظران، سیبل آن‌ ایران است.

فیلم/ عکس سلفی با تانک آمریکایی در مسکو

مسکو- ایرنا- برپایی نمایشگاهی از تسلیحات و تجهیزات جنگی که در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین به دست نظامیان روس افتاده است، با استقبال شمار قابل توجهی از شهروندان مسکو در نخستین روز نمایشگاه همراه شد.

اذعان ژنرال صهیونیست به دستاورد راهبردی حزب‌الله/ حادثه‌ای بدتر از هفتم اکتبر در راه است

تهران- ایرنا- یکی از ژنرال‌های صهیونیست از دستاورد راهبردی حزب الله در جبهه شمال فلسطین خبر داد و به آشفتگی سران رژیم صهیونیستی و خطری اشاره کرد که جبهه داخلی آنها را تهدید می کند.

Loading
اسلامی در نشست کاربرد هوش مصنوعی در روابط خارجی تشریح کرد

اهمیت استفاده از یک مدل زبانی خاص هوش مصنوعی برای وزارت خارجه

شورای راهبردی آنلاین – نشست: همبنیانگذار و مدیرعامل aiAble با تاکید براینکه وزارت خارجه باید به سرعت به‌سمت استفاده و ایجاد یک مدل زبانی قابل استفاده برای هوش مصنوعی برای خود برود، به‌تشریح اهمیت به‌کارگیری هوش مصنوعی در وزارت خارجه ایران و نحوه استفاده بازیگران بین‌المللی از آن پرداخت.

به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، محمد اسلامی که در دومین نشست تخصصی «روابط خارجی در عصر هوش مصنوعی» به‌میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی و  با موضوع «کاربرد هوش مصنوعی در روابط خارجی» سخن می‌گفت؛ تصریح کرد: اگر بخواهیم تاثیرگذاری هوش مصنوعی را بر هر سطح از شئون زندگی بشر درنظر بگیریم، باید ببینیم برق چه تاثیراتی بر زندگی انسان‌ها گذاشته است. بعد از برق، بشر اقداماتی انجام داد که تا قبل از آن، در فضای تصوراتش نیز نمی‌گنجید. هوش مصنوعی هم می‌تواند این سطح از تاثیرگذاری را داشته باشد.

وی با اشاره به تغییر در نظم نوین جهانی با استفاده از هوش مصنوعی، با بیان اینکه در شرایط کنونی، رقابت اصلی در حوزه هوش مصنوعی، میان چین و آمریکا است و دیگران در این رقابت ارزیابی نمی‌شوند، گفت: در سال 2018، ادعا شد که رقابت میان آمریکا و چین به پایان رسیده و چینی‌ها رقابت را برده‌اند. دیگر کشورها، با فاصله معناداری در این حوزه فعالیت می‌کنند. اینکه همه در این رقابت نیستند، خبر بدی است، اما از جهاتی می‌تواند این فرصت را برای ما هم فراهم کند که وارد این فضا شویم.

اسلامی تاکید کرد: هر چند هنوز بسیاری از کشورها در گام‌های ابتدایی هستند، اما سرعت این گام‌ها بسیار زیاد است. چینی‌ها سرمایه گذاری در هوش مصنوعی را با سرعت پیش برده‌اند و دولت‌های امارات و عربستان، هم گام‌های بلندی برداشته‌اند. دنیای هوش مصنوعی، اگر نگوییم هر روز، بلکه هفته به هفته در سطوح تکنولوژی و استفاده از هوش مصنوعی تغییر می‌کند.

مدیرعامل aiAble، ضمن تشریح نحوه عملکرد یادگیری ماشین و تفکیک بخش‌هایی که در به‌کارگیری هوش مصنوعی برای روابط خارجی برعهده مهندس یادگیری ماشین است و بخش‌هایی که وزارت خارجه باید پیش ببرد، ادامه داد: مسئولیت اصلی در به‌کارگیری هوش مصنوعی در وزارت خارجه بر عهده مهندس ماشین نخواهد بود.

وی با بیان اینکه ماشین، اکنون زبان بشر را فهمیده و اکنون می‌شنود، جمله می‌سازد و استدلال و حالت‌های مختلف را پیش‌بینی می‌کند، اضافه کرد: در حوزه استفاده از هوش مصنوعی در سیاست خارجی، باید درنظر داشت دو راهی وجود دارد که آیا ما باید از سرویس‌های هوش مصنوعی استفاده کنیم، آیا یک سرویس دستگاه سیاست خارجی می تواند از هوش مصنوعی استفاده کند و یا باید از transformation AI بهره ببرد.

اسلامی ضمن تاکید براینکه هیچ کدام از کشورها اعلام نمی‌کنند که چگونه در حال بهره‌گیری از هوش مصنوعی هستند، به تاثیر مثبت استفاده از هوش مصنوعی در عملکرد یک کارگزاری بورس در پنج سال اشاره کرد و اظهارداشت: کارگزاری‌های سازمان ملل اعلام کرده‌اند که از این هوش مصنوعی  استفاده می‌کنند. ضمن اینکه سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در برنامه‌های نظارت بر برگزاری انتخابات کشورهای اروپایی از این امکان استفاده می‌کند. این ماشین، خبرها را در شبکه های اجتماعی زیرنظر می‌گیرد.

مدیرعامل aiAble، با بیان اینکه توافقنامه‌های بین‌المللی از زمانی که مقدماتش نوشته می‌شود تا زمانی‌که نهایی می‌شود باید تاثیرش بر موضوعات مختلف تخمین زده شود، ادامه داد: دستگاه سیاست خارجی رژیم صهیونیستی تنها جایی است که اعلام کرده در حال استفاده از هوش مصنوعی، است. ژاپنی‌ها نیز در حال استفاده از هوش مصنوعی هستند. از روی سند بودجه‌ای که در آن اعلام کردند بودجه‌ای برای استفاده از هوش مصنوعی در وزارت خارجه تخصیص داده می‌شود، این مساله روشن شده است. چینی‌ها نیز در حال استفاده از آن هستند.

وی با بیان اینکه هر آنچه که شبیه کیبورد است در حال از بین رفتن است و ما با ماشین‌ها حرف می‌زنیم، گفت: یکی از کارهای دیگری که در وزارت خارجه کره جنوبی در استفاده از هوش مصنوعی انجام شده، مباحث کنسولی است. امارات نیز برای تشریح فرایند کنسولی از هوش مصنوعی استفاده می‌کند. انگلیسی‌ها نیز برای اینکه تخمین بزنند بحران به چه سمتی می‌رود، از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.

اسلامی با تاکید براینکه وزارت خارجه باید به‌سرعت به سمت استفاده و ایجاد یک مدل زبانی برای خود برود، اضافه کرد: بررسی‌ای که ما در درون مجموعه خود کردیم، نشان داد اگر بخواهیم دستگاه دیپلماسی ایران از هوش مصنوعی استفاده کند باید برای دیپلمات‌های ایران زیرساختی بسازیم که مباحث محرمانگی را درنظر داشته باشد. این زیرساخت می‌تواند پیش‌بینی کند، راستی‌آزمایی کند، تخمین بزند، می‌تواند فضای مذاکرات را شبیه‌سازی کند، می‌تواند متن سخنرانی فراهم کند و حتی می‌توان با متن دادن و سخنرانی‌های قبلی به ماشین، شخصیت‌سازی کرد و نزدیک‌ترین تخمین ممکن درباره اینکه آن فرد چه پاسخی به یک سوال می‌دهد را به‌دست آورد.

0 Comments