جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

سناریوهای آمریکایی برای مقابله با تهدیدات سایبری

۱۳۹۶/۰۳/۲۷ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: امروز امنیت سایبری در خط مقدم سیاست های برنامه ریزی برای جنگ های آینده است، چرا که از بسیاری جهات، تهدید سایبری میدان بازی را هدف گرفته است.

مایکل او. هانلون در تحلیلی که اندیشکده بروکینگز منتشر کرد، نوشت: این موضوع آمریکا و متحدان این کشور را با دغدغه ای منحصربه‌فرد مواجه ساخته است.

گزارش نهایی کارگروه بازدارندگی سایبری هیات علوم دفاعی (DSB)[1] نشان می دهد که تجهیزات سایبری سایر کشورها از توانایی آمریکا برای دفاع از سامانه های خود فراتر رفته است و این روند حداقل در پنج تا 10 سال آینده برهمین منوال باقی خواهد ماند.

با در نظر گرفتن این موضوع، وجود راهبردی سایبری که بتواند در مقابل دشمنان بالقوه، بازدارندگی مطمئنی ایجاد کند و در کنار آن، روش های دفاع از سیستم های حیاتی را شکل دهد، به طور فزاینده ای ضروری است، اما در حال حاضر روند پیشرفت در هر دو مورد کند و نامنظم است.

در 6 ژوئن، مرکز اطلاعات و امنیت قرن 21 در اندیشکده بروکینگز میزبان نشستی بود که هدف آن بررسی امنیت سایبری و بازدارندگی آن بود.

در همین راستا نویسنده این یادداشت با جیمز میلر، معاون سیاسی وزیر دفاع سابق [آمریکا] که در حال حاضر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز مشغول است، مصاحبه ای انجام داد. علاوه براین، کارشناسان شرکت کننده در این میزگرد، ازجمله سام جونز، از شرکت پلانتیر، ویلیام لیر از شرکت ریتون و آنیل رامشاران از شرکت دیلویت نیز سخنانی ارائه کردند.

در همین حال، این پژوهش که با همکاری میلر و با محوریت موضوع بازدارندگی سایبری انجام شده، بیانگر طیفی از چالش هایی است که انقلاب سایبری و رایانه ای را پیش پای آمریکا می گذارد. در واقع، این پژوهش (که اساس بحث های گسترده درباره این موضوع محسوب می شود) به برخی از تهدیدهای پیش روی جامعه و ارتش آمریکا پرداخته است.

شرکت کنندگان در این میزگرد ابتدا درباره مهم ترین مشکل در حوزه وزارت دفاع مورد پرسش قرار گرفتند. لیر در پاسخ اظهار داشت که آمریکا باید به بعد انسانی مشکلات امنیت سایبری، از جمله اشتباهات امنیتی موجود بپردازد. جونز پیشنهاد کرد که وزارت دفاع باید یا گزارش انطباق امنیت سایبری را حذف کند یا با استفاده از تکنولوژی برای گزارش انطباق خودکار، به افراد فرصت داده شود تا آسیب پذیری های امنیتی را ترمیم و عیوب شبکه را رفع کنند. رامشاران نیز معتقد بود که نه تنها سیستم های وزارت دفاع آمریکا، بلکه زیرساخت های وسیع غیرنظامی و آسیب پذیری های آن نیز نیازمند توجه است.

میلر به مسائل راهبردی خاصی اشاره کرد که آسیب پذیری های فعلی سایبری را توصیف می کند: ازجمله «تخریب توسط هکرها» که از نمونه های آن می توان به هک سونی پیکچرز توسط کره شمالی، سرقت سایبری چین از مالکیت معنوی و شخصی و هک انتخابات اخیر آمریکا توسط روسیه اشاره کرد. این حملات می تواند آمریکا را گمراه کند و سیستم های اقتصادی و ارتباطاتی این کشور را مختل سازد. همچنین، میلر در کنار استفاده از ابزار تهاجمی سایبری و ابزار سیاست خارجی، به لزوم ایجاد کمپین بازدارندگی بلند-مدت علیه هریک از فعالان مهاجم تاکید کرد.

همچنین میلر ماهیت چند-بعدی آسیب پذیری های فعلی را توضیح داد و گفت: مشکل ممکن است در تراشه های کامپیوتری باشد که در سلاح سیستم عامل تعبیه شده است؛ همچنین ممکن است آسیب پذیری های عمده ای در زیرساخت های حیاتی که حمل و نقل و پشتیبانی لجستیکی پایدار ارتش آمریکا بر آنها استوار است، وجود داشته باشد. علاوه بر این، اشکال مختلف هک پیشرفته نیز ممکن است باعث اختلال در تجهیزات کنترل و فرماندهی شود که احتمال دارد در زمان جنگ باعث قطع ارتباط نیروهای نظامی با یکدیگر شود. میلر این طور نتیجه گیری کرد که حملات به زیرساخت های غیر نظامی (در حوزه های حیاتی نظیر برق، آب و فاضلاب، حمل و نقل و فعالیت های مالی که بسیاری از آنها برای عملیات نظامی بسیار مهم است) به همراه آسیب پذیری های نظامی، شرایطی را برای آمریکا به وجود می آورد که قدرتی بزرگ (مانند روسیه یا چین) از ظرفیت لازم برای ضربه زدن به اقتصاد برخوردار شود و واکنش نظامی آمریکا در برابر تهاجم را کند سازد.

میلر و هیات علوم دفاعی معتقدند که امروزه آسیب پذیری ها در حال افزایش هستند و اگر مساله را جدی نگیریم این نقاط ضعف همچنان باقی خواهند ماند. از دیدگاه آن ها، حفاظت سایبری به شدت نیازمند تلاشی پایدار است.

رامشاران بار دیگر بر اهمیت حفاظت از زیرساخت های غیرنظامی تاکید کرد. وی توضیح داد که تاکتیک ها و تکنیک هایی که امروزه در جنگ سایبری به کار گرفته می شود به طور گسترده در دسترس هستند و استفاده از آنها نیز غالبا بسیار آسان است. امروزه برای حملات از روش های کم هزینه و غیر ماهرانه استفاده می شود.

لیر آسیب پذیری های حال حاضر را در پرتو این امر توضیح می دهد که مهندسان سیستم های نظامی نسل گذشته چندان نگران امنیت سایبری نبودند. وی هشدار می دهد که حتی یک حمله سایبری محدود و مجزا به بخش کلیدی دستگاهی بزرگ مانند یک کشتی، کل مجموعه را ناکار می کند و باعث شکست ماموریت می شود. به عنوان مثال، حمله به نیروی محرکه کشتی می تواند نتایج فاجعه بار به دنبال داشته باشد.

جونز معتقد است که با کد گذاری، استفاده از انواع مختلف تیم های قرمز و نقد و بررسی اولیه، می توان قابلیت اطمینان و مقاومت را به طور چشمگیری بهبود بخشید.

میلر در نتیجه گیری خود آمریکا را به اجرای سه مورد توصیه می کند که عبارتند از:

  1. اولویت بندی و سرمایه گذاری در مقاومت سیستم های حمله هسته ای و سامانه های متعارف دوربرد؛
  2. توجه بیشتر به زیرساخت های حیاتی و حفظ آستانه ای که در آن، گروه های تروریستی و قدرت های کوچک از ظرفیت لازم برای به خطر انداختن آمریکا از طریق حملات سایبری برخوردار نباشند،
  3. و توسعه پیشاپیش یک راهکار مشخص برای پاسخ دهی به حمله سایبری قابل توجه.

[1]Defense Science Board

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *