جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

ضرورت پاسخگو کردن مجرمان سایبری بین‌المللی

۱۳۹۶/۰۳/۳۰ | علمی - فرهنگی

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: انتساب ‎یک عمل متخلفانه سایبری به‌صورت علنی به یک متهم، شامل شناسایی عامل و آمران فعالیت موردنظر است.

جان اس دیویس دوم، بنیامین آدام بودرو، جاناتان ویلیام ولبرن، یائیر آگور، کوردای اوگلتری، جفری مک گاورن، مایکل چیس در پژوهشی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشتند: یافتن ادله‌ای برای انتساب اقدام متخلفانه سایبری به یک متهم، پیش‎نیاز لازم برای مسئول شناختن بازیگران فعالیت‎ها‎ی مخرب در این عرصه است.

به‌تازگی چند حادثه سایبری که آثار ژئوپلیتیکی داشتند و ادله‌ی ارائه‌شده برای انتساب آن‌ها به متهمان، به‌شدت موردتوجه رسانه‌ها قرار گرفت. بسیاری از طیف‌های افکار عمومی اعتبار این اتهام‌زنی را زیر سؤال بردند.

این پژوهش به بررسی وضعیت امکان انتساب عمل متخلفانه سایبری در حال حاضر می‌پردازد و گزینه‎ها‎ی جایگزینی برای امکان انتساب عمل متخلفانه سایبری به متهمان، به شکل استاندارد و شفاف را بررسی می‌کند که ممکن است بتواند نگرانی‌های مربوط به معتبر بودن ادعای انتساب را رفع کند.

این کار تحقیقی به‌طور خاص، ارزش ایجاد یک سازمان مستقل جهانی را که مأموریت آن شامل بررسی و انتساب حملات سایبری به عاملان آن است، مورد ملاحظه قرار می‎دهد.

یافتههای کلیدی پژوهش

فقدان همگونی و اعتبار در تلاشها برای انتساب اقدامات سایبری

  • تجزیه‌وتحلیل موارد اخیر نشان می‎دهد که رویه موجود برای انتساب عمل متخلفانه سایبری، پراکنده و ناموزون بوده است؛ به‌طوری‌که هیچ روش استانداردی در تحقیقات برای بررسی ادله استفاده‌نشده یا معیار اعتماد جهانی برای رسیدن به ادله به کار گرفته نشده است.
  • در چندین مورد، تحقیقات انجام شد، اما هیچ ادله‌ای که منجر به انتساب شده باشد، به‌صورت رسمی ‎توسط قربانی یا نهاد تحقیقاتی علنی نشد. علاوه بر این، بیانیه‎ها‎ی عمومی ‎در مورد انتساب با سوءظن، سردرگمی و درخواست برای شفافیت بیشتر درباره تحقیق و اساس شواهد روبرو شده است.

چالشها در انتساب عمل متخلفانه سایبری

  • چالش اول مربوط به‌دشواری رسیدن به ادله‌ای برای انتساب عمل متخلفانه سایبری است. شاخص‎ها‎ی فنی، سیاسی و همه منابع، ابزارهایی هستند که در انتساب عمل متخلفانه مورداستفاده قرار می‎گیرد و معمولاً به‌صورت ترکیبی استفاده می‎شوند.
  • چالش دوم انتساب عمل متخلفانه سایبری، متقاعد کردن افکار عمومی است. اعتبار منوط به چند عامل است: شواهد قوی، نمایش دانش و مهارت‎ها‎ی لازم برای رسیدن به نتیجه‎گیری درست، سابقه صحت و دقت، اعتبار و شهرت برای تجزیه‌وتحلیل هدفمند و بی‎طرفانه و روشی شفاف که شامل یک فرایند بررسی مستقل است.
  • تحقیقات مؤثر برای انتساب عمل متخلفانه سایبری، این ملاحظات را منعکس خواهد کرد و در چشم مخاطبان موردنظر، اعتبار به دست خواهد آورد.

پیشنهادها

  • با توجه به چالش‎ها‎ و بینش‎ها‎ی فوق‌الذکر، نویسندگان این پژوهش ماهیت سازمانی بین‎المللی را برای انتساب عمل متخلفانه سایبری که در این گزارش از آن به‌عنوان کنسرسیوم جهانی انتساب سایبری (کنسرسیوم) یاد می‎شود، پیشنهاد می‎کنند و موردبررسی قرار می‎دهند.
  • این گروه گسترده از کارشناسان بین‎المللی، تحقیقات مستقلی درباره حوادث عمده سایبری به‌منظور انتساب عمل متخلفانه سایبری انجام می‌دهند. عضویت در آن باید شامل نمایندگانی از دو بخش باشد: (1) کارشناسان فنی بخش امنیت سایبری و شرکت‎ها‎ی فناوری اطلاعات و هم‎چنین دانشگاه‎ها‎؛ و (2) کارشناسان سیاست فضای مجازی، حقوقدانان و کارشناسان سیاست بین‎الملل از انجمن‎ها‎ی علمی ‎و سازمان‎ها‎ی تحقیقاتی مختلف. یک سازمان معتبر و شفاف درزمینهٔ انتساب عمل متخلفانه سایبری، برای بری ماندن از جانب‌داری و همچنین صیانت از شفافیت، نباید شامل نمایندگی رسمی‎ دولت-کشور‎ها‎ شود.
  • کنسرسیوم با قربانیان و یا وکلای آن‎ها‎، بنا به درخواست آن‎ها‎ و با همکاری آن‎ها‎ برای بررسی حوادث سایبری، با استفاده از مجموعه‎ای متنوع از روش‎ها‎ همکاری می‎کند و یافته‎ها‎ی خود را برای بررسی عمومی‎ منتشر می‎کند.
  • علاوه بر ارائه قضاوتی معتبر و شفاف از انتساب، تحقیقات کنسرسیوم به استاندارد کردن رویکردهای روش‌شناسی، برنامه‌نویسی رایانه‌ای (Naming convention) و معیارهای اطمینان‌بخشی کمک خواهد کرد که درک مشترک در فضای مجازی را به‌پیش می‌برد و امنیت سایبری جهانی را ترویج بخشد.
  • جامعه جهانی می‎تواند از یافته‎ها‎ی کنسرسیوم برای تقویت استحکامات شبکه، خنثی کردن حملات آینده و پیگیری اقدامات قضایی متعاقب آن برای پاسخگو کردن مرتکبان جرائم سایبری استفاده کند.

متن این پژوهش را می‌توانید در این لینک به زبان انگلیسی دریافت کنید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *