جدیدترین مطالب

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

تهران تل آویو را به دوئل دعوت کرد

اسماعیل فروغی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران تا سه هفته پیش از آن هر نوع حملات تحقیرآمیز اسرائیل را تحمل می کرد و فقط از طریق نیروهای متحدش در منطقه در برابر آن رژیم می جنگید، اما این بار برای اولین بار با حمله ی گسترده ی موشکی و پهپادی از خاک خود بر اسرائیل، مستقیماً وارد میدان جنگ شده، اسرائیل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرده است.
Loading

شکنندگی آتش‌بس و چشم‌انداز جنگ در یمن

۱۴۰۱/۰۱/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل یمن با بیان اینکه آتش‌بس میان عربستان و یمن بسیار شکننده است و نمی‌تواند پایدار بماند، گفت: این آتش‌بس برای انصارالله و مردم یمن دستاوردی محسوب می‌شود و نقش مهم انصارالله در یمن را ثابت کرد؛ با این حال، بعید است عربستان حاضر به پذیرش واقعیت‌های یمن باشد.

سید محمدرضا سید احمد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به مهلت سه روزه انصارالله به عربستان برای پذیرش آتش‌بس و اعلام قبول این آتش‌بس از سوی ریاض اظهار داشت: از ابتدا که سازمان ملل وارد مسائل جنگ یمن شد، رهبر انصارالله تاکید کرده بود که باید پرونده انسانی از پرونده سیاسی جدا دیده شود، اما شاهد بوده‌ایم که متاسفانه اقدام عربستان به نسل‌کشی در یمن با واکنش جدی سازمان ملل مواجه نشده است.

وی با اشاره به تلاش امارات برای جلوگیری از پیشروی‌های انصارالله در نبرد میدانی افزود: تدبیری که انصارالله و ارتش یمن اندیشیده بودند تا امارات را از سد راه خود بردارند، نتیجه داد و پیامدهای آن درسی برای مصر و دیگر کشورهای خواهان همراهی عربستان شد که اگر بخواهند وارد این جنگ شوند، چه ضربات اقتصادی دردناکی را باید تحمل کنند.

این کارشناس مسائل یمن به انتقادات انصارالله از تصمیم عربستان برای جلوگیری از ورود سوخت و انرژی از بندر الحدیده اشاره کرد و با بیان اینکه با ضربات متعددی که انصارالله به اهدافی در عربستان وارد آورد، مشخص شد این کشور توان ایستادگی ندارد، گفت: همانطور که گوترش، دبیر کل سازمان ملل اشاره کرد آتش‌بس میان عربستان و یمن بسیار شکننده است و نمی‌تواند پایدار بماند. قطعا عربستان آن را نقض خواهد کرد؛ همانطور که شاهد حملات سعودی‌ها پس از قبول این آتش‌بس هستیم.

سید احمد با بیان اینکه انصارالله از ابتدا با وجود همین شرایط کار خود را ادامه داده و پیشروی کرده است، توضیح داد: از ابتدای جنگ شاهد این روند بوده‌ایم، اما شرایط در نهایت به نفع انصارالله تمام شده است؛ کمااینکه الحدیده با وجود همه تلاش‌های عربستان امروز در اختیار انصارالله و ارتش یمن است.

وی گفت: با همه این‌ها عربستان آتش‌بس را رعایت نمی‌کند و یک مرکز فرماندهی در یمن اعلام کرده که نیروهای ائتلاف برای نمونه ظرف ۲۴ ساعت در تاریخ 14 فروردین ۸۶ بار آتش‌بس را در استان الحدیده نقض کردند که منجر به کشته شدن ۳ شهروند یمنی در حمله موشکی به استان صعده شد. انصارالله نیز می‌داند عربستان حسن نیتی ندارد؛ اما شورای سیاسی تنها برای نشان دادن حسن نیت این آتش‌بس را پذیرفت.

این تحلیلگر مسائل یمن در خصوص چشم‌انداز جنگ یمن، با تاکید بر اینکه انصارالله به اهدافش خواهد رسید و بر اساس اخبار منتشر شده، دو کشتی حامل سوخت در بندر الحدیده پهلو گرفته‌اند، اضافه کرد: بر اساس توافق آتش‌بس دو ماهه، به موجب این توافق، این آتش‌بس شامل توقف همه عملیات نظامی زمینی و هوایی و دریایی داخل و خارج یمن و توقف همه عملیات جاری در میدان می‌شود. همچنین ۱۸ کشتی حامل مشتقات نفتی در دو ماه آتش‌بس به بندر الحدیده می‌رسد. در این مدت فرودگاه صنعا نیز فعالیت خود را به صورت محدود از سر می‌گیرد و هفته‌ای دو پرواز تجاری به مقصد اردن و مصر خواهد داشت.

وی تاکید کرد: اگر عربستان در این رابطه مانع‌تراشی کند، قطعا شاهد حملات گسترده‌تر انصارالله به عربستان خواهیم بود؛ چرا که نقاط حساس این کشور شناسایی شده و بانک اطلاعاتی بسیار خوبی به دست آمده است.

سید احمد ادامه داد: انصارالله در جنگ هفت ساله و در محاصره قدرت گرفته است؛ این گروه پهپاد و موشک نداشت، اما امروز قدرت پهپادی و موشکی شده است! روی زمین حرفی برای گفتن نداشت و از پدافند هوایی برخوردار نبود، اما امروز این شرایط تغییر کرده است. امروز انصارالله از نیروی دریایی خود نیز در جنگ بهره می‌برد، در حالی که پیش از این نیروی دریایی نداشت. همه این پیشرفت‌ها نشان می‌دهد عربستان تا چه میزان در آستانه شکست قرار دارد.

وی گفت: انصارالله از حق خود و مردم یمن کوتاه نخواهد آمد و تاکید کرده اگر عربستان خساراتی را که در جنگ به یمن وارد آورده است، جبران نکند از «نجران»، «جیزان» و «عسیر» عقب نشینی نخواهد کرد.

این کارشناس مسائل یمن، به تلاش عربستان برای بهره گیری از شرایط ناشی از جنگ اوکراین و وضعیت بازار انرژی به نفع خود اشاره کرد و افزود: ریاض پیش از این نیز به دنبال بهره‌گیری از شرایط بین‌المللی برای یارگیری بوده است؛ کشورهای غربی نیز تماما علیه انصارالله بوده‌اند و اتفاق جدیدی رخ نداده است؛ بنابراین این شرایط نمی‌تواند تغییری در جنگ یمن ایجاد کند.

سید احمد با تاکید بر اینکه پذیرش این صلح حداقلی از سوی انصارالله تنها به دلیل شرایط مردم است، تصریح کرد: سوختی که از بندر الحدیده وارد می‌شود برای نیازهای زندگی مردم و سوخت مورد نیاز بیمارستان‌های این منطقه است. وضعیت مردم برای انصارلله بسیار اهمیت دارد؛ همانطور که انصارالله اسرای زخمی عربستان را بدون هیچ مبادله‌ای به آن‌ها تحویل داد، اما عربستان هیچ اقدام متناسبی نداشت.

وی با اشاره به همراهی مردم یمن با انصارالله و ایستادگی آن‌ها توضیح داد: ما شاهد مخالفت‌های و اعترضات مردمی متعددی در عدن و مناطق تخت کنترل امارات و سعودی هستیم، اما در حکومت تحت تحریم و محاصره «نجات ملی» چنین اعتراضاتی رخ نداده است. کمااینکه شاهد هستیم، یک دلار معادل 600 ریال یمنی دولت مستقر صنعا است، اما یک دلار در پایتخت عدن 1500 ریال است! اینها نشان می‌دهد انصارالله تا چه میزان موفق بوده و به جای اینکه ضعیف شود، قدرت گرفته است.

این تحلیلگر مسائل یمن گفت: غرب تمام آنچه می‌توانست در جنگ یمن علیه انصارالله انجام داد، بیش از این توانی ندارد که عربستان را همراهی کند. ریاض از هر که می‌توانست کمک گرفت، اما کاری از پیش نبرد. از سوی دیگر انصارالله مراوده مالی یا فروش نفت ندارد که تحریم‌ها بر آن تأثیر گذارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *