جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

بایدن در تماس با نتانیاهو با عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالفت کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک‌شنبه نهم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ،بر «موضع شفاف» خود درباره عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد

وزیر امور خارجه اردن امروز (دوشنبه) در سخنانی در دیدار با همتای فرانسوی خود در ریاض گفت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ است و خواستار صلح نیست.

Loading

پیامدهای روی کار آمدن راستگرایان در یونان

۱۳۹۸/۰۴/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مهمترین پیامد روی کار آمدن حزب راست میانه دموکراسی نو در یونان، سخت‌تر شدن اتخاذ سیاست‌های مشترک مهاجرتی و تنش میان اعضای اتحادیه اروپا در بحث مهاجرت میان کشورهایی چون ایتالیا، یونان، مجارستان و لهستان از یک سو و کشورهایی مانند فرانسه و آلمان از سوی دیگر است. مرتضی مکی - کارشناس مسائل اروپا

انتخابات پارلمانی یونان، شاید اولین بازخورد انتخابات پارلمانی اروپا در میان کشورهای عضو این اتحادیه به شمار رود. در این خصوص مشاهده شد که نخست‌وزیر چپ‌گرای یونان پس از شکست حزبش در انتخابات پارلمان اروپا، پارلمان را منحل و انتخابات زودهنگام اعلام کرد. همانطور که انتظار می‌رفت نارضایتی‌ها از عملکرد چهار ساله حزب سیریزا به رهبری الکسیس سیپراس بسیار بالا بود و به همین دلیل سیپراس نتوانست در این دور از انتخابات پارلمان اروپا رضایت مردم را به سمت خود جلب کند لذا حزب رقیب وی یعنی دموکراسی نوین اکثریت آرا را کسب کرد.

درواقع حزب دموکراسی نوین به دلیل نارضایتی عمیق مردم از عملکرد سیپراس توانست به این پیروزی دست پیدا کند.

سیپراس طی 4 سال گذشته تلاش‌هایی برای بهبود شرایط اقتصادی در یونان در پیش گرفته بود اما به دلیل فشارها از سوی اتحادیه اروپا با هدف توازن‌بخشی در میزان بدهی‌ها و کسری بودجه این کشور و نجات یونان از ورشکستی، مجبور به پذیرش سیاست ریاضت اقتصادی شد.

لذا شاهد بودیم که اغلب شعارهای حزب دمکراسی نوین پیرامون اصلاحات اقتصادی، اشتغال‌زایی و کاهش مالیات بود. شاید مهمترین محور برنامه‌های حزب دموکراسی نوین برای جلب آرای مردم در وهله نخست بحث اقتصادی و در وهله بعد بحث پناهجویان و مهاجران بود که توسط کریاکوس میتسوتاکیس، رهبر حزب دموکراسی نو و نخست‌وزیر جدید یونان مطرح شد.

با توجه به شرایط ایجاد شده در اروپا و با در نظر گرفتن این موضوع که یونان یکی از مبادی ورود پناهجویان و مهاجران به اروپا است، احزاب راست میانه اکنون ناچار هستند که سیاست‌های سختگیرانه‌تری را در قبال مهاجران و پناهجویان اتخاذ کنند.

این مسئله می‌تواند اتخاذ یک سیاست مهاجرتی در اتحادیه اروپا را سخت‌تر کند و کشورهای هم‌مرز با ساحل مدیترانه را بیشتر در معرض حضور موج پناهجویان قرار دهد.

لذا مهمترین پیامد روی کار آمدن حزب راست میانه دموکراسی نو در یونان، همین سخت‌تر شدن اتخاذ سیاست‌های مشترک مهاجرتی و تنش میان اعضای اتحادیه اروپا در بحث مهاجرت میان کشورهایی چون ایتالیا، یونان، مجارستان و لهستان از یک سو و کشورهایی مانند فرانسه و آلمان از سوی دیگر است. زیرا آلمان و فرانسه معتقد هستند که پیمان دوبلین همچنان باید اجرا شود و پناهجویانی که وارد اروپا می‌شوند باید در همان کشور اول نامشان ثبت شود. این سیاستی است که عملا پیمان دوبلین را با توجه به مخالفت جدی ایتالیا در پذیرش مهاجرین و مخالفت‌هایی که دولت جدید یونان درباره مهاجران در پیش گرفته با مشکلاتی مواجه کرده است.

در خصوص اقدامات اقتصادی نیز انتظار نمی‌رود دولت جدید یونان بتواند بیش از دولت سیپراس، اقدامی را برای بهبود شرایط اقتصادی و جلب رضایت مردم انجام دهد.

زیرا یونان تقریبا به اندازه 180درصد بودجه اش بدهی دارد که بخش عمده‌ای از این بدهی‌ها نیز به صورت وام‌های چند ده میلیارد یورویی از صندوق بین‌المللی پول و بانک مرکزی اتحادیه اروپا دریافت شده است.

این وام‌ها باید به مرور زمان بازپرداخت شود که بازپرداخت این وام‌ها نیز منوط به اجرای سیاست‌های ریاضتی و کسب درآمدهای لازم جهت بازپرداخت این وام‌ها است.

همچنین باید توجه داشت که حزب دموکراسی نوین به رهبری کریاکوس میتسوتاکیس یک حزب راست میانه است و نه یک حزب راست افراطی و لذا سیاست‌های وی با سیاست‌های افراطی دونالد ترامپ در آمریکا و یا ماتِئو سالوینی، معاون نخست وزیر و وزیر کشور ایتالیا در ایتالیا متفاوت است.

در نهایت با توجه به اینکه میتسوتاکیس تعهد کرده است که حفاظت از مرزهای یونان را تقویت و برگرداندن مهاجران اقتصادی به ترکیه را تسریع خواهد کرد اکنون این پرسش مطرح می‌شود که روابط ترکیه و یونان تحت تاثیر این سیاست‌ها به چه سمتی خواهد رفت.

در این رابطه باید گفت که تنش میان ترکیه و یونان مسئله جدیدی نیست و دو کشور دارای اختلافات تاریخی در مسائل مختلف هستند.

البته هر زمان که احزاب راست میانه در یونان به قدرت رسیدند موضوع اختلافات یونان و ترکیه نیز پررنگ‌تر شده است. از سوی دیگر با توجه به مواضعی که نخست وزیر جدید یونان اتخاذ کرده عملا چشم‌اندازی که برای روابط دو کشور وجود داشت کمی مبهم‌تر می‌شود و اختلافات میان ترکیه و یونان افزایش خواهد یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *