جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

نقش کردها در آینده سوریه

۱۳۹۸/۰۴/۱۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حزب دموکراتیک سوریه به عنوان قدرتمندترین حزب سیاسی- نظامی کردهای سوریه بار دیگر موضوع خودمختاری در مناطق کردنشین سوریه را مطرح کرده است. حسن هانی‌زاده - کارشناس مسائل خاورمیانه

نیروهای حزب دموکرات سوریه موسوم به قسد که برگرفته از سه کلمه «قوای سوریه دموکراتیک» هستند، بعد از بحران سوریه در سال 2011 و یک سال پس از ورود داعش به سوریه، در راستای حمایت از مردم کرد این کشور به خصوص در مناطق شمالی تا ادلب شکل گرفتند. مجموعه این نیروها حدود 18 هزار عنصر کرد مسلح تخمین زده می‌شوند که از آموزش بسیار بالایی نیز برخوردار هستند.

طی هشت سال بحران سوریه این نیروها همواره جایگاه خود را در مناطق کوبانی و همچنین شرق فرات، ادلب و قامشلی و حسکه تثبیت کردند. در ابتدای ورود داعش به سوریه، نیروهای حزب دموکراتیک و دولت سوریه یک سری توافقاتی کردند مبنی بر اینکه اگر گروهک‌های تروریستی سرکوب و داعش اخراج شود نوعی خودگردانی یا حکومت خودگردان به کردها داده شود.

به همین دلیل آنها در کنار نیروهای دولتی سوریه علیه داعش، جبهه‌النصره، جیش الاسلام، لواء‌التوحید و فیلق الرحمن به عنوان عمده گروهک‌های تروریستی ضدکرد مقابله کردند. در این میان دولت ترکیه به ویژه پس از آزادسازی حلب از وجود گروهک‌های تروریستی احساس کرد که نیروهای دموکراتیک کرد در اطراف مرزهای ترکیه متمرکز شده‌اند .

لذا دولت ترکیه به دلیل نگرانی از حضور نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه بخش‌هایی از ادلب را در شمال غرب سوریه اشغال کرد.

به همین دلیل درگیری‌هایی در طول دو سال گذشته بین نیروهای دمکراتیک و دولت ترکیه صورت گرفت که با پادرمیانی ایران و روسیه این درگیری‌ها تا اندازه‌ای فروکش کرد. اما اخیرا نیروهای حزب دمکراتیک سوریه اعلام کرده‌اند که به مطالبات خودشان برای کنترل مرزها و تشکیل یک حکومت خودگردان دست نیافته‌اند. لذا بار دیگر تحرکات نظامی خود را در مناطق حلب، حماه و ادلب آغاز کرده‌اند.

در خصوص کردهای دموکراتیک سوریه نقش آمریکا نیز قابل بررسی است؛ آمریکا و حتی رژیم صهیونیستی نسبت به کردها یک نقش حمایتی سنتی دارند. طی سال‌های اخیر و در جریان بحران سوریه، نیروهای مارینز آمریکا در شرق فرات و در اطراف رقه به آموزش کردهای سوریه پرداختند که این مسئله اختلافاتی بین آمریکا و ترکیه به وجود آورد. آمریکا خواهان شکل‌گیری یک دولت کرد در عراق و سوریه است و به همین دلیل در تقویت جایگاه کردهای سوریه نقش مهمی ایفا می‌کند.

از سوی دیگر در حال حاضر وضعیت سوریه به یک نقطه آرامش رسیده و همزمان در جریان دیدار اخیر مقامات روسیه، رژیم صهیونیستی و آمریکا در تل‌آویو، در مورد مسئله آینده خاورمیانه، وضعیت سوریه و نیروهای موجود در این کشور بحث‌هایی صورت گرفت. ولی کردهای سوریه اعتقاد دارند که روس‌ها آنها را بازی داده‌اند و به حق کردها اعتراف نمی‌کنند. یعنی به ادعای آنها، دولت روسیه و سوریه از کردها استفاده ابزاری کردند و با نزدیک شدن به پایان بحران سوریه نقش آنها را پایان یافته تلقی می‌کنند.

به همین دلیل حزب دموکراتیک سوریه به عنوان قدرتمندترین حزب سیاسی-نظامی کردهای سوریه بار دیگر موضوع خودمختاری در مناطق کردنشین سوریه را مطرح کرده است.

نباید از نظر دور داشت که دولت بشار اسد طی هشت سال اخیر یک سری امتیازات به کردهای سوریه داده است که از جمله می‌توان به بازگرداندن بخشی از اراضی مصادره شده در قامشلی و حسکه که از سوی دولت بعث مصادره شده بود به کردهای سوریه اشاره کرد. ضمن اینکه دولت دمشق تابعیت کامل کردهای سوریه را به رسمیت شناخت اما به دلیل نگرانی دولت بشار اسد نسبت به واکنش دولت ترکیه در صورت دادن خودمختاری به کردها، این مسئله همچنان مسکوت مانده است. این در حالی است که کردهای سوریه اعتقاد دارند که زمان تشکیل یک حکومت خودمختار کرد مانند اقلیم کردستان عراق در شمال این کشور فرا رسیده است.

درهرحال با توجه به اهمیت وحساسیت موضوع چه درداخل سوریه وچه در سطح منطقه وحساسیت کشورهای همسایه در این خصوص ، لازم است راهکار مناسبی برای آن، با تاکید بر استقلال وحفظ تمامیت ارضی سوریه اندیشیده شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *