جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

Loading

سرمشق‌های راهبرد فضایی آمریکا

۱۳۹۶/۰۹/۰۷ | دفاعی و امنیتی

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: دفتر مسئول عملیات فضا (ORS)[1] در آمریکا که زمانی برای دستاوردهای سنتی، تهدید محسوب می شد، ارسال تجهیزات جدید به مدار زمین را ارزان‌تر و سریع‌تر می‌کند.

ﻣﺎﺭﮐﻮﺱ ﻭﯾﺰﮔﺮﺑﺮ در یادداشتی که پایگاه دیفنس وان آن را منتشر کرد؛ نوشت: ژنرال دیوید گلدفین به 10 تا دوازده نفر از افسران نیروی هوایی حاضر در یک کنفرانس هشدار داده و گفته است: «به نظر من، ما در 10 سال آینده در فضا خواهیم جنگید». این خلبان جنگنده و رئیس ستاد افزود: «برتری فضایی در نیروی هوایی ما محوریت دارد».

درحالی که نیروی هوایی (و سیاستمداران پنتاگون و کنگره) به ارزیابی چگونگی دستیابی ارتش به برتری فضایی و حفظ آن می پردازند، واضح و روشن است که نیروی هوایی نیازمند روش هایی ارزان‌تر و سریع‌تر برای ارسال فضاپیما به مدار است. این دفتر کوچک در کرتلند احتمالا می تواند راه را نشان دهد.

دفتر مسئول عملیات فضایی (ORS) که در سال 2017 به دستور معاون وزیر دفاع ایجاد شد، متشکل از تعدادی از افسران یونیفرم پوش است که با استفاده از تیم های کوچک پیمانکاران و یک کارخانه منحصر به فرد در نزدیکی خود، به ساخت نسبتا سریع و ارزان ماهواره می پردازند. پس از چندین سال که روسای نیروی هوایی برای از بین بردن دفتر مسئول عملیات فضایی تلاش می کردند (این دفتر تا حدودی با مرکز فضا و سامانه های موشکی که بسیاری از فضاپیماهای پرهزینه و پیشرفته نیروی هوایی را ساخته بود، رقابت می کرد)، اکنون این دفتر مورد تحسین رئیس ستاد واقع شده است.

گلدفین ماه پیش از این دفتر بازدید کرده و تحت تاثیر قرار گرفت. وی پرتاب ماهواره در ماه اوت را« کاملا عالی» دانست، چرا که تنها پس از سه سال از دریافت درخواست فوری برای این اقدام، انجام شده بود. این ماهواره که توسط آزمایشگاه لینکلن ام آی تی (MIT Lincoln Labs) ساخته شده است، به ماهواره های گرانقیمت و بزرگ تر در طراحی اشیا در فضا، کمک خواهد کرد.

گلدفین اظهار کرد که «آنها مدت این فرایند را چند سال کوتاه تر کردند و هزینه آن را میلیون ها دلار کاهش دادند. ما شاهد نمونه ای واقعی از یک مدل مبتنی بر ریسک برای دستیابی سریع به دستاوردها هستیم».

دفتر مسئول عملیات فضایی، که از دفتر قابلیت های سریع (Rapid Capabilities Office) تقریبا قدیمی نیروی هوایی الگو برداری شده است، پس از ارسال دستور فوری فرماندهی، دست به کار ساخت ملزوماتی برای میدان نبرد می شود که ماهواره های موجود قادر به انجام آن نیستند و پنتاگون ساخت آن را تصویب می کند. دستورات اجرا می شود و یک ماهواره (به طور کلی، در حدود سه سال و با هزینه 100 میلیون دلار) ساخته و در نهایت پرتاب می شود. این در حالی است که مهمترین برنامه های ماهواره ای نیروی هوایی آمریکا اغلب یک دهه یا بیشتر زمان می‌برد و بیش از یک میلیارد دلار هزینه برمی دارد.

گلدفین اشاره کرد که «توانایی آنها در ساخت [ماهواره] محدود است»؛ به عنوان مثال، دفتر مسئول عملیات فضایی ماهواره هایی را طراحی می کند که شاید چند سال کار می کنند، درحالی که ماهواره سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) چند دهه دوام می آورد. همچنین، سابقه آنها بی‌‌عیب و نقص نیست. دو سال پیش، راکت حامل چهارمین ماهواره این تیم مدت کوتاهی پس از پرتاب منفجر شد.

با این حال، این دفتر و روش های سریع آن به طور فزاینده ای– نه تنها برای افسران سابق نیروی هوایی که به این نوع فعالیت ها اصرار می کردند، بلکه برای افسران فعلی نیز – جذاب هستند.

گلدفین اظهار کرد: «هنگامی که ما در یک حوزه بی رقیب به ساخت تجهیزات فضایی می پردازیم، هیچ عجله‌ای نداریم زیرا تحت فشار رقبا نیستیم. فضا محیطی بود که در آزمون آن رقابت زیادی نبود، اما اکنون در جایگاه متفاوتی هستیم. همانند تجهیزات اتمی، ما در فضا نیز باید سرعت را عامل اصلی موفقیت قلمداد کنیم. برای رسیدن به این جایگاه، تحولی فرهنگی به اندازه تغییر تاکتیکی لازم خواهد بود».

این نوع تحول فرهنگی در ارتش درحال وقوع است. در سال های اخیر، دفتر قابلیت‌های راهبردی (Strategic Capabilities Office) وزارت دفاع، فعالیت نیروی هوایی را به تولید تجهیزات جدیدی سوق داده است که به جای تولید تسلیحات کاملا جدید، از طریق اصلاح و ارتقای تجهیزات موجود انجام می گیرد. نیروی هوایی، بمب افکن جدید خود را به جای کانال های مرسوم تولید از طریق دفتر قابلیت های سریع می‌سازد.

گلدفین می گوید: «ما در واقع مدل هایی عالی در اختیار داریم که عملی هستند. پرسش این است که آیا می توانیم چنین تغییری ایجاد کنیم یا خیر».

کارخانه

داخل یک اتاق کاملا سفید پشت یک ورقه نازک پلاستیکی، تیم کوچکی از کارگران در لباس آزمایشگاه قطعات ماهواره ای به اندازه یک یخچال را سوار می‌کنند. این ششمین ماهواره دفتر مسئول عملیات فضایی است. اگر همه چیز طبق نقشه پیش برود، نیروی هوایی در کرتلند از این ماهواره برای اندازه گیری ارتفاع و مسیر دریا استفاده خواهند کرد.

این ماهواره با تمهیداتی خاص در این پایگاه نظامی و نه در یک کارخانه دور افتاده یک پیمانکار دفاعی ساخته می شود. راکت حامل آن (که توسط نورتراپ گرومن و آزمایشگاه پیشرانه جت موسسه فناوری کالیفرنیا، ساخته شده است) برای یک پروژه دیگری ساخته شده بود که تحقق نیافت. شرکتی موسوم به مهندسی هزاره (Millennium Engineering) همه اینها را سوار خواهد کرد.

سال بعد هنگامی که این ماهواره به سوی مدار فرستاده می شود، به همراه ماهواره های غیرنظامی با یک راکت شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) پرتاب خواهد شد. این تمهیدات برای ارسال مشترک ماهواره ها را یک افسر نیروی هوایی به استفاده از اتوبوس به جای ماشین شخصی تشبیه کرده است. سرهنگ دوم اریک مومی، رئیس برنامه های دفتر مسئول عملیات فضایی، می گوید که هزینه آن صرفا 10 میلیون دلار است که هزینه پرتاب آن با راکت، جداگانه محاسبه می‌شود.

در صورت موفقیت این پروژه، نیروی هوایی برای رفتن به فضا به گزینه دیگری دست یافته است – و به همراه شرکت پانزده ساله اسپیس ایکس ( SpaceX) ضربه دیگری بر انحصار ائتلاف بوئینگ – لاکهید مارتین وارد کرده است.

به خاطر چشم انداز پرتاب ماهواره های بسیار ارزان، یک افسر در مورد تمایل نیروی هوایی به ساخت ماهواره هایی با عمر کوتاه، نظر گلدفین را جویا شد تا امکان ساخت ماهواره های ارزانتر، پرتاب سریع تر واستفاده از فن آوری به روز، فراهم شود.

دیدار گلدفین از این پایگاه درحالی است که نیروهای هوافضای نیروی هوایی در دوراهی قرار گرفته اند. اوایل امسال، قانونگذاران در قانون مجوز دفاع ملی 2018 تلاش کردند تا نیروی نظامی هوافضای جدیدی، همانند نیروی دریایی، ایجاد کنند که البته موفق نشدند. با این حال، آنها اصلاحیه هایی در مورد فضا به تصویب رساندند که طرح های نیروی هوایی برای ایجاد یک پست ژنرال سه ستاره در پنتاگون برای نظارت بر عملیات های فضایی را لغو کرد.

گلدفین اظهار کرد که چهار عامل سرمشق رویکرد نیروی هوایی در فضا خواهد بود: «ترکیب هزینه های کمتر پرتاب، دیجیتال سازی ماهواره ها برای کوچک سازی آن، قابلیت بهره‌برداری از فضا در صنعت تجاری و فعالیت رقبا».

وی افزود: «این چهار موضوع طوری پیش می روند که ما از این به بعد مجبور هستیم قابلیت تطابق خود را در فضا افزایش دهیم. به نظر من، امر مسلم این است که برای ارسال سریع اشیا به فضا راه های مختلفی وجود دارد».

[1] Operationally Responsive Space

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *