جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

اقتصاد؛ مهم‌ترین رکن دکترین ترامپ

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:اندیشکده کاتو در گزارشی به بررسی ارکان دکترین سیاست خارجی ترامپ پرداخته و 3 حوزه کلیدی را در این خصوص مطرح کرده است.

  اندیشکده کاتو در گزارشی به بررسی ارکان دکترین سیاست خارجی ترامپ پرداخته و ۳ حوزه کلیدی را در این خصوص مطرح کرده است:

1- اساسی‌ترین رکن دکترین ترامپ ملی‌گرایی با عنوان «اول آمریکا» است. با توجه به اینکه تدبیر آمریکا در گذشته نگرانی درباره دیگر کشورهای جهان بوده است، این رکن نوعی رد این تدبیر است

2- با وجود اینکه ترامپ مداخلات نظامی گذشته را نپذیرفته است اما این بدان معنا نیست که وی کبوتر صلح است. در حقیقت دومین رکن اساسی دکترین ترامپ نظامی‌گری است

3-  سومین رکن دکترین ترامپ ناسیونالیسم اقتصادی است. ترامپ در تمام طول مدت مبارزات انتخاباتی خود بر این باور بود که آمریکا نیاز به حفاظت از صنعت و کارگران آمریکایی دارد. ترامپ به طور مکرر چین را به دلیل اعمال تجاری ناعادلانه‌اش تهدید به عملکرد متقابل می‌کند. وی همچنین تولیدکنندگان خودرو و کارآفرینان در خارج از کشور را نیز تهدید کرد

ترامپ معتقد است که وظیفه اصلی سیاست خارجی اقتصاد است در حالی که روسای جمهور گذشته وظیفه اصلی را امنیت می‌دانستند. اعتقاد ترامپ بر این است که آمریکا به میزان کافی از متحدانش در قبال حمایت از انها، پول دریافت نکرده است و آمریکا باید نفت عراق را پس از جنگ سال ۲۰۰۳ در اختیار می‌گرفت.  وی بارهار تکرار کرد که آمریکا برای مراقبت از دیگر کشورهای جهان ضعیف است

این اندیشکده در انتهای گزارش خود آورده است: رکس تیلرسون که به عنوان گزینه‌ ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه انتخاب شد کسی است که به صورت حرفه‌ای به معاملات تجاری جهانی می‌پرداخته و این نشان می‌دهد که نسبت به گذشته این مسائل اقتصادی است که به سیاست خارجی شکل می‌دهد. با این حال دکترین ترامپ بیان کننده نقض قابل توجه سیاست خارجی نسل‌های گذشته آمریکا است.

منبع: اندیشکده تبیین

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *