جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

حساب‌وکتاب اسرائیلی‌ها را به هم ریخت

سید محمدکاظم سجادپور در یادداشتی می نویسد: یکی از شگفت‌انگیزترین پی‌آمدهای بحران غزه و کشتار بیش از سی هزار فلسطینی، تظاهرات گسترده در دانشگاه‌های آمریکا توسط دانشجویان و اعضای هیات علمی در حمایت از مردم فلسطین، لزوم برقراری آتش بس و پایان دادن به جنایت‌های رژیم صهیونیستی است.

معادله زندگی در برابر مرگ

منطقه الفالوجه در شمال غزه گرچه با حمله زمینی نظامیان رژیم اشغالگر ویران شده، اما فلسطینیان خطر زندگی در این منطقه را بر رنج آوارگی به جان خریدند.

عذرخواهی رسمی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)

«انتشارات بین‌الملل آکوبر» هند در بیانیه‌ای رسمی به زبان‌های انگلیسی و فارسی، بابت عنوان گذاری توهین‌آمیز به بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در یکی از کتاب‌های درسی منتشر شده توسط این انتشارات عذرخواهی کرد.

انتقاد سناتور دموکرات از نحوه نظارت دولت بایدن بر کاربرد تسلیحات آمریکایی در غزه

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز نوشت که یکی از سناتورهای دموکرات کنگره با انتشار بیانیه ای عملکرد دولت بایدن در ارزیابی نحوه کاربرد سلاح های آمریکایی به وسیله رژیم صهیونیستی را زیر سوال برد.

روایت الجزیره؛ تکرار رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب، این‌بار توسط سربازان صهیونیستی در غزه

تهران-ایرنا- شبکه خبری الجزیره نوشت: بدرفتاری سربازان رژیم اسرائیل با زندانیان فلسطینی در غزه یادآور رسوایی آمریکا در زندان ابوغریب است و با حمایت و تامین مالی همان دولتی انجام می‌شود که با شکنجه زندانیان عراقی، جهان را شوکه کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا استعفا نمی‌دهد

تهران- ایرنا- «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا پس از ۵ روز تامل در مواجهه با کارزار «آزار و اذیت» احزاب و رسانه‌های جناح راست و راست افراطی علیه او و همسرش، از تصمیم خود برای ادامه رهبری قوه مجریه «با قدرت بیشتر» خبر داد.

Loading

تداوم اختلافات بین واشنگتن و پکن

۱۳۹۸/۰۲/۰۹ | اقتصادی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: واشنگتن و پکن آماده هستند تا در خصوص ترتیبات تجاری جدید توافق کنند. زمانی که چنین توافقی صورت گیرد، دیپلمات‌ها و کارگزاران دستگاه دیپلماسی در پایتخت‌های دو کشور آمریکا و چین توجهات خود را به بقیه مشکلات در مناسبات فیمابین ازجمله امنیت ملی، هوش مصنوعی، حقوق بشر و وضعیت کلی سیاسی بین دو کشور معطوف خواهند ساخت.

کیوین راد در یادداشتی که مرکز بلفر در امور علمی و بین‌المللی آن را منتشر کرد، نوشت: آنهایی که پویایی‌های مناسبات دو کشور چین و آمریکا را از نزدیک رصد و دنبال می‌کنند به دقت سخنرانی مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا را که در اکتبر 2018 در موسسه هودسون ایراد شد تجزیه و تحلیل کردند. سخنرانی یادشده ظاهراً تندترین سخنرانی توسط یک مقام دولتی آمریکا علیه چین بوده که از زمان عادی‌سازی مناسبات دیپلماتیک دو کشور در سال 1979 تاکنون ایراد شده‌است. سخنرانی مایک پنس در اکتبر 2018 در موسسه هودسون همراه با استراتژی امنیت ملیِ دسامبر 2017 و استراتژی امنیت ملیِ ژانویه 2018 آمریکا حاکی از پایان تعامل راهبردی و آغاز عصر جدیدی از رقابت استراتژیک بین آمریکا و چین بود. به گفته معاون رئیس جمهوری آمریکا، این امر مستلزم بازنگری و بازبینی بنیادی در تمامی قلمرو سیاست آمریکا می‌باشد.

دولت ترامپ در طول دوازده ماه گذشته به شدت به این سیاست جدید در قبال چین پرداخته‌است. البته آنچه که ما نمی‌دانیم این است که چه اتفاقی در درون دولت آمریکا خواهد افتاد زمانی که توافق تجاری امضاء و اجرا شود.

اولین احتمال این است که ترامپ این توافق را عمل به وعده‌های انتخاباتی خود در سال 2016 قلمداد کرده و به طرفداران خود در حوزه‌های انتخابیه خواهد گفت که به وعده انتخاباتی خود در سال 2016 برای دستیابی به یک توافق عادلانه با چین که برای اولین بار بین پکن و واشنگتن در زمینه صادرات و اشتغال منعقد شده جامه عمل پوشانده‌است و سپس جزئیات امر را به زیر دستان خود محول خواهد کرد.

در این سناریو بازها در بخش امنیت ملی در پنتاگون، وزارت امور خارجه، شورای امنیت ملی و جامعه اطلاعاتی آمریکا فراغت لازم برای اجرای استراتژی جامعی خواهند داشت که به دنبال محدود ساختن رفتار بین‌المللی تهاجمی فزاینده چین خواهد بود.

سناریوی بدیل این است که ترامپ که به کرات احترام زیادی برای شی جین پینگ، رئیس جمهور چین نشان داده‌است، به عنوان حافظ بزرگ مناسبات آمریکا – چین عمل خواهد کرد و به بازها در اطرافش اجازه نخواهد داد که چنین استراتژی قوی در قبال پکن را از بین ببرند. ترامپ به ندرت به چین به واسطه سیاست‌های این کشور در منطقه بزرگ هند و پاسیفیک از جمله در منطقه دریای جنوبی چین حمله لفظی کرده‌است. وی همچنین به چالش‌های اقتصادی و سیاسی چین برای وضع موجود آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد و قدرتمندترین ارتش جهان نپرداخته‌است. ما همچنین نمی‌توانیم سابقه‌ای از اعلام موضع عمومی ترامپ در مورد عملکرد حقوق بشری چین پیدا کنیم. البته ترامپ اغلب در خصوص مسائل حقوق بشری در چارچوب دیپلماسی بین‌المللی دولت متبوعش مبهم و دو پهلو موضع گرفته‌است. از اینرو، امکان دارد که ترامپ به منظور حمایت از اجرای موافقتنامه تجاری دوجانبه‌اش با همتای چینی، بقیه مقامات دولت متبوعش را کنترل کند که مبادا اظهاراتی درباره عملکرد حقوق بشری چین مطرح کنند که به توافقات تجاری دوجانبه با این کشور آسیب بزند. ترامپ بشدت مواظب است که مباحث حقوق بشری در ارتباط با چین لطمه به منافع تجاری و اقتصادی آمریکا وارد نسازد. به عبارت دیگر آنچه برای ترامپ اهمیت دارد، منافع تجاری و اقتصادی آمریکا است نه مسائل حقوق بشری.

اینکه تحولات دوره پساتوافق تجاری، چگونه خواهد بود، یکی از نگرانی‌های فعلی هم در واشنگتن و هم در پکن است. قابل درک است که سیاستمداران چینی نسبت به اقدام بعدی ترامپ نگران هستند. بعلاوه، بازها در دولت ترامپ نیز نگران می‌باشند. در صورت توافق تجاری، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به‌ویژه علاقمند به حفظ اهرم حداکثری در برابر ترامپ است. این اهرم نه تنها برای جلوگیری از بروز جنگ تجاری دیگر است، بلکه برای جلوگیری از حصول دست برتر توسط آمریکا در بخش‌های مختلف مناسبات فیمابین نیز است. رئیس جمهور چین به‌ویژه نسبت به آنچه که دولت ترامپ در ارتباط با تایوان ازجمله فروش تسلیحات در آینده به این جزیره انجام می‌دهد حساس می‌باشد.

حقیقت تلخ این است که دو کشور آمریکا و چین در ارتباط با ارزش‌ها و منافع کاملاً واگرا هستند. شکاف و فاصله نظامی و اقتصادی بین آنها روبه کاهش است و هر دو کشور قبول دارند که سرانجام برتری آنها در فناوری‌های آینده (که هوش مصنوعی فقط یکی از این فناوری‌های آینده است)، ادعاهای آنها در آینده به عنوان ابرقدرت برتر را تعیین خواهد کرد. با توجه به این واقعیات، تصور این نکته دشوار خواهد بود که مناسبات دوجانبه جدید مبتنی‌بر سیاست اصولی خواهد بود که مانع از آن شود دو کشور به تدریج به سمت بحران، تقابل و حتی جنگ میل نکنند.

جان کلام این است که مناسبات آمریکا – چین همچنان شکننده خواهد بود. در دو سال گذشته تعامل اندکی بین این دو کشور در ابعاد سیاست خارجی و امنیتیِ مناسبات فیمابین وجود داشته‌است. ثبات سیاسی و دیپلماتیک اندکی وجود خواهد داشت. هم دولت ترامپ و هم تیم شی جین پینگ نسبت به این حقیقت کاملاً آگاه هستند که قبل از کنگره سالانه حزب کمونیست چین در سال آتی و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020، چنانچه ترامپ بخواهد هرگونه امتیازی به چین در سال آتی به عنوان سال بسیار مهم بدهد، با حمله حزب دمکرات مواجه خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *