جدیدترین مطالب

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

رای‌الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران

کابل – ایرنا- شماری از آگاهان امور اقتصادی افغانستان می‌گویند که این کشور می‌تواند خط آهن قزاقستان را که از طریق این کشور به جنوب آسیا وصل می‌شود، از طریق اسلام قلعه به خط آهن ایران وصل کند.

رای الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

رای الیوم: رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: رهبران مقاومت در غزه با ارسال پیام‌هایی، به مذاکره کنندگان حماس اطلاع داده اند که آمادگی کامل برای نبرد در رفح دارند و آنها نباید امتیازی در قبال ممانعت از نبرد در این منطقه بدهند.

Loading

جایگاه انرژی در رکود اقتصادی احتمالی در آلمان و آثار اروپایی آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: داده‌های آماری نشان می‌دهد که در سه ماهه چهارم سال 2022، اقتصاد آلمان دچار افتی اندک شده است و احتمال دارد که دوره‌ای از رکود در این کشور شروع شود؛ رکودی که البته کمتر از حدی است که درباره آن نگرانی وجود داشت. رضا مجیدزاده - پژوهشگر توسعه

بر اساس داده‌های دفتر آمار فدرال، تولیدناخالص‌داخلی آلمان بر اساس مقایسه فصلی، به اندازه 0.2 درصد کمتر شده در حالی که در سه‌ماهه سوم سال 2022، نسبت به سه‌ماهه دوم همان سال، 0.5 درصد رشد داشت. البته در شرایطی می‌توان از رکود سخن به میان آورد که یک اقتصاد، طی دو سه‌ماهه متوالی دچار انقباض شود و در حال حاضر، برای سه‌ماهه اول سال جاری میلادی، یعنی تا پایان ماه مارس (تا دهه دوم فروردین)، چنین پیش‌بینی در میان کارشناسان، وجود دارد.

اگرچه پیش‌بینی‌ وزارت اقتصاد آلمان مبنی بر این است که اقتصاد این کشور، در سه‌ماهه نخست 2023، رشد 0.2 درصدی را تجربه خواهد کرد. این واقعیت که برخلاف برخی از انتظارات، اقتصاد آلمان و دیگر اقتصادهای اروپایی دچار تورم شدید از ناحیه قیمت‌های انرژی نشدند و توانستند منابع انرژی لازم برای زمستان امسال را تامین کنند، احتمال رکود اقتصاد این کشور در سال 2023 را تضعیف می‌کند.

هرچند که در پاییز سال گذشته میلادی، پیش‌بینی می‌شد که اقتصاد آلمان در سه‌ماهه اول 2023، به میزان 0.4 درصد افت کند اما عددی که در فاصله بین رشد 0.4- یا 0.2+ درصدی، تحقق خواهد یافت به وضعیت مهار تورم در این کشور و مدیریت نرخ بهره آن، بستگی زیادی دارد. بنابراین، نرخ بهره همچنان در محور سیاست‌های پولی آلمان (همانند کل اتحادیه اروپا)، باقی خواهد ماند.

در هر صورت، ارزیابی بوندس بانک حاکی از این است که با وجود کاهش تنش و نااطمینانی در بازارهای انرژی، احتمال بروز رکود فنی برای سه‌ماهه اول سال 2023 در آلمان، دور از ذهن نیست.

افزایش مستمر سطح عمومی قیمت‌ها به کاهش قدرت خرید خانوارها و کاهش مصرف خصوصی انجامید که عاملی در جهت کاهش مخارج کل به حساب می‌آید. اما همه داستان در سمت مصرف نیست و بیش از یک‌سوم از شرکت‌ها درباره سال جاری میلادی، انتظارات مثبتی ندارند.

اهمیت احتمال ورود اقتصاد آلمان به رکود اقتصادی از این جهت است که اقتصاد آلمان، موتور محرک و مرکزیت اقتصادی اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. آلمان در حدود 52 درصد از واردات خود را از کشورهای اتحادیه اروپا تامین می‌کند؛ به عبارت دیگر، اقتصاد این کشور متقاضی بخش قابل‌توجهی از کالاها و خدمات اتحادیه اروپاست و کسادی اقتصاد این کشور می‌تواند کاهش تقاضا برای این میزان از کالا و خدمات را به دنبال داشته باشد.

کشورهایی مانند جمهوری چک، مجارستان، لهستان، رومانی و اسلواکی، حدود 25 تا 30 درصد از صادرات خود را به آلمان می‌فرستند و در قالب ارزش پولی، 2.2 درصد یا چیزی در حدود 290 میلیارد یورو کالا و خدمات به آلمان صادر می‌شود. از این روی، اگر رکود اقتصادی در آلمان عمق بیشتری پیدا کند آنگاه افزون بر اثر زنجیره‌ای آن بر کسادی اقتصادی در کشورهای مزبور، احتمال افزایش بیکاری در این کشورها نیز بیشتر می‌شود.

از زاویه‌ای دیگر، اقتصاد آلمان به مثابه یک پناهگاه امن برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، شهرت دارد و سرمایه‌گذاری‌های هنگفت شرکت‌هایی مانند تسلا و اینتل در آلمان نشان می‌دهد که حتی در صورت گرفتاری این کشور در رکود، شدت آن زیاد نبوده و دوره آن نیز بلند نخواهد بود.

با این وجود، صنایع آلمانی به انرژی، وابستگی زیادی دارند و در نتیجه، سناریوهای مختلف گرفتاری احتمالی این کشور در رکود یا موفقیت آن در عدم گرفتاری در آن وضعیت، به استمرار مدیریت انرژی این کشور بستگی دارد. در همین حال، گرچه تجربه افت قیمت گاز در زمستان برای کشورهای اروپایی نشان داد که سناریوی رکود عمیق، وزن چندان بالایی ندارد، اما استمرار این موفقیت، به تامین منابع متنوع و جایگزین انرژی و توسعه بیشتر انرژی‌های نوین در اتحادیه اروپا بستگی دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *