جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

عیادت امیرعبداللهیان از یک دیپلمات سوری

حسین امیر عبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه که در جریان حمله موشکی – تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق به شدت مجروح و برای تکمیل روند درمان به تهران منتقل شده است، عیادت کرد.

امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم

وزیر خارجه در پاسخ به درخواست وزیر خارجه استونی درباره کشتیِ توقیف‌شده مرتبط با رژیم صهیونیستی و آزادیِ خدمه استونی: این کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم و درصورت همراهیِ کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آن‌ها به کشورشان فراهم است.

سیل برزیل ۱۳ قربانی گرفت

در ادامه بارش شدید باران در برزیل، سیل بزرگراه‌ها و جاده‌ها را فراگرفته و سبب جان باختن ۱۳ نفر شد.

کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر

لیان و لانا شحبیر، دو دختر فلسطینی هستند که در جریان کوچ اجباری اهالی غزه از مناطق شمالی به جنوب نوار غزه از خانواده خود جدا شدند و اکنون بیش از 4 ماه است که در حسرت دیدار والدین خود به سر می برند.

Loading

پشت دیوار چین در جیبوتی چه می‌گذرد؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: اعزام سربازان و تجهیزات به نخستین پایگاه دائمی ‌نظامی‌ چین در خاک خارجی نیاز به بررسی دقیق‌تر تاسیسات پکن دارد.

اندیشکده استراتفور در ارزیابی از فعالیت های نظامی چین نوشت: تصاویر ماهواره‌ای اخیر، که از طریق شرکای ما در All Source Analysis  به دست آمده است، یک دید کلی از ساخت و ساز در حال توسعه در شاخ آفریقا و رویکرد چین به پایگاه‌های خارجی را فراهم می‌کند.

یکی از قابل ملاحظه‌ترین عناصر پایگاه نیروی دریایی در جیبوتی، محیط امنیتی وسیع آن است که سه لایه دفاعی دارد. لایه داخلی شامل یک دیوار محیطی بزرگ با چندین برج دو طبقه در گوشه‌ها برای دیده‌بانی یا دسترسی نیروهای نظامی ‌به دیوار است.

در خارج از این دیوارهای بزرگ، یک دیوار کوچک‌تر یا حصار ضخیمی‌ با چندین برج دیده‌بانی که در امتداد محیط قرار دارند، دیده می‌شود. فاصله بین دیوارها و فراتر از دیوار بیرونی لایه سوم امنیت را فراهم می‌کند.

در قسمت شمالی پایگاه، میزان اقدامات امنیتی چین نیز با ورود وسایل نقلیه که از سطح زمین ظاهر می‌شوند، نشان داده شده است. تقریبا 20 متر (حدود 66 فوت) قسمت داخلی پایگاه را از قسمت خارجی دیوار محیطی اصلی در این محل جدا می‌کند.

ساخت پایگاه نظامی‌چین در جیبوتی رو به اتمام است

چین از فوریه 2016 تا کنون سرگرم ساخت اولین تاسیسات نظامی ‌خارج از کشور خود در جیبوتی است. اکنون این پایگاه دریایی رو به اتمام است و نیروها و تجهیزات چین به سوی این کشور کوچک آفریقایی در حرکت هستند. گر چه این پایگاه هنوز به اتمام نرسیده، اما در نقشه و تاسیسات آن چند ویژگی مهم را می‌توان مشاهده کرد.

ورودی زیرزمین به تاسیسات دیگری که در زیرزمین پایگاه واقع است، متصل می‌شود. زیرزمین بزرگ حدود 23000 متر مربع وسعت دارد.

تصاویر 4 ژوئیه نشان می‌دهد که چندین سطح شیب‌دار منتهی به این منطقه وجود دارد، هرچند که تصویر 2 آوریل، در طول ساخت و ساز آن، دید بهتری را در مورد تمامی ‌این مجموعه به دست می‌دهد.

تصاویر ماه آوریل نیز ساخت تونلی را از این تاسیسات زیرزمینی به ساختمان‌های اداری در نزدیکی آن نشان می‌دهد. این تونل در تصاویر جدیدتر دیگر دیده نمی‌شود.

علاوه بر سازه بزرگ زیرزمینی، چندین تونل و سنگر کوچک در سراسر پایگاه ساخته شده‌اند. این نوع ساخت و ساز مطابق با شیوه‌های شناخته شده چین در تقویت پایگاه‌های نظامی‌است.

سازه‌های زیرزمینی فعالیت‌های غیرمجاز را امکان‌پذیر می‌سازد و از وسایل نقلیه یا تاسیساتی که جهت ماموریت چین در جیبوتی حیاتی هستند، حفاظت می‌کنند. البته هدف اصلی این ماموریت حمایت از کشتی‌های نیروی دریایی چین است که در این بخش از جهان فعالیت می‌کنند.

به همین دلیل، قابل توجه است که هنوز هیچ لنگرگاهی در قسمتی از پایگاه که در ساحل قرار دارد، ساخته نشده است.

این سازه احتمالا در نهایت تکمیل خواهد شد و دسترسی مستقل به دریا را برای پایگاه فراهم خواهد کرد و آن را از وابستگی به بندر تجاری جیبوتی نجات خواهد داد.

به غیر از هدف دریایی این پایگاه، ساخت و ساز آن نیز نشان‌دهنده نقش مهم هوایی این تاسیسات است. باند فرودگاه و هشت آشیانه هواپیما، حاکی از آن است که پرنده‌هایی مانند بالگرد می توانند در آن‌جا مستقر شوند. با این حال، بعید است که این تاسیسات هواپیماهای دارای بال ثابت را میزبانی کند، زیرا باند 400 متری فرودگاه کوچک‌تر از آن است که بتواند جت‌های جنگنده یا حتی هواپیماهای بدون سرنشین بزرگ‌تر مانند رسته چینی Wing Loong را در خود جای دهد.

در حالی که چین خود را آماده می‌کند تا نخستین پایگاه نظامی ‌خود را در خارج از کشور افتتاح کند، واضح است که پکن در حال پی‌ریزی زیرساخت‌ها برای ارائه پشتیبانی بلندمدت به کشتی‌ها و برخی از هواپیماها در شاخ آفریقا، در نزدیکی یکی از نقاط مسدود جهان برای تجارت می‌باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *