جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

دانشگاه کلمبیا در برابر دانشجویان: روابط با اسرائیل را قطع نخواهیم کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه » شده است، از معترضان حامی فلسطین خواست متفرق شوند و در برابر خواسته دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Loading

بی اعتنایی کره شمالی به تهدیدهای آمریکا

۱۳۹۶/۰۶/۲۱ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: کره شمالی پس از نمایش عمومی تجهیزات هسته ای این کشور که به صورت کامل ساخت داخل بوده و ظاهرا از قدرت تخریب عظیمی نیز برخوردار می باشد، ششمین آزمایش هسته ای خود را انجام داد.

اسکات اسنایدر در یادداشتی که اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا آن را منتشر کرد، نوشت: بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی آمریکا، این آزمایش، انفجاری به بزرگی 6.3 درجه تولید کرده است. هم زمان با این آزمایش، کره شمالی از آمریکا خواست تا از «سیاست های خصمانه» خود علیه این کشور دست بردارد. به نظر می رسد، کره شمالی هشدارهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را کاملا نادیده گرفته است که گفته بود با «آتش و خشم، و قدرتی محض که جهان هرگز ندیده است»، با تهدیدات کره شمالی مقابله خواهد شد.

اگر رئیس جمهور آمریکا همچنان لفاظی های تهدیدآمیز خود را ادامه دهد، این کشور برای پایان همیشگی تهدید کره شمالی، وارد یک درگیری نظامی خواهد شد که جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا، آن را «فاجعه آمیز» توصیف می کند. چرا که چنین جنگی می تواند ریاست جمهوری ترامپ را به تحلیل برده و چشم انداز سیاسی را به شدت دگرگون سازد. این جنگ نه تنها مشکلات سیاسی داخلی ترامپ را کاهش نخواهد داد بلکه به آن خواهد افزود. اگر ترامپ به رئیس جمهور جنگ تبدیل شود، شک و تردید آشکار کنگره درباره رهبری ترامپ بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر، اگر رئیس جمهور آمریکا از این لحن خود پیروی نکند، همچون یک ببر کاغذی قلمداد شده و از اختیاراتش در استفاده موثر از قدرت ریاست جمهوری، بیش از پیش کاسته خواهد شد، به طوری که احتمالا اعتبار رئیس جمهور آمریکا در جهان لطمه خواهد دید. در مجموع، ترامپ نیز در عدم پیروی از تهدیدات لفظی خود علیه کره شمالی، در عمل تفاوت چندانی با کلینتون و بوش نخواهد داشت.

ترامپ می خواهد با ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی، برخوردی متفاوت از اوباما داشته باشد. بنابراین، صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به تنهایی کافی نخواهد بود. از طرف دیگر، دولت ترامپ باید احتیاط کند که از تشدید بحران اجتناب نماید تا بدون آمادگی کافی در دام کره شمالی گرفتار نشود که برای منافع آمریکا مطلوب نیست.

کنگره آمریکا بطور فزاینده ای به دنبال افزایش تحریم های ثانویه علیه کره شمالی و به ویژه علیه همتایان چینی این کشور است که در کره شمالی دارای منافع تجاری هستند. همچنین، استفاده از اقدامات مالی یکجانبه نیز برای قطع ورود پول به کره شمالی مد نظر کنگره آمریکا است، هرچند که تحریم های جاری سازمان ملل عملا کره شمالی را (روی کاغذ) قرنطینه کرده است. درپی ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی، چین دلیل چندانی برای مخالفت با اقدامات دفاعی آمریکا ندارد. اما، اعمال این تحریم ها در عمل مستلزم همکاری چینی ها و تا حد کمی هم نیازمند همکاری روس ها و دیگر اعضای جامعه بین المللی است.

در کنار تحریم بخش زغال سنگ و تولیدات غذای دریایی، دولت های چین و روسیه برای موافقت با تحریم نفتی و قطع حمایت از کارگران کره شمالی که در خارج از این کشور کار می کنند، فشار زیادی را متحمل خواهند شد. اگرچه این اقدامات، مشکلات مالی رهبر کره شمالی را دوچندان کرده و موجب انزوای وی خواهد شد، اما به نتیجه رسیدن این اقدامات مستلزم زمان خواهد بود، زیرا شایعات حاکی از آن است که کیم جونگ اون برای گریز از پیامدهای احتمالی تحریم بین المللی نفتی علیه کره شمالی، نفت قابل توجهی ذخیره کرده است، درحالیکه زمان اصلا به نفع ترامپ نیست.

آمادگی برای اقدام نظامی متعارف علیه کره شمالی با موانع عدیده ای مواجه خواهد بود. تخلیه غیرنظامیان مهاجر از کره جنوبی و استقرار نیروهای تکمیلی آمریکا در این کشور، هفته ها (اگر نه ماه ها) زمان خواهد برد و احتمالا موجب اقدامات پیشگیرانه کره شمالی خواهد شد. علاوه بر این، مون جه این، رئیس جمهور کره جنوبی، اصرار دارد که هیچ اقدام نظامی در شبه جزیره کره بدون توافق با سئول انجام نگیرد. با توجه به اینکه حمله تلافی جویانه پیونگ یانگ احتمالا به کشته شدن حتی تا یک میلیون نفر در کره جنوبی منجر خواهد شد بنابراین، کره شمالی امیدوار است که کره جنوبی از اقدام نظامی یکجانبه آمریکا علیه پیونگ یانگ جلوگیری کند. یک حمله فلج کننده پیشگیرانه نیز احتمالا با خطر مشابه حمله تلافی جویانه کره شمالی مواجه خواهد شد.

در نهایت، ترامپ باید با کیم جونگ صحبت کند حتی اگر این اقدام با خطر پذیرش واقعیت کره شمالی به عنوان کشوری هسته ای همراه باشد. روشن است که کره شمالی از این آزمایش ها استفاده می کند تا محیط راهبردی را به نفع خویش شکل دهد. با این حال، شواهد چندانی در مورد تمایل و آمادگی کیم به مذاکره به چشم نمی خورد زیرا وی تابه حال هیچ تعاملی با سایر رهبران بین المللی نداشته است و هیچ نشانه ای از تمایل کره شمالی به مذاکره و آشتی یا توافق وجود ندارد.

ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی، آمریکا را به انتخاب راهبردی بین دو گزینه غیرقابل قبول نزدیک تر ساخته است که عبارتند از: پذیرش کره شمالی به عنوان کشوری هسته ای، یا جنگ نظامی «فاجعه آمیز» برای پایان همیشگی تهدید کره شمالی. حتی اگر کره شمالی به عنوان کشوری هسته ای به رسمیت شناخته شود، بازهم معلوم نیست که حس آسیب پذیری کیم برطرف شود. به هیچ قیمتی نباید اجازه داد که این حس آسیب پذیری کیم جونگ به سایر جهان منتقل شود، و این باید هدف اصلی و نهایی ترامپ باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *