جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading
رئيس ام آي 5 هشدار داد

تشدید تهدید داعش برای انگلیس

۱۳۹۶/۰۸/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: اندرو پارکر، رئیس ام-آی-5، هشدار صریحی درباره بررسی واقعیت وضع موجود به انگلیس داد. وی در یک سخنرانی بی‌سابقه تلویزیونی در 17 اکتبر هشدار داد که سقوط داعش تهدید تروریستی را در انگلیس کاهش نخواهد داد.

مارگارت گیلمور در مقاله‌ای که اندیشکده انگلیسی راسی منتشر کرد، نوشت: برعکس، پارکر گفت تهدید در «بالاترین سرعتی» که در طول 34 سال خدمتش دیده، در حال رشد است و بدتر از همه اینکه به بالاترین نقطه عطف تهدید نرسیده است.

سخنرانی پارکر هم‌زمان با خبرهایی بود که نشان می‌دهد استیلای سه ساله داعش بر رقه، پایتخت خود خواند‌ه‌اش در سوریه، در هم شکسته است.

با این حال، احتمال زیادی وجود دارد که داعش به چیزی به همان اندازه کثیف تغییر شکل دهد و قطعا حقیقت دارد که داعش از مبارزان خود خواسته است تا در مکان‌هایی مانند لیبی بار دیگر گرد هم آیند، جایی که داعش در حال حاضر مهاجران جوان آسیب‌پذیر را که سعی در فرار به اروپا دارند، استخدام می‌کند.

داعش هم‌چنین اراده و توانایی خود را برای اعمال نفوذ در کشورهای دیگری که دارای حاکمیت قانون یا حکومت قوی نیستند، حفظ می‌کند.

تروریست‌های پرورش یافته در این کشور در مقایسه با افراط‌گرایانی که به خارج از کشور سفر کرده‌اند، تهدید بیش‌تری برای انگلیس هستند.

پارکر – شاید شگفت‌آور و بدون بینش – گفت که تهدید اصلی در انگلیس همان‌طور که قبلا گفته شده، ترس از بازگشت مبارزان داعش نیست، گر چه آن‌ها موجب نگرانی هستند. او گفت تعداد آن‌ها به شدت کاهش یافته و حدود 400 نفری که بازگشته‌اند، بخش کوچکی از 3000 نفر «افرادِ موجب نگرانی» و دارای دیدگاه‌های افراطی در انگلیس هستند.

پارکر گفت در عوض، این افراط‌گرایان وطنی هستند که به خارج از کشور سفر نکرده‌اند و اکنون تهدید بزرگ‌تری هستند.

پارکر افزود کشف این تهدید بزرگ‌تر، متفاوت‌تر و سخت‌تر است. حملات سریع‌تر اتفاق خواهد افتاد و طیف راهکار‌های تروریست‌ها، آن‌ها را بسیار پیچیده‌تر از گذشته می‌سازد.

این راهکارها شامل مواردی می‌شوند که در طول زمان در خاورمیانه برنامه‌ریزی شده‌اند، مانند حملات پاریس در سال 2015، تا حملاتی که به سرعت برنامه‌ریزی شده‌اند، مانند حملاتی که در لندن تجربه شد. علاوه بر این، روش کار داعش دیگر قابل پیش‌بینی نیست و سلاح‌های آن‌ها از بمب گرفته تا اسلحه تا چاقو یا وسیله نقلیه را شامل می‌شود.

پارکر در حالی سخن می‌گفت که ام-آی-5 به خاطر ناتوان بودن در جلوگیری از چهار حمله‌ای که در سال جاری توسط افراط‌گرایان اسلامی‌ صورت گرفت، با فشار مواجه است، در حالی که اکثر آن‌ها از قبل برای مقامات انگلیس شناخته شده بودند.

همان‌طور که وی اشاره کرد، این رویدادها در حالی رخ داد که ام-آی-5  نقش مهمی‌ در خنثی کردن هفت حمله دیگر در هفت ماه گذشته و 20 حمله در چهار سال گذشته داشته، ایفا کرده است. به عبارت دیگر، تعداد حملاتی که خنثی شده‌اند به مراتب بسیار بیش‌تر از حملاتی است که رخ داده‌اند.

پارکر از کارکنان خود دفاع کرد و در مورد کارهایی که در برابر چنین فشارهایی انجام ‌می‌دهند، صادق بود. او فاش کرد که ام-آی-5 با همکاری پلیس، در حال بررسی دقیقی از حملات تروریستی اخیر است و از آن برای به دست آوردن هر چه بیش‌تر اطلاعات و درس‌های عملی در بسیج به سوی پیشی گرفتن از تهدید استفاده می‌کنند.

این یک کار حیاتی است، تمرینی در درس گرفتن از گذشته، یک بررسی روانشناختی از طریق دانسته‌ها و خطاهایی که قبلا صورت گرفته است و در صدر دستور کار فناوری‌های نوین قرار دارد که نه تنها توسط تروریست‌ها، بلکه توسط کسانی که آن‌ها را ردیابی می‌کنند نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حالی که برگزیت تحقق می‌یابد، پارکر قطعا بی‌طرفی را حفظ کرد و بنابراین از پرسش‌هایی در مورد چالش‌های عملی که برگزیت برای کار او ایجاد خواهد کرد، سر باز زد. با این حال، او از هم‌کاری‌های عمیق‌تر در اتحاد همه کشورهای اروپایی متشکل از بیش از 30 سازمان اطلاعاتی موسوم به «گروه مبارزه با تروریسم» (سی.تی.جی) را که مرکز عملیاتی آن در هلند است، ستود.

مأمورین ام-آی-5 که اغلب در نزدیکی تروریست‌ها کار می‌کنند و در جستجوی اطلاعات هستند، «نقطه روشنایی در برابر پرده‌ای تیره و در حال تغییر هستند».

وی آشکار ساخت که سی.تی.جی روزانه عملیات مشترک انجام می‌دهد و به دلیل فعالیت‌های این گروه دست کم 12 تروریست در بازداشت هستند. او تاکید کرد که این کار به خاطر برگزیت به خطر نمی‌افتد، هر چند که او به بررسی نکات خاکستری حفاظت از داده‌ها و به اشتراک‌گذاری آن‌ها که در تئوری می‌توانند پیامدهایی برای کار مشترک و تبادل اطلاعات بعد از سال 2019 داشته باشند، نپرداخت.

در عوض، پارکر گفت سی.تی.جی و شرکای آن در انگلیس، اروپا و ایالات متحده «پیوسته در حال توسعه، رشد و تقویت توانایی‌های ما هستند».

پارکر حساب شده و تا حد زیادی بدون احساس سخن می‌گفت، به جز در موردی که به ستایش کارکنان خود پرداخت و زمانی که به 36 نفر که در سال جاری از طریق حملات تروریستی در انگلیس کشته شده بودند، ادای احترام کرد.

ام-آی-5 در حال حاضر با 500 تحقیق در مورد تروریست‌های زنده سر و کار دارد و با خطرات دیگری نیز از تروریسم در ایرلند شمالی گرفته تا مقابله با جاسوسی از کشورهایی مانند روسیه مواجه است.

ام-آی-5 در حال گسترش تعداد کارکنان خود از 4000 به 5000 نفر است. سخنرانی پارکر، یادآوری سودمندی بود که در عصر نوین، موفقیت در برابر تروریست‌ها در یک مکان، تهدید برای امنیت انگلیس را از میان نمی‌برد. این تهدید، حاد باقی می‌ماند و برای سال‌های آینده نیز چنین خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *