جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

دانشگاه کلمبیا در برابر دانشجویان: روابط با اسرائیل را قطع نخواهیم کرد

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه » شده است، از معترضان حامی فلسطین خواست متفرق شوند و در برابر خواسته دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Loading

زوایای پنهان دیدار محمود عباس و محمد بن سلمان

۱۳۹۶/۰۹/۲۰ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: با استناد به منبع مورد اعتماد، ولیعهد عربستان، محمود عباس را مخاطب قرار داده و گفته است :" صفحه قدس، حق بازگشت و پناهندگان را ببند و به سمت حکومتی در نوار غزه حرکت کن در این صورت اموال فراوانی در اختیارت قرار خواهد گرفت".

ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن در اظهار نظری سریع درباره وخیم تر شدن اوضاع بار دیگر تاکید کرد هیچ گزینه ای درباره قدس منتفی نیست. هدف از این اظهار نظر کاملا تاکتیکی است زیرا این اظهار نظر در پی اطلاعات بسیار مهمی بیان می شود که با این عنوان به بیرون درز کرده است” دیداری در سطح رهبران میان عربستان سعودی و اردن در روز سه شنبه برگزار خواهد شد، تا طی آن درباره بند غیر منتظره ای در دستور کار تنش آفرین اردن در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بحث و گفتگو شود.
این دیدار میان کشورهای اردن و عربستان سعودی در سطح سران را می توان با خوانش های متعدد و از زوایای مختلف بررسی کرد. نه فقط به این علت که تماس های هماهنگ کننده میان دو کشور در طول دو ماه گذشته آشکارا به دست فراموشی سپرده شده بود، دو ماهی که در آن نخست وزیر اردن شعار اتکا به خود از نظر اقتصادی و مالی را همزمان با اعلام به پایان رسیدن دوران کمک های عربستان سعودی سر داد.
رویارویی اردن و عربستان در این جا تنها با تصمیم خطرناک دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره قدس مربوط نمی شود بلکه همچنین با تضاد قابل لمس برای تمام ناظران میان حاشیه های تنش زایی دیپلماتیک و مردمی اردن و آنچه می توان آن را سکوت عربستان سعودی توصیف کرد، همزمان است به ویژه پس از این که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین محمود عباس برای اردنی ها محتوای گفتگوی کوتاه خود را با شاهزاده محمد بن سلمان فاش کرد، هنگامی که وی به ریاض فراخوانده شده بود. با استناد به منبع مورد اعتماد، ولیعهد عربستان، محمود عباس را مخاطب قرار داده و گفته است :” صفحه قدس، حق بازگشت و پناهندگان را ببند و به سمت حکومتی در نوار غزه حرکت کن در این صورت اموال فراوانی در اختیارت قرار خواهد گرفت”.
این اطلاعات در میان بزرگان قوم در قاهره و امان و حتی ابوظبی رد و بدل شد و رئیس عباس قبل از با خبر کردن اردن از وضعیتی بحرانی فرار کرد پس از این که با درخواست ساده غافلگیر کننده ای سخنان بن سلمان را قطع کرد وی گفت:” جناب شاهزاده… برای من نامه ای مکتوب با این محتوا بفرستید تا آن را در اختیار کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش قرار دهم و برای شما آنچه می خواهید را بدست آورم”.
بر کسی پوشیده نیست که این گفتگو میان محمود عباس و شاهزاده محمد بن سلمان محافل تصمیم گیری در اردن را به شگفت زده کرد چون به هیچ وجه از آن باخبر نبودند، حتی پیش از سفر اخیر ملک عبدالله دوم به ترکیه در همان روزی که ترامپ تصمیم شوم خود را گرفت.
پیشنهاد های شاهزاده محمد بن سلمان آشکارا تا به سطح نخبه ها و توده مردم اردن منتقل شد مسئله ای که بعدا فریادهای فرزندان اردوگاه ها و غیره را در میان فعالان اردنی در مقابل مقر سفارت آمریکا در پایتخت اردن علیه شاهزاده محمد بن سلمان توجیه می کند، پس از این که پیشنهادهای او به تشکیلات خودگردان خصمانه و ترسناک توصیف شد توصیفی که مورد موافقت [مقامات] اردن قرار گرفت. تمام وقت شاخص ها و نشانه های عجیب آرامش عربستان سعودی در میان جایگاه های تصمیم گیری و توده مرد م در اردن پس از این اعلام رئیس جمهور ترامپ پرسش برانگیز بوده است.
در این میان به نظر می رسد طرف قوی تر در حکومت دو کشور برای کنترل بحران واقعی مداخله کردند، بحرانی که در پشت پرده به علت شعارهای مردم اردن در انتقاد از نقش عربستان در قبال قدس و انتقادها و تهدیدهای انجام شده از سوی سفیرعربستان علیه نمایندگان اردن افزایش یافت و تنها طرف شایسته ایفای این نقش در این جا به نظر سیاستمدارانی که روزنامه “القدس العربی” با آن ها صحبت کرده خود آمریکا است که به نوبه خود در جهت تلاش برای مهار کردن بحران فعال شده است، بحرانی که این کشور در میان اردوگاه کشورهای هم پیمان عربی خود ایجاد کرده است.
از این رو دیدار احتمالی مقامات سعودی با مقامات اردن به نفع سیاست کنترل هرگونه اختلاف میان دو کشور است به همراه ثبت این نکته که می گوید: ریاض در طول هفته های گذشته در قابل اردن بی توجهی کرد و در نتیجه شعارهای مردم اردن معادله را به روند طبیعی اش بازگرداند، بنابراین سعودی ها مجبور به این دیدار و شنیدن و به نظر برخی تفسیرها کنترل و مهار [این بحران] شدند، مسئله ای که ممکن است از هر نظر برای طرف اردنی منفعت داشته باشد پس از این که مقامات ریاض متوجه شدند نادیده گرفتن و دوری جستن از اردن یک مسئله است و دشمنی و درگیری با این کشور در پرونده حرم شریف قدس و نقش این کشور در بیت المقدس، مسئله ای است کاملا متفاوت.
مهار و کنترل بحران در این جا در مساحت ها و احتمالاتی را در بر می گیرد و احتمالا این بار در دو سمت میان ریاض و امان دامنه آن گسترده می شود. اما به سادگی می توان گفت جهت گیری توده مردم اردن در ایجاد تنش علیه ترامپ و سکوت عربستان سعودی به نفع جایگاه حکومت اردن تمام شد و باعث گردید تا عربستان بار دیگر به اردن روی آورد و احتمالا ریاض را به سمت گفتگوی دوباره با شریک خود سوق دهد که بارها و در موارد مختلف ان را مورد بی اعتنایی قرار داده است حتی اگر عنوان درشت مطبوعات در باره دیدار دو پادشاه عبدالله دوم و سلمان بن عبدالعزیز در روز سه شنبه، بحث و گفتگو درباره نشست فوق العاده اتحادیه عرب باشد که در آینده برای هماهنگی درباره مرحله پس از تصمیم ترامپ درباره قدس برگزار خواهد شد.
این دیدار به نوبه خود تا کنون به دستاوردی برای اردنی ها تبدیل شده است پس از این که ریاض منافع آن ها را برای مدت طولانی نادیده گرفت و اکنون این کنترل و مهار بازی دو جانبه میان دو طرف است و ایده آن نزدیکی و معامله پایاپای میان تصمیم راهبردی عمیق و قابل لمس اردن برای باقی ماندن در سطح تنش زایی مردمی و دیپلماتیک در مقابل راهبرد ایجاد آرامش و تواضع و فرمانبرداری عربستان سعودی است.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *