جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تاکید رهبر ترکیه بر لزوم اتحاد جهان اسلام برای جلوگیری از ادامه حملات اسرائیل به غزه

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با آداما بارو رئیس گامبیا، گفت که جهان اسلام باید در راستای توقف حملات اسرائیل به غزه و رعایت قطعنامه‌های سازمان ملل، به صورت متحد و یکصدا عمل کند.

Loading

پیوند مخفی عربستان و اسرائیل در منطقه علیه ایران

۱۳۹۶/۱۰/۱۲ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک روزنامه آلمانی در مطلبی از تشدید و تقویت ارتباطات و پیوند مخفی عربستان سعودی و اسرائیل در منطقه علیه دشمن مشترکی به نام ایران خبر داد.

روزنامه “هندلزبلات” آلمان در مطلبی نوشت: در خاورمیانه دو شریک نابرابر و متفاوت همدیگر را پیدا می کنند؛ اسرائیل و عربستان سعودی. این دو  البته هیچ گونه روابط دیپلماتیکی با هم ندارند. اما این دو متحد مهم آمریکا در منطقه یک نگرانی مشترک درباره قدرت روزافزون ایران در منطقه که هر دو آن را به عنوان دشمن درجه یک بررسی می کنند دارند. هر دو علاقمند به مقابله با جاه طلبی های منطقه‌ای ایران هستند.

به نوشته این روزنامه آلمانی، از این رو کارشناسان در ریاض و تل آویو بر این عقیده اند که همکاری های مخفیانه اسرائیل و عربستان سعودی می تواند در سال آینده فشرده تر شود. البته ریاض در حال حاضر درباره عادی کردن رسمی مناسبات با اسرائیل موضع محتاطانه‌ای را اتخاذ می کند. به دلیل تشدید مناقشات بین اسرائیل و فلسطینیان تبادل سفیر با رژیم صهیونیستی در تمام منطقه عرب بد ارزیابی می شود. اخیرا نیز بازیکنان شطرنج اسرائیلی از شرکت در مسابقات قهرمانی جهانی که تا 30 دسامبر در ریاض برگزار می شد منع شدند.

نویسنده در ادامه نوشت: در عین حال در زمینه نظامی نیز همکاری های هر دو دولت بهتر شده است. به گفته یک فروشنده اسلحه اروپایی در ریاض سعودی ها از جمله در حال حاضر خرید کالاهای تسلیحاتی اسرائیلی را مورد بررسی قرار می دهند. همچنین برای جلوگیری از حملات موشکی یمن، عربستان علاقمند به نصب سیستم دفاعی اسرائیل موسوم به گنبد آهنین است که در سرزمین های اشغالی برای دفع حملات موشکی از نوار غزه مستقر شده است. همچنین عربستان سعودی به تهیه  سیستم های اسرائیلی موسوم به  APS که از تانک ها در برابر حملات مستقیم دفاع می کند علاقمند است.

روزنامه “هندلزبلات” آلمان در ادامه این مطلب همچنین از همکاری سرویس های امنیتی اسرائیل و عربستان و پیشرفت خوب آن به نقل از کارشناسان و ناظران در تل آویو و ریاض خبر داده و نوشت: البته عربستان سعودی رسما با همکاری با اسرائیل در این راستا مخالفت می کند. اما  ظاهرا ترس نخبگان سعودی از ارتباطاتی با نمایندگان اسرائیلی در این زمینه کم شده است.

مثلا در اوایل دسامبر، رئیس سازمان سیای آمریکا اعلام کرد که عربستان سعودی مستقیما با اسرائیل و دیگر کشورهای سنی در مبارزه با تروریسم همکاری می کند. پیش از آن هم وزیر انرژی اسرائیل از ارتباطات بیشتر با عربستان سعودی سخن گفته بود که البته به درخواست ریاض باید مخفی نگه داشته می شد.

همچنین ناظران از همکاری های جاسوسی بین ریاض و تل آویو خبر می دهند. علاوه بر این شخصیت های عربستان سعودی جدیدا همچنین در عموم خود را با افراد سرشناس اسرائیلی نشان می دهند. نویسنده در این راستا به دیدار بسیاری مقامات اطلاعاتی دو کشور در ماه ها ی اخیر اشاره کرد.

در ادامه این مطلب آمده است که همچنین بسیاری از وزرای معروف اسرائیلی به این مسئله می اندیشند که چگونه می توانند مناسبات خود با عربستان سعودی را تقویت کنند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *