جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ادعای اف‌بی‌آی: هکرهای چینی به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا نفوذ کرده‌اند

تهران-ایرنا- رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) مدعی شد، هکرهای وابسته به دولت چین، به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا نفوذ کرده‌اند و منتظر «لحظه مناسب برای وارد کردن ضربه ای مخرب و ویرانگر» هستند.

ایرانی های همراه اسرائیلی های مخالف

روز جمعه میلیون ها نفر از مردم ایران در راهپیمایی حمایت از انتقام نیروهای مسلح ایران بابت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق شرکت کردند، خبری که در بهبوهه هیاهوی حمله پهبادی کذایی بر علیه پایگاه شکاری نیروی هوایی ایران در اصفهان کمرنگ ماند.

Loading

پیوند مخفی عربستان و اسرائیل در منطقه علیه ایران

۱۳۹۶/۱۰/۱۲ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: یک روزنامه آلمانی در مطلبی از تشدید و تقویت ارتباطات و پیوند مخفی عربستان سعودی و اسرائیل در منطقه علیه دشمن مشترکی به نام ایران خبر داد.

روزنامه “هندلزبلات” آلمان در مطلبی نوشت: در خاورمیانه دو شریک نابرابر و متفاوت همدیگر را پیدا می کنند؛ اسرائیل و عربستان سعودی. این دو  البته هیچ گونه روابط دیپلماتیکی با هم ندارند. اما این دو متحد مهم آمریکا در منطقه یک نگرانی مشترک درباره قدرت روزافزون ایران در منطقه که هر دو آن را به عنوان دشمن درجه یک بررسی می کنند دارند. هر دو علاقمند به مقابله با جاه طلبی های منطقه‌ای ایران هستند.

به نوشته این روزنامه آلمانی، از این رو کارشناسان در ریاض و تل آویو بر این عقیده اند که همکاری های مخفیانه اسرائیل و عربستان سعودی می تواند در سال آینده فشرده تر شود. البته ریاض در حال حاضر درباره عادی کردن رسمی مناسبات با اسرائیل موضع محتاطانه‌ای را اتخاذ می کند. به دلیل تشدید مناقشات بین اسرائیل و فلسطینیان تبادل سفیر با رژیم صهیونیستی در تمام منطقه عرب بد ارزیابی می شود. اخیرا نیز بازیکنان شطرنج اسرائیلی از شرکت در مسابقات قهرمانی جهانی که تا 30 دسامبر در ریاض برگزار می شد منع شدند.

نویسنده در ادامه نوشت: در عین حال در زمینه نظامی نیز همکاری های هر دو دولت بهتر شده است. به گفته یک فروشنده اسلحه اروپایی در ریاض سعودی ها از جمله در حال حاضر خرید کالاهای تسلیحاتی اسرائیلی را مورد بررسی قرار می دهند. همچنین برای جلوگیری از حملات موشکی یمن، عربستان علاقمند به نصب سیستم دفاعی اسرائیل موسوم به گنبد آهنین است که در سرزمین های اشغالی برای دفع حملات موشکی از نوار غزه مستقر شده است. همچنین عربستان سعودی به تهیه  سیستم های اسرائیلی موسوم به  APS که از تانک ها در برابر حملات مستقیم دفاع می کند علاقمند است.

روزنامه “هندلزبلات” آلمان در ادامه این مطلب همچنین از همکاری سرویس های امنیتی اسرائیل و عربستان و پیشرفت خوب آن به نقل از کارشناسان و ناظران در تل آویو و ریاض خبر داده و نوشت: البته عربستان سعودی رسما با همکاری با اسرائیل در این راستا مخالفت می کند. اما  ظاهرا ترس نخبگان سعودی از ارتباطاتی با نمایندگان اسرائیلی در این زمینه کم شده است.

مثلا در اوایل دسامبر، رئیس سازمان سیای آمریکا اعلام کرد که عربستان سعودی مستقیما با اسرائیل و دیگر کشورهای سنی در مبارزه با تروریسم همکاری می کند. پیش از آن هم وزیر انرژی اسرائیل از ارتباطات بیشتر با عربستان سعودی سخن گفته بود که البته به درخواست ریاض باید مخفی نگه داشته می شد.

همچنین ناظران از همکاری های جاسوسی بین ریاض و تل آویو خبر می دهند. علاوه بر این شخصیت های عربستان سعودی جدیدا همچنین در عموم خود را با افراد سرشناس اسرائیلی نشان می دهند. نویسنده در این راستا به دیدار بسیاری مقامات اطلاعاتی دو کشور در ماه ها ی اخیر اشاره کرد.

در ادامه این مطلب آمده است که همچنین بسیاری از وزرای معروف اسرائیلی به این مسئله می اندیشند که چگونه می توانند مناسبات خود با عربستان سعودی را تقویت کنند.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *