جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

کنعانی: بیانیه‌های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد «آرش» ایجاد نخواهد کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا افزود، تکرار این ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی طرف کویتی مایه تاسف است.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا و وحشت دموکرات‌ها در آستانه انتخابات

تهران- ایرنا- پایگاه خبری اکسیوس با اشاره به اوج گیری اعتراضات دانشجویی در آمریکا، این وضعیت را بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات‌متحده اثرگذار دانست و استدلال کرد که همین امر سبب وحشت دموکرات‌ها شده است.

۲۰ رویداد مهم گروه بریکس در یک ماه آینده

مسکو- ایرنا- کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در یک ماه آینده حدود ۲۰ رویداد در قالب نشست‌ها و کارگروه‌ها با هدف هم‌افزایی بیشتر میان اعضا را در دستور کار قرار داده‌اند.

محمد اسلامی: بیش از 130 بازرس آژانس بین المللی برای بازرسی مجاز به حضور در ایران هستند

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی ایران اعلام داشت، ورود هیچ یک از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران را ممنوع نکردیم؛ به گفته وی بیش از 130 نفر از بازرسان آژانس برای بازرسی مجاز به حضور در ایران هستند.

Loading

خطر بازگشت پوپولیسم به اروپا

۱۳۹۶/۱۱/۰۵ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: سران کشورهای آلمان و فرانسه در سخنانی در اجلاس جهانی اقتصاد داووس درباره بازگشت به روند ملی گرایی و رویکردهای پوپولیستی هشدار دادند.

به گزارش روزنامه “تاگس اشپیگل” آلمان، “آنگلا مرکل”، صدر اعظم آلمان و “امانوئل ماکرون”، رئیس جمهور فرانسه در برابر نمایندگان بلند پایه‌ای از سیاست و اقتصاد  از سراسر جهان در داووس سوئیس سخنرانی کرده و درباره بازگشت به ملی گرایی و سیاست های حمایتی هشدار دادند.

صدر اعظم آلمان روز گذشته در سخنرانی خود در مجمع اقتصاد جهانی در داووس سوئیس در این باره هشدار داد که خطای قرن بیستم دوباره تکرار شود. مرکل قاطعانه علیه خودخواهی های ملی گرایانه و پوپولیسم موضع گیری کرده و خواستار راه حل های جند جانبه و همکاری های تنگاتنگ در اروپا و جهان شد.

رئیس جمهور فرانسه نیز بعد از ظهر روز گذشته در سخنانی در اجلاس داووس سوئیس خواستار شکل گیری عادلانه تر روند جهانی سازی شد. وی با نگاهی به کشور خود گفت: اگر من نتوانم دوباره به این جهانی سازی معنا دهم و نتوانم به انسان ها بگویم که این روند برای آن ها خوب است بنابراین در 5 تا 15 سال آینده ملی گرایان و افراط گرایان پیروز می شوند. و این در هر کشوری درست است.

آنگلا مرکل هم با توجه به روند کند تشکیل دولت در آلمان به جامعه بین المللی اطمینان داد که آلمان همچنان به عنوان نیرویی قدرتمند در راه حل اختلافات ایفای نقش خواهد کرد. آلمان می خواهد کشوری باشد که همچنین در آینده سهم خود را در راستای حل مشترک مسائل آینده ایفا کند. در این راستا این مسئله مهم است که آلمان حالا سریعا یک دولت را تشکیل دهد.

صدر اعظم آلمان همچنین این مسئله را اَشکار کرد که آلمان و اروپا بخصوص باید بر چالش های شخصی خود غلبه کنند تا بتوانند به عنوان شریک قدرتمندی در سطح بین المللی عمل کنند. ما اعتقاد داریم که باید با هم همکاری کنیم و انزواطلبی و ملی گرایی پاسخ درستی به اوضاع نیست. وی همچنین بر لزوم چند جانبه گرایی برای حل مسائل بین المللی تاکید کرد.

صدر اعظم آلمان با اشاره به اینکه همچنین در آلمان دشواری ها و مسائلی به وجود آمده و یک چند قطبی شدن کم سابقه در دهه های اخیر در سایه بحران مهاجرت و بحران یوروی سال های اخیر ایجاد شده است، در عین حال در راستای حل بحران پناهندگان حمایت سختگیرانه از مرزها را رد کرده و گفت: همکاری و بستن قراردادهایی با کشورهای همسایه و همچنین حمایت از روند توسعه در کشورهای مبدا و بخصوص آفریقا ضرورت دارد.

وی افزود: خودخواهی های ملی گرایانه، پوپولیسم و یک جو چند قطبی در بسیاری کشوررها احتمالا همچنین از طریق نگرانی انسان ها ایجاد شده که سوال می کنند آیا همکاری های چند جانبه واقعا می تواند به صورت عادلانه و صادقانه مسائل انسان ها را حل کند.

در حالی که مرکل در سخنان خود مستقیما به برخی کشورهای اروپایی و یا آمریکا انتقاد وارد نکرد، اما “پائولو جندیلیونی”، نخست وزیر ایتالیا در سخنرانی خود مستقیما رئیس جمهوری آمریکا را خطاب قرار داده و گفت که با توجه به سیاست های حمایت گرایانه ایالات متحده، اروپا باید به طور فزاینده و مشترکا ابتکار عمل را در دست گیرد. اروپا باید وارد عمل شود. وی به عنوان نمونه بر لزوم بستن قراردادهای تجاری با کشورهای آمریکای جنوبی تاکید کرد.

وی با نگاهی به ایده اول آمریکای ترامپ تاکید کرد که اروپا  باید نقش خود را در سطح منطقه‌ای و جهانی تقویت کند. این پیغام اساسی ما است که باید به این جهان غیر قابل پیش بینی ارائه کنیم.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم امروز برای شرکت در اجلاس داووس به این منطقه سفر می کند و قرار است در روز جمعه یک سخنرانی که همه با هیجان منتظر آن هستند را از جمله درباره مسائل تجاری ارائه دهد. منتقدان انتقاد شدیدی به سیاست های ملی گرایانه و اقتصاد حمایتی او وارد می کنند. ترامپ قبل از سفر به داووس در اقدامی تعرفه های گمرکی برای برخی اقلام از جمله ماشین های لباسشویی و پانل های خورشیدی را به بهانه ایجاد شغل و حمایت از اقتصاد آمریکا افزایش داد.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *