جدیدترین مطالب

تحلیلی بر آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ادامه جنگ غزه که برای نتانیاهو به مسأله‌ای غیرقابل تحمل تبدیل شده بود، که در نهایت با فشار ترامپ، او را مجبور به عقب‌نشینی از تمام مواضع جنگی و قبول آتش‌بس نمود.

آینده لبنان پس از انتخاب جوزف عون

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: آینده لبنان در گرو همکاری طوایف مختلف این کشور و همچنین کشورهای صاحب نفوذ در لبنان است.

تحلیلی بر نشست اخیر ریاض درباره سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سوریه کماکان میدان رقابت کشورهای عربی خصوصا عربستان سعودی و امارات در مقابل قطر خواهد بود و در صورت‌بندی معادلات سیاسی و امنیتی هر یک از این کشورها، سوریه اهمیت زیادی خواهد داشت.

انتقال تمرکز روسیه از سوریه به لیبی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: سقوط دمشق نشان‌دهنده‌ی تغییری با ابعاد تاریخی است. سوریه که زمانی نماد بازگشت روسیه به صحنه جهانی بود، اکنون به وضوح شکنندگی اتحادهایی که بر اساس اجبار و مصلحت ساخته شده‌ بودند، به نمایش گذاشته است.

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

حماس چهار اسیر نظامی زن اسرائیلی را تحویل صلیب سرخ داد / در مقابل امروز اسرائیل ۲۰۰ اسیر فلسطینی را آزاد می‌کند

گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس امروز شنبه چهار اسیر نظامی زن اسرائیلی را در راستای اجرای مرحله دوم تبادل اسرا با اسرائیل به نمایندگان سازمان صلیب سرخ تحویل داد.

ماسک میانجی میان تهران و واشینگتن می شود؟!

ماسک میانجی میان تهران و واشینگتن می شود؟!

پرستو بهرامی راد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در طول دوران انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه‌حل مشکلات موجود بین دو کشور اعلام کرده است. همچنین سعی داشت نشان دهد که سیاست او در قبال ایران در دوره دوم بسیار متفاوت از دوره اول ریاست جمهوری او خواهد بود. ترامپ سیاست تغییر رژیم را رد کرده و تأکید کرده که می‌خواهد ایران موفق باشد، اما در عین حال با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای مخالف است.

ترکیه شریک استراتژیک اتحادیه اروپا

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت ترکیه به عنوان شریک استراتژیک و بازیگر مهم در مسائل منطقه‌ای، نقشی کلیدی در همکاری‌های دوجانبه ایفا می‌کند.

بارزانی: دیدار با پزشکیان عالی بود

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در گفت‌وگو با یک رسانه عرب زبان به تحولات اخیر منطقه و به ویژه روابط ایران و عراق و سفر رئیس‌جمهور ایران به اقلیم کردستان عراق پرداخت.

بارزانی: دیدار با پزشکیان عالی بود

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در گفت‌وگو با یک رسانه عرب زبان به تحولات اخیر منطقه و به ویژه روابط ایران و عراق و سفر رئیس‌جمهور ایران به اقلیم کردستان عراق پرداخت.

Loading

ملاحظات تاریخی در راهبرد دفاعی جدید لهستان

1398/04/03 | موضوعات

لهستان در راهبرد دفاعی جدید خود بر تقویت امنیت مرزها، ساختار اقتصادی و مالی و حتی داده های الکترونیک در این کشور تاکید کرده است.

راهبرد دفاعی جدید لهستان در حالی به امضای برونیسلاو کوموروفسکی، رییس جمهوری این کشور رسیده که بحران در اوکراین، تنش میان برخی از کشورهای بلوک شرق سابق و مسکو را به حد بی‌سابقه ای افزایش داده است.

درگیری ها در اوکراین و آنچه افزایش تقابل جویی روسیه نامیده می شود، اصلی ترین هدف از تدوین این سند 57 صفحه ای است.

اگرچه در این راهبرد به جزییات تقویت توان دفاعی لهستان اشاره نشده است، اما توماس سیمونیاک، وزیر دفاع لهستان ماه گذشته از لزوم تقویت ساختار نظامی در شرق این کشور به دلیل درگیری های اوکراین خبر داده بود.

جدا شدن کریمه از اوکراین و پیوستن آن به خاک روسیه، حمایت مسکو از روس گرایان اوکراین که ضد دولت مرکزی دست به سلاح برده اند و افزایش نگرانی ها درباره احتمال دخالت نظامی روسیه به نفع مخالفان مسلح کی یف، کافی بود تا کشورهای شرق اروپا را به شدت مضطرب کند.

لتونی، لیتوانی، لهستان و استونی که نگرانند به سرنوشتی مشابه اوکراین دچار شوند، از تقویت حضور ناتو در منطقه و اتخاذ موضع سختگیرانه تری در برابر روسیه، استقبال می کنند.

در این میان لهستان که سال ها تحت نفوذ و سلطه روس ها بوده است، تلاش می کند به بهانه بحران اوکراین، شرکای اروپایی خود را به تشدید تقابل با مسکو، ترغیب کند.

لهستان در حالی بار دیگر میان روسیه و غرب قرار گرفته که تجربه تاریخی ناخوشایندی از این نقش آفرینی داشته و بارها صحنه تاخت و تاز این دو رقیب دیرینه بوده است.

در قرن 17 روس ها و سوئدی ها بخش اعظم خاک لهستان را اشغال کردند. در سال 1772میلادی نیز بخش‌هایی زیادی از خاک این کشور به امپراتوری‌های پروس، روسیه و اتریش ضمیمه و در 24 اکتبر 1795 عملا از نقشه جغرافیایی اروپا ناپدید شد.

در سال 1807 نیز امیدواری لهستانی ها به حمایت ناپلئون بناپارت از آنها در برابر روس ها، سرنوشت ناگواری را برایشان رقم زد.

پس از آن در طول جنگ جهانی اول، خاک لهستان بارها مورد تاخت و تاز نیروهای متخاصم قرار گرفت. جنگ جهانی دوم نیز هزینه های گزافی به لهستان وارد کرد و بنابر برخی گزارش ها 22 درصد کل جمعیت این کشور در خونین ترین جنگ تاریخ کشته شدند.

لهستان که در دوران جنگ سرد تحت نفوذ مسکو قرار داشت، با تغییر نظام کمونیستی در آن کشور در سال 1989، تلاش کرد بیش از پیش از مسکو فاصله گیرد و با کمک متحدان اروپایی اش از زیر سایه روسیه خارج شود. این تلاش ها با گذشت زمان پررنگ تر شد و با عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا نمود یافت.

بحران در اوکراین موجب شده است لهستان بدون توجه به تجربه تلخ گذشته، بار دیگر در میانه میدان تقابل میان روسیه و غرب قرار گیرد اگرچه این احتمال وجود دارد که خود اصلی ترین قربانی این درگیری شود به ویژه آن متحدان اروپایی اش در طول تاریخ چندان قابل اعتماد نبوده اند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر