جدیدترین مطالب

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

Loading

أحدث المقالات

تیپ "ناحال" ارتش اسرائیل در حال ترک غزه

رسانه‌های رژیم اسرائیل بعد از تصویب توافق آتش بس در غزه از سوی کابینه این رژیم، تصاویری از آماده شدن ارتش این رژیم منتشر کردند که در حال ترک نوار غزه است.

Loading

ارزیابی اولیه کارشناسان مرکز بلفر از تمدید مذاکرات هسته‌ای

1398/04/03 | موضوعات

پایگاه اینترنتی مرکز بلفر نوشت: هشت عضو گروه کاری ایران در مرکز بلفر -- گراهام آلیسون، استفان بوسورث، چارز فریلیچ، نادر حبیبی، مارتین مالین، پیام محسنی، گری سیمور و ویلیام توبی -- به اظهار نظر درباره تمدید مذاکرات هسته ای با ایران پرداخته و عوامل بالقوه موفقیت های این گفتگوها را در ماه‌های آتی بررسی کردند.

گراهام آلیسون مدیر مرکز بلفر و استاد برجسته رشته سیاست گذاری در دانشگاه هاروارد گفت: «زمانیکه ما تاثیر تمدید این گفتگوها را ارزیابی می‌کنیم ابتدا باید بر ماموریت مهم مذاکرات ایران و غرب تاکید کنیم: جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته ای به هر طریق ممکن. اگر چندین ماه دیگر برای دستیابی به توافقی لازم است که این نتیجه را تضمین می کند، ما باید به دیپلماسی اجازه دهیم مسیرش را بپیماید. با این حال هنوز مشخص نیست قدرت های غربی و ایران که نتوانستند در مدت یک سال به توافق برسند، در مدت نوزده ماه توافق کنند.»

جاک فریلیچ استاد بلندپایه مرکز بلفر و معاون سابق مشاور امنیت ملی در اسرائیل گفت: « تمدید هفت ماهه این مذاکرات اساسا شرایط را در وضع موجود ثابت نگاه می دارد. شاید با در نظر گرفتن دو عامل اساسی این بهترین نتیجه باشد: ایران از دادن امتیازهای متوالی درباره مسائل کلیدی نظیر تعداد سانتریفوژها و زمان لغو تحریم هاخودداری کرده است و دولت آمریکا و متحدانش نیز می خواهند از بحران با ایران جلوگیری کنند. بنابراین به حرکت انداختن توپ در میدان به نفع همه طرف ها از جمله اسرائیل است که شرایط موقت کنونی را به خطوط احتمالی در توافق نهایی ترجیح می دهد. در عمل به نظر بعید می رسد بتوان به موفقیت سیاسی مطلوب تا اول مارس و پس از آن حل و فصل مسائل فنی تا اول ژوئیه دست یافت.»

نادر حبیبی استاد علوم اقتصادی خاورمیانه در مرکز کراون دانشگاه برندیس و استاد بلندپایه در دپارتمان اقتصادی گفت:«خبر تمدید مذاکرات هسته ای برای هفت ماه دیگر تاثیرات متفاوتی بر اقتصاد ایران خواهد داشت. قطعا تمدید مذاکرات بهتر از شکست نهایی است و واکنش بورس تهران در روز دوشنبه بیست و چهارم نوامبر این مسئله را تایید می کند. شاخص بورس در روز دوشنبه با پیش بینی دستیابی به توافق احتمالی، بیش از یک درصد افزایش یافت. بسیاری از بازرگانان ایرانی در شش ماه گذشته با پیش بینی لغو تحریم ها درباره سرمایه گذاری و توافقنامه های تجاری با شرکای خارجی شان گفتگو کرده اند. اکنون همه این طرح ها برای چند ماه دیگر به تعویق افتاده است. سرمایه گذاران داخلی نیز تا زمان دستیابی توافق نهایی تمایلی به طرح های سرمایه گذاری جدی و مهم ندارند.»

مارتین مالین مدیر اجرایی طرح مدیریت اتم در مرکز بلفر نیز گفت:« تقریبا همه معتقدند تمدید این مذاکرات بهتر از شکست آن است. سوال این است: این زمان بیشتر چه ثمری دارد؟ با توجه به کاهش شدید بهای نفت، دسترسی محدود ایران به درآمدهای مسدود شده اش می تواند منبعی از آسایش باشد. این کشور همچنین فرصتی دارد تا نشان دهد نیات ایران صلح آمیز است و تمرکز پنج بعلاوه یک بر تعداد سانتریفوژهای این کشور اشتباه است. از نظر آمریکا نیز این تمدید بدین معنی است که برنامه هسته ای ایران برای مدت بیشتری تحت کنترل و نظارت طرح مشترک اقدام خواهد بود و این بهتر از نبود جایگزینی برای توافق موقت یا دستیابی به توافق است.»

پیام محسنی مدیر ایران پراجکت و استاد مطالعات ایران در مرکز بلفر نیز افزود:« تمدید اخیر مذاکرات هسته ای پیامدهای مهمی بر سیاست های داخلی و جایگاه منطقه ای این کشور دارد. از نظر داخل، تمدید دیپلماتیک مذاکرات قدرت روحانی را کاهش می دهد چرا که تندروها مدعی می شوند مذاکرات ثمری نداشته است و قاطعانه به سوی تضعیف دولت پیش می روند. قدرت ایران و دسترسی این کشور در سراسر خاورمیانه به سبب افزایش قدرت داعش و کارآمدی این کشور در تبدیل مناقشه به اهرم و قدرت افزایش یافته است.»

گری سیمور مدیر اجرایی تحقیق در مرکز بلفر و هماهنگ کننده سابق کاخ سفید در کنترل سلاح و سلاح های کشتار جمعی گفت:« ناکامی در دستیابی به توافقنامه جامع بر اساس چارچوب زمانی طرح مشترک اقدام تقصیر ایران است. پنج بعلاوه یک به رهبری امریکا پیشنهاد کاملا معقولی را به ایران ارائه کرد که بر اساس آن ایران می تواند برنامه هسته ای صلح امیز خود را با ظرفیت غنی سازی محدود دنبال کند اما ایران به اتخاذ موضع غیرمنعطف و حداکثری خود ادامه داد.»

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر