جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اسرائیل: درصورت صدور حکم بازداشت مقام‌های ما، اقداماتی می‌کنیم که می‌تواند منجر به فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین شود

اسرائیل به آمریکا «هشدار داده» که اگر دیوان کیفری بین‌المللی لاهه حکم بازداشت رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی اسرائیل را صادر کند، اقداماتی انجام خواهد داد که «می‌تواند منجر به فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطینی شود».

تهدید اتحادیه راه آهن آلمان علیه دولت

اتحادیه راه آهن آلمان با توجه به کاهش وضعیت ایمنی و افزایش حملات به کارکنان این بخش تهدید کرده که در صورت بهبود نیافتن اوضاع با افزایش پرسنل امنیتی به وظایف خود در دوران بازی‌های فوتبال قهرمانی اروپا عمل نخواهد کرد.

شمار شهیدان غزه به ۳۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید

وزارت بهداشت فلسطین در غزه، آمار شهدای حملات رژیم اشغالگر به این منطقه را ۳۴ هزار و ۵۹۶ تن و مجروحان را ۷۷ هزار و ۸۱۶ نفر از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون اعلام کرد.

Loading

اشتباه‌های غرب در توجیه حمله سوریه

۱۳۹۷/۰۱/۲۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: ایده حمله به سوریه و دلایل مطرح شده برای آن همگی اشتباه بود.

تد گالن کارپنتر در تحلیلی که نشریه نشنال اینترست منتشر کرد، نوشت: حملات هوایی و موشکی آمریکا و متحدانش یعنی انگلیس و فرانسه به دولت سوریه به دلایل زیادی شرم آور و قابل سرزنش است.
اولا اینکه اقدام واشنگتن نقض آشکار قانون اساسی آمریکا بود. به غیر از مواردی که باید به حمله‌ای علیه آمریکا پاسخ داد، تصمیم گیری درباره جنگ جزو اختیارات کنگره است، نه رئیس جمهور. مجازات یک نظام خارجی بابت این ادعا که علیه شهروندانش مرتکب ظلم و اقدامات خشونت‌بار شده، دلیل مناسبی نیست.
دوم اینکه هنوز مشخص نیست که دولت بشار اسد در حمله شیمیایی که واکنش غربی‌ها را به همراه داشت، مقصر بوده است یا خیر. جنبه‌های زیادی را باید در نظر گرفت که یکی از مهمترین آن‌ها گروه‌های شورشی مختلفی است که می‌خواهند بشار اسد را از قدرت کنار بگذارند. این گروهها که شکست های نظامی زیادی داشته‌اند، انگیزه قوی برای سوق دادن واشنگتن برای مداخله بیشتر در جنگ داخلی سوریه دارند. برعکس اینکه بشار اسد هیچ انگیزه ای برای تحریک آمریکا ندارد.
سوم اینکه غرب با حملات اخیر و کوچک شمردن توانمندی های نظامی دولت سوریه به شورشیان اجازه می‌دهد تا در درگیری‌های سوریه به پیروزی‌هایی دست پیدا کنند. قدرت دادن به این گروه‌های تندرو برای جایگزینی دولت کنونی در جهت منافع آمریکا نیست.
چهارم اینکه حملات هوایی تنش‌های جدیدی را در روابط نه چندان خوب واشنگتن و مسکو ایجاد می‌کند. تاکنون کرملین خویشتنداری کرده است و باید امیدوار باشیم که این رویکرد را ادامه دهد، اما حتی اگر ولادیمیر پوتین نخواهد مداخله نظامی‌اش را در سوریه تشدید کند، جنگ سرد جدید میان مسکو و غرب تشدید خواهد شد.
بدتر از همه ریاکاری های فریب کارانه قدرت های غربی برای توجیه حملات هوایی است. ترامپ، ترزا می نخست وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه حمله به سوریه را اقدامی اخلاقی برای جلوگیری از استفاده از سلاح شیمیایی توصیف کردند.
ترامپ از روسیه و ایران برای حمایت از اسد شدیدا انتقاد کرده است. اگر آمریکا و متحدان اروپایی اش بر این باورند که حمله به اسد می تواند تاثیر بسزایی در جلوگیری از استفاده از سلاح های شیمیایی توسط سوریه یا دیگر کشورها در آینده داشته باشد، ارزش دارد که درباره چنین سیاستی بحث و گفتگو شود.
شاید آنها فکر می‌کنند تضعیف نیروهای اسد می‌تواند شورشیان را از شکست نجات دهد و رژیم بعدی تحت کنترل شورشیان می‌تواند برای خاورمیانه و منافع امنیتی آمریکا بهتر باشد.
قدرت های غربی قبل از اینکه بخواهند برای روسیه و ایران و کشورهای دیگر موعظه کنند، باید مشکلات خودشان را حل و فصل کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *