جدیدترین مطالب

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تل‌آویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.

کشیده شدن روسیه به درگیری‌های غرب آسیا تشدید می‌شود

شورای راهبردی آنلاین – رصد: غرب آسیا در حال تجربه سطحی از درگیری است که در دهه‌های اخیر بی‌سابقه محسوب می‌شود. اکنون تقریبا یک سال از شکل‌گیری مارپیچ تشدید تنش که با حملات 7 اکتبر 2023 آغاز شد، می‌گذرد و منطقه بیشتر به مرحله جدیدی در تاریخ خود وارد شده است.

Loading

أحدث المقالات

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

مولانا فضل الرحمان: آمریکا حامی جنایات اسرائیل و ناقض حقوق بشر است

اسلام‌آباد- ایرنا- رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان با محکومیت تلاش‌های داخلی و خارجی برای پیشبرد طرح سازش با رژیم صهیونیستی گفت: خون ملت‌های مظلوم منطقه از دست آمریکا که حامی جنایات اسرائیل و ناقض واقعی حقوق بشر است می‌چکد.

Loading

افکار عمومی آمریکا چگونه به مذاکرات هسته ای دولت اوباما شکل می دهد

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

تحلیلگر مؤسسه بروکینگز آمریکا نوشت: واشنگتن می کوشد از افکار عمومی در خصوص تهدید داعش، برای پیشبرد مذاکرات هسته ای با ایران استفاده کند.

وبگاه اندیشکده بروکینگز آمریکا در مقاله‌ای به قلم « شبلی طلحامی» نوشت : به دنبال حمله اخیرِ جنگنده های ایران به مواضع داعش در عراق، یکی از عناوین منتشر شده در روزنامه نیویورک تایمز به خوبی، راه دشوار پیش روی دولت باراک اوباما را ترسیم کرد.

عنوان خبر این بود: «آمریکا و ایران هر دو به داعش حمله می‌کنند، اما می‌کوشند خود را هم پیمان نشان ندهند». بخشی از معضل دولت اوباما جنبه راهبردی دارد و مستقیماً به مذاکرات هسته ای ایران مربوط می شود.

یکی از نگرانی های دولت آمریکا این بوده است که ایران تصور کند آمریکا، بیشتر به علت تغییر فضای راهبردی که به تشدید خطر داعش و مداخله نظامی تازه این کشور در منطقه منجر شده است، چاره ای به جز پذیرفتن شروط ایران در توافق هسته ای ندارد؛ زیرا آمریکا حتماً باید نبرد بر ضد داعش پیروز شود.

نقاط اشتراک ایران و آمریکا به مراتب بیشتر از آن است که به منافع ضد و نقیض آنها در خصوص داعش محدود شود؛ دو کشور نیز این واقعیت را می دانند.

با وجود این، اگر به نظر برسد که دولت آمریکا در زمینه ای به تهران نزدیک شده است، این مسئله قطعاً برای دولت آمریکا نگرانی های سیاسی را در داخل کشور به همراه خواهد داشت و همین مسئله به تضعیف موقعیت واشنگتن در مذاکرات منجر شده است.

مسئله هسته ای ایران یکی از اولویت های مهم برای کنگره آمریکا است و احتمالاً با مسلط شدن جمهوری خواهان بر اکثر کرسی های سنا از آغاز ماه ژانویه سال آینده میلادی، اهمیت آن دو چندان خواهد شد.

با وجود این، دولت اوباما ظاهراً تصمیم گرفته است خطرِ استقبال از ایفای نقش ایران در نبرد علیه داعش را بپذیرد، زیرا واشنگتن بدون تردید به دولت عراق اجازه داد تا هماهنگی های لازم را برای ایفای این نقش از سوی ایران به عمل آورد.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز این اقدام ایران را تحول مثبتی دانست. نظرسنجی های اخیر نشان می دهد این اقدام دولت آمریکا تا جایی که به افکار عمومی آمریکا مربوط می شود، چندان غیرِ هوشمندانه نبوده است.

اوباما معتقد است هیچ یک از اقداماتِ‌ احتمالی او در روند مذاکرات هسته ای با ایران برای نمایندگان جمهوری خواه کنگره خوشایند نخواهد بود؛ بنابراین بهترین شانس اوباما این است که افکار عمومی، هوادار او باشد. شواهد نشان می دهد افکار عمومی آمریکا نیز احتمالاً به همین سو حرکت می‌کند.

البته نقطه شروع بیش از اینکه به ایران مرتبط باشد، به تغییر اولویت های عموم مردم آمریکا ارتباط دارد.

نظرسنجی من که در فاصله روزهای چهاردهم تا نوزدهم نوامبر امسال از هزار و هشت نفر شهروند آمریکایی صورت گرفت، نشان می داد هراس عموم مردم آمریکا از داعش باعث شده است که آنها دیگر آنقدرها از ایران واهمه نداشته باشند.

جامعه آماری که نظرسنجی در آن صورت گرفت، نمونه کوچک و مشابه کل جامعه آمریکا بود. در مجموع، 70 درصد از آمریکایی هایی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند داعش را بزرگترین تهدید پیش روی آمریکا در خاورمیانه دانستند، 13 درصد نیز خشونت ها در مناقشه بین اسرائیل و فلسطینیان را بزرگترین تهدید می دانستند و فقط 12 درصد، رفتار ایران را بزرگترین تهدید برای آمریکا در خاورمیانه عنوان کردند.

اگر دیدگاه مردم آمریکا را درباره مسائلی مانند مناقشه اعراب با اسرائیل بررسی کنید، اختلافات فاحشی در نظر هواداران احزاب مختلف سیاسی دیده می شود؛ با وجود این، در نظرسنجی صورت گرفته درباره بزرگترین تهدید برای آمریکا در خاورمیانه، اختلاف نظر چندانی بین افراد با گرایش های سیاسی مختلف دیده نمی شد.

برخی شواهد نشان می دهد آمریکایی ها مسائل را به یکدیگر ربط می دهند و ترس آنها از داعش احتمالاً بر طرز فکر آنها درباره سایر مسائل اثر می‌گذارد.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به علت اظهارات اخیر خود مبنی بر اینکه خشونت ها بین اسرائیل و فلسطینیان بر میزان حمایت ها از داعش اثر می گذارد، هدف انتقاد قرار گرفت؛ با وجود این، نظرسنجی من نشان می دهد اکثر آمریکایی ها و اغلب جمهوری خواهان با نظر جان کری موافق هستند.

ظهور تهدید داعش قطعاً مهم‌ترین عامل برای کاهش خطر ایران نزد افکار مردم آمریکا بوده است، اما این تنها دلیل نیست. زمانیکه از شرکت کنندگان در نظرسنجی پرسیده شد تهدید ایران بیش از همه متوجه چه گروهی است، فقط 22 درصد از مردم آمریکا گفتند ایران مستقیماً آمریکا را تهدید می‌کند؛ در حالیکه 43 درصد آنها معتقدند تهدید ایران بیشتر متوجه اسرائیل است و 21 درصد نیز هم پیمانان عرب آمریکا را در خطر می بینند.

همین رویه را می توان در بین جمعیت ها و گروه های مختلف، البته با تفاوت های قابل توجهی مشاهده کرد. فرضاً ، پیش بینی جمهوری خواهان درباره میزان تهدید ایران برای آمریکا تقریباً با دیگر گروه ها برابر می کند، اما اکثر جمهوری خواهان یعنی 54 درصد آنها اصولاً معتقدند اسرائیل در خطر است. جمهوری خواهان همچنین بیش از دیگر گروه های جامعه آمریکا به (حمایت) از اسرائیل گرایش دارند.

خلاصه اینکه تلاش های دولت آمریکا برای مرتبط کردن ایران و داعش نزد افکار عمومی آمریکا برای واشنگتن منفعت سیاسی دارد؛ زیرا هراس آمریکایی ها از داعش، باعث می شوند آنها به خلاف چند ماه پیش، آماده پذیرفتن ایران باشند.

البته این مسئله به سیاست های کنگره آمریکا یا سیاست های اسرائیل که به نوبه خود بر تصمیم گیری های کنگره اثر دارد، چندان ارتباطی ندارد. نمایندگان جمهوری خواه کنگره احتمالاً در چند ماه آینده بر انتقادهایشان از سیاست های دولت آمریکا در قبال ایران خواهند افزود و هیچ تفاوتی نمی کندکه نتیجه مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران چه باشد.

کاخ سفید از این نگران است که همکاری ایران و آمریکا در نبرد با داعش، توان آمریکا را برای دستیابی به توافق مقبول در بحث هسته ای کاهش دهد؛ اما این پیش فرض که ایران درست به اندازه آمریکا اگر نگوییم بیشتر، خواستار مغلوب کردن داعش است و لذا این مسئله هیچ امتیازی برای ایران در مذاکرات هسته ای نخواهد داشت، می‌تواند از این نگرانی بکاهد.

دولت باراک اوباما نیز با حمایت افکار عمومی احتمالاً به این نتیجه رسیده است مرتبط دانستن ایران با نبرد بر ضد داعش، به لحاظ رواشناختی می تواند ذهن عموم مردم آمریکا را برای دستیابی به توافق با تهران آماده کند. دیدگاه عموم مردم آمریکا نیز به نوبه خود می تواند سدی در برابر بدبینی نمایندگان کنگره باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *