جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کمبود شدید سرباز در اوکراین

«ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

وخامت اوضاع ارتش اوکراین در میدان نبرد با روسیه

فرمانده نیرو‌های زمینی ارتش اوکراین ضمن هشدار نسبت به وخامت اوضاع ارتش این کشور در میدان نبرد با روسیه گفت: اعضای ناتو از وضعیت دشوار عملیاتی و راهبردی اوکراین در میدان نبرد مطلع هستند.

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد.

بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی

با گذشت بیش از 200 روز از تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمره مهم ترین اهداف حملات ارتش اسرائیل در خلال این نبرد بوده اند. بیمارستان شفا در خلال این نبرد شاهد سه مرحله از جنایات نظامیان صهیونیست بوده اند.

Loading

از نگاه لندن؛ اهمیت راهبردی پایگاه جدید انگلیس در بحرین

۱۳۹۳/۰۹/۱۹ | موضوعات

پایگاه جدید انگلیس در بحرین مدرکی دال بر توجه فزاینده این کشور به خاورمیانه است، توجهی که با تصمیمات دهه 1960 انگلیس تضعیف شده بود.

دکتر الکساندر کلارک، استاد دانشگاه کینگز کالج لندن در مقاله ای برای روزنامه دیلی تلگراف نوشت: در سال 1968،‌ در اوج جنگ سرد و بحران مالی، انگلیس اعلام کرد از عرصه جهانی عقب نشینی می کند.

برای کشوری که در دو جنگ جهانی جنگیده و پیروز شده بود و بزرگترین امپراطوری را داشت، این صرف نظر داوطلبانه از نفوذ در مناطق مختلف جهان اقدامی بی سابقه بود.

آن تصمیم شاید نشانه عصری جدید برای بازنگری انگلیس در طرحهای آینده اش بود، اما اقدامی کوته بینانه بود که دولتهای پی در پی انگلیس به سرعت آن را اصلاح کردند یا تغییر دادند.

مثلا دولت (ادوارد) هیس پس از ویلسون در مسئله مربوط به شرق سوئز «توافقنامه دفاعی پنج قدرت» را با استرالیا، مالزی، نیوزیلند و سنگاپور امضا کرد.

همچنین نیروهای انگلیسی تا سال 1997 در هنگ کنگ باقی ماندند و انگلیس حضور خود را در برونئی و دیگو گارسیا حفظ کرد و یک ایستگاه سوخت گیری نیروی دریایی انگلیس در سنگاپور هنوز دایر است.

در حقیقت از زمان اتخاذ آن تصمیم، تعهد نظامی انگلیس گسترش داشته است و این امر عمدتا ناشی از نیروهایی بوده است که طی جنگهای اول و دوم خلیج فارس، جنگ افغانستان، گشت زنی های دریایی برای مقابله با دزدان دریایی در اقیانوس هند و غرب آفریقا و نیروهای حافظ ثبات در دوران صلح در نقاط بحران مستقر شده و به حضوری دائمی تبدیل شده است. از جمله مقر نیروی هوایی انگلیس در قطر که در سال دو هزار و پنج تاسیس شد.

بدین ترتیب پایگاه جدید انگلیس در بحرین چه اهمیتی برای انگلیس و امنیت آن دارد؟

باید گفت، بخش بزرگی از تصمیم گیری ها در مسئله مربوط به شرق سوئز بر این اساس بود که هیچگونه پایگاه دائمی ایجاد نخواهد شد و عملیات منظم ناوهای هواپیمابر در شرق سوئز متوقف خواهد شد.

اما پایگاه جدید با تقویت حضور کنونی فرماندهی دریایی انگلیس و اسکادران ام سی ام دابلیو در بحرین، یک کانون دریایی منطقه ای جدید در اختیار انگلیس قرار می دهد.

این پایگاه بخصوص می تواند ناو هواپیمابر جدید از کلاس ملکه الیزابت را نیز در خود جای دهد – بدین معنی که قطعات و تجهیزات لازم نیز در آنجا نگهداری می شود که از اهمیت خاصی برخوردار است، چون با تعداد کافی از کشتی های پشتیبانی مناسب می توان به نیروی دریایی در فاصله ای دور از پایگاه های کشور انگلیس امدادرسانی کرد و این کشتی ها باید به محلی برای تامین قطعات و تجهیزات لازم دسترسی داشته باشند.

بدین ترتیب نقش پایگاه بحرین فقط پشتیبانی از عملیات در خاورمیانه نیست، بلکه از منظر راهبردی جهانی، وجود یک پایگاه در بحرین مسافتی را کشتی های پشتیبانی باید برای انتقال تدارکات لازم به نیروهای ضربت در جنوب شرق آسیا طی کنند، به نصف کاهش می دهد.

این مسافت در مورد کشتی های مستقر در اقیانوس آرام به یک سوم کاهش می یابد. به لحاظ منطقه ای، این پایگاه را می توان یک ابراز تعهد حساب شده به رویدادهای خاورمیانه قلمداد کرد که در تصمیمات دهه 1960 تضعیف شده بود.

حتی می توان گفت انگلیس سعی دارد موقعیت خود را به عنوان یک بازیگر منطقه ای از طریق دستیابی به پایگاه های جدید تقویت کند.

اما سئوال این است آیا انگلیس کشتی های کافی در اختیار دارد تا بتواند از فرصت راهبردی که این پایگاه در اختیار آن قرار می دهد، به طور کامل بهره برداری کند؟ پاسخ به این سئوال در آینده و با توجه به سرنوشت برنامه های دفاعی انگلیس با توجه به کاهش بی وقفه هزینه ها مشخص می شود.

در همین رابطه:

بازنگری سوم در راهبرد امنیت ملی انگلیس

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *