جدیدترین مطالب
عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه میکند، بهطوریکه در ماههای اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنشها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را بهشدت نگران کرده است.
افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفههای اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاریهای جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی را به چالش میکشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاریهای اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.
تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟
شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظیهای ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدلتر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ میتواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.
دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تلآویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.
أحدث المقالات
چه چیزی در روابط آمریکا و کوبا تغییر می کند؟
روزنامه فرانسوی لوموند در مطلبی با عنوان نزدیکی روابط میان آمریکا و کوبا چه چیزی را تغییر خواهد داد، نوشت: همزمان با اوباما، رائول کاسترو، رئیس جمهور کوبا نیز اعلام کرد «ما تصمیم گرفته ایم روابط خود را با آمریکا برقرار کنیم». کاسترو همچنین لغو تحریم هایی را که آمریکا از سال 1962 علیه کوبا اعمال کرده است، خواستار شد. فقط کنگره آمریکا می تواند درباره لغو تحریم ها تصمیم گیری کند. این عادی سازی روابط نتایج متعددی دارد.
در عرصه دیپلماتیک
– آمریکا در ماه های آینده در هاوانا، پایتخت کوبا، سفارت خود را باز می کند و کوبا نیز قرار است همین کار را انجام دهد.
– بین مقامات آمریکایی و کوبایی درباره پرونده هایی نظیر مهاجرت، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حفاظت از محیط زیست و قاچاق انسان تماس هایی پیش بینی شده است. درباره مرزهای دریایی کوبا و مکزیک در خلیج مکزیک نیز در این مذاکرات گفتگو خواهد شد.
– در جریان شش ماه آینده جان کری درباره ارزیابی «حمایت کوبا از تروریسم» تجدید نظر خواهد کرد.
در عرصه سفر
دولت آمریکا شرایط اعطای مجوز ورود به اتباع خود به کوبا را تسهیل خواهد کرد. در حال حاضر سفرهای گردشگری اتباع آمریکایی به کوبا غیرممکن است و برای لغو کامل محدودیت های سفر به کوبا فقط کنگره آمریکا می تواند تصمیم گیری کند.
با وجود این، مجوز سفر برای دیدار های خانوادگی، روزنامه نگاری، علمی، فعالیت های آموزشی، نشست های حرفه ای، فعالیت های مذهبی، رقابت های ورزشی، طرح های بشردوستانه و برخی فعالیت های صادراتی با سهولت بیشتری صادر خواهد شد.
در عرصه تجارت
تجارت با شرکت های خصوصی کوبایی در بخش مصالح ساختمانی با هدف ساخت مسکن، همچنین شرکت های کوبایی فعال در زمینه تجهیزات صنعتی و تجهیزات کشاورزی برای بهره برداری از زمین های کوچک مجاز خواهد بود. لغو تحریم های عمومی درباره تجارت با کوبا فقط توسط کنگره امکان پذیر خواهد بود.
0 Comments