جدیدترین مطالب
عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه میکند، بهطوریکه در ماههای اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنشها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را بهشدت نگران کرده است.
افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفههای اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاریهای جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی را به چالش میکشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاریهای اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.
تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟
شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظیهای ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدلتر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ میتواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.
دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تلآویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.
أحدث المقالات
بنیاد کارنگی: روابط آنکارا و بروکسل نیازمند روزآمدسازی است
مارک پیرینی و سینان اولگن در مقالهای تحقیقی برای بنیاد کارنگی نوشتند: در حالی که تمایل عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا باید حفظ شود، آنکارا و بروکسل باید گامهایی جهت روزآمدسازی شراکت خود و بهبود گسترده همکاری در خصوص چالشهای جاری بردارند که اهمیت حیاتی برای طرفین دارد.
وضعیت روابطه اتحادیه اروپا – ترکیه
- دولت جدید ترکیه روند پیوستن به اتحادیه اروپا را موضوع اصلی دستور کار داخلی خود میداند. آنکارا و بروکسل شکلهای جدیدی از همکاری شامل لغو روادید، مهاجرت و مقابله با تروریسم را توسعه دادهاند.
- سیر قهقرایی شدید ساختار حاکمیت قانون در ترکیه به روند انضمام آسیب میرساند. مذاکرات در اواخر سال 2014 به بن بست کشید و تا زمانی که دولت ترکیه به سطح بالاتری از پایبندی به شروط سیاسی عضویت در اتحادیه اروپا پایبندی نشان ندهد، در رکود باقی میماند.
- اتحادیه گمرکات اتحادیه اروپا و ترکیه موفقیتی بزرگ است، اما برای رسیدن به حداکثر توان بالقوه خود نیازمند بازنگری است. ترکیه همچنین خواستار شمول در تجارت فراآتلانتیک و شراکت سرمایهگذاری (TTIP) است.
- اغتشاش در مرزهای جنوب شرقی ترکیه یعنی در عراق و سوریه، تهدیدی برای امنیت اتحادیه اروپا و ترکیه است و ضرورت تقویت گفتوگو در زمینه سیاست خارجی میان طرفین را به نمایش گذاشته است.
توصیههایی برای اتحادیه اروپا و ترکیه
تعمیق ادغام تجاری و اقتصادی. بروکسل و آنکارا باید به میزان قابل توجهی اتحاد گمرکی خود را ارتقا بخشند. مشارکت نهایی ترکیه در TTIP نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. با این حال، حصول این دو امر نیازمند آن است که ترکیه اصلاحات عمدهای را در پیش گیرد.
در نظر داشتن مباحثات عمیق درباره دستگاه قضایی و حاکمیت قانون در ترکیه. این امر مستلزم مستثنی سازی فصلهای 23 و 24 مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از موانع کنونی است.
ارتقای سطح گفتوگو در خصوص سفرها و مهاجرت. نقشه راه لغو صدور روادید که در سال 2013 به اجرا گذاشته شد و پذیرش دوباره توافقنامه مهاجرتهای نامنظم که در سال 2013 امضا شد، باید به سرعت به پیش برده شود.
تلاش برای اقدام مشترک در خصوص بحرانهای سوریه و عراق در زمینه مقابله با داعش. موضوعاتی که بروکسل و آنکارا اید مد نظر قرار دهند شامل کمکرسانی انساندوستانه، مناطق امن برای افراد آواره و ارتباط با شورشیان سوریه میشود. ترکیه باید برنامه جامعی را توسعه دهد که به بررسی نیازهای بلندمدت پناهندگان میپردازد و این برنامه را با اتحادیه اروپا و دیگر ذینفعان جهت کسب حمایت قابل توجهتر بینالمللی به اشتراک بگذارد. اتحادیه اروپا باید دولتهای عضو خود را به سمت افزایش اسکاندهی به شمار بیشتری از آوارگان سوری سوق دهد تا به مدیریت این مشکل انسانی کمک کند.
بهبود همکاری ضدتروریسم. بروکسل، اعضای کلیدی اتحادیه اروپا و آنکارا نیازمند مجاری موثرتری از ارتباطات برای به اشتراکگذاری به موقع اطلاعات حساس هستند.
0 Comments