جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

فرانسه برای کاهش تنش‌ در مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین

نیویورک – ایرنا- وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی واشنگتن ، حدود ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و دیگر کشورها را به بهانه  حمایت از مسکو در جنگ با اوکراین تحریم کرد.

فرانسه برای کاهش تنش‌ها در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

سرگیجه بزرگ!

«مقام های اسرائیلی و رسانه های متحدشان، بر این باورند که آنچه در قالب اعتراض علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان روی می دهد، اعتراضی علیه ایدئولوژی غیرانسانی صهیونیسم نیست بلکه باید آن را اعتراضی علیه آیین یهودیت دانست!»

Loading

روسیه – ناتو – اوکراین؛ ورود به مرحله جدید منازعه

۱۳۹۳/۱۰/۰۹ | موضوعات

شورا آنلاین – یادداشت: اوکراین تنها چند روز پس از آنکه ولادیمیر پوتین سند دکترین نظامی به روز شده روسیه را امضا کرد، از پیوستن به ناتو خبر داد و اعلام کرد به زودی همه پرسی پیوستن به سازمان آتلانتیک شمالی را در این کشور برگزار می کند.

موضوع پیوستن کی‌یف به ناتو از موضوعاتی بود که اسفند سال گذشته، اوکراین را ناآرام و این کشور را به صحنه درگیری روس‌تبارها و نیروهای دولتی اوکراین تبدیل کرد.

در این فرایند، روسیه از روس‌گرایان حمایت کرد و تاکنون در درگیری‌های خونبار میان استقلال‌طلبان روس‌تبار و نیروهای نظامی دولت اوکراین بیش از 4000 نفر جان خود را از دست داده اند.

روس‌ها می‌گویند، آمریکا و ناتو با دخالت در امور داخلی اوکراین و با به راه انداختن اغتشاش و درگیری تلاش کردند ابتدا متحد استراتژیک روسیه را ناامن و بی‌ثبات ‌کنند و در مرحله بعد، قدرت تهاجمی راهبردی خود را ضد مسکو افزایش دهند و از این طریق ادامه توسعه ناتو به سوی شرق را عملی سازند. معادله‌ای که مقامات غربگرای اوکراین این هفته با تصویب خروج از وضعیت بی‌طرفی، عملا برآن صحه گذاشتند.

در قانونی که سال 2010 به امضای ویکتور یانوکویچ، رئیس‌جمهور وقت اوکراین رسیده بود، اوکراین به همپیمانی کشورها و سازمان‌های بین‌الدولی تعهدی نداشت و از این رو به ناتو هم نمی‌پیوست، اما اکنون وضعیت متفاوت از گذشته است و به همین خاطر روسیه عملا خود را در وضعیتی قرمز در جدال با غرب و ناتو می بیند.

در سال‌های اخیر، روسیه با اقدامات متعددی از جمله استقرار سامانه‌های ضدموشکی در اروپای شرقی، طراحی و استقرار تسلیحات جدید و تدابیر جدید در زمینه استقرار نیروها و تجهیزات نظامی در اروپای شرقی و دریای سیاه از سوی ناتو و آمریکا مواجه بوده است.

این معضلات موجب شده است روسیه اکنون تمام امکانات خود را برای مقابله با ناتو و آمریکا بسیج کند. دراین راستا، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه جمعه 26 دسامبر سندی را به ‌عنوان نسخه روزآمد شده دکترین نظامی این کشور امضا کرد که بر اساس آن، توسعه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سوی مرزهای روسیه خطری جدی برای این کشور محسوب می‌شود.

در این سند، گسترش و توسعه توانایی نظامی ناتو و بی ثبات شدن شماری از مناطق پیرامونی روسیه به عنوان تهدیدهای اصلی خارجی علیه روسیه تعریف شده است.

کارشناسان معتقدند سیاست گسترش ناتو به شرق در سال‌های اخیر موجب شد که کشورهای اقماری اتحادیه جماهیر شوروی سابق مانند رومانی، بعد از فروپاشی نظام کمونیسم به عنوان کشورهای مستقل به عضویت ناتو در آیند.

این امر موجب شد که حریم امنیتی که روسیه سال‌ها برای خود قایل بود و آن را یک استراتژی تعریف کرده بود، مورد هجومِ نه نظامی، بلکه دیپلماتیکِ ناتو قرار بگیرد و ناتو با ملحق کردن این کشورها به خود، عملا خود را به مرزهای روسیه نزدیک کند.

اما هزینه‌ای که درمسیر بحران اوکراین و روابط با ناتو به روسیه تحمیل می‌شود نیز قابل تامل است. مسکو اگرچه در آوردگاه اوکراین تاکنون پیروزمندانه عمل کرده، ولی در ازای آن تحریم‌های غرب را نیز به جان خریده است. تحریم‌هایی که اقتصاد روسیه را آسیب پذیر نموده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *