جدیدترین مطالب

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

Loading

أحدث المقالات

تماس تلفنی نخست وزیر دانمارک با ترامپ در مورد گرینلند بی‌نتیجه بود

تهران- ایرنا- «مته فردریکسون» نخست وزیر دانمارک پنجشنبه از بی‌نتیجه ماندن گفت‌وگوی تلفنی‌اش با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در مورد گریلند خبر داد و اظهار کرد که اختلافات حل‌نشده در این باره وضعیت «سختی» ایجاد کرده است.

Loading

بحران جدی در منطقه در صورت شکست مذاکرات با ایران

1398/04/03 | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: دعوت جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در جلسه مشترک کنگره کانون توجهات و انتقادات زیادی قرار گرفته است.

ریچارد هاس در تحلیلی که در روزنامه فایننشال تایمز چاپ شد، نوشت: مسئله این نیست که آیا کنگره آمریکا حق دارد در مسئله ای مانند دعوت از یک مقام خارجی به نحوی رئیس جمهور این کشور را دور بزند.

این بدان معنی نیست که تنش بین کنگره و کاخ سفید در خصوص سیاست خارجی موضوع جدیدی است. از زمان اتخاذ موضعی واحد در عرصه سیاست آمریکا در قبال امور خارجی مدت‌ها می گذرد، با این حال حتی در آن زمان نیز واقعیت‌ها همیشه با خواست‌ها کاملا همخوانی نداشت.

جنجال ناشی از دعوت بینر از نخست وزیر اسرائیل به این شکل و در این برهه زمانی، سوالاتی را درباره جدیت و قابل اعتماد بودن آمریکا مطرح می سازد- و سوالات زیادی از این دست در جهان مطرح است.

این حقیقت که چنین موردی می تواند موجب تیره تر شدن روابط ضعیف بین باراک اوباما و کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان شود که باید دو سال دیگر با هم سر کنند، فقط وضعیت خطرناک موجود را حادتر می کند.

دو علت برای این نگرانی وجود دارد. یک علت به موضوعی مربوط می شود که در دست بررسی است. اینکه با مذاکرات هسته ای ایران چگونه باید برخورد کرد، یک مسئله جدی است. خاورمیانه در حال تجربه حوادثی است که جنگ خشونت بار طولانی مدت درون مرزی و فرامرزی طی 30 سال اخیر است و عوامل سیاسی و مذهبی به آن دامن می زند. افزوده شدن یک بحران دیگر – از قبیل شکست مذاکرات هسته ای با ایران- می تواند منطقه را در آستانه یک بحران جدی قرار دهد که هزینه های انسانی، اقتصادی و راهبردی فاجعه باری خواهد داشت.

مدیریت این چالش مستلزم دیپلماسی دقیق و خلاقانه بین ایران و آمریکاست. این امر مستلزم هماهنگی نزدیک و دقیق بین کنگره و رئیس جمهور آمریکا خواهد بود. مهم است که این دو قوه با هم درباره نحوه اجتناب از اعمال تحریم های جدید که می تواند مذاکرات را مختل سازد، به توافق برسند. آنها همچنین باید در این خصوص به تفاهم برسند که هر توافقنامه حاصل از مذاکرات با ایران مستلزم چه نوع تایید سیاسی رسمی است.

چالش مدیریت سیاسی پیش روی اسرائیل و آمریکا به همان اندازه دردسرساز است. بدون شک انزجار آشکار و عمیقی بین اوباما و نتانیاهو وجود دارد. گرچه با رسیدن مذاکرات هسته ای ایران به یک مرحله بحرانی و آشوب در منطقه، کاهش بیش از پیش بی اعتمادی برای هیچیک از طرفین قابل تحمل نیست، اما امکان مصالحه و راهی برای برون رفت وجود دارد و آن به تعویق انداختن چند هفته ای نطق نتانیاهو تا پس از انتخابات هفدهم مارس در اسرائیل است.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر