جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

اوباما، ایران و انتخابات رژیم صهیونیستی

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: عوامل تنش‌زای بسیاری میان دولت اوباما و نتانیاهو وجود دارد که بدون شک یکی از مهم‌ترینِ این عوامل، ایران است. مذاکره با ایران و امکان حصول توافق در خصوص برنامه هسته‌ای‌اش می‌تواند مهم‌ترین موفقیت اوباما در زمینه سیاست خارجی وی تلقی شود و مسائلی مانند ادامه غنی سازی یا عدم از کار انداختن تاسیسات هسته ای ایران در این میان می‌توانند بی اهمیت تلقی شوند.

افرایم انبار در مقاله‌ای که در مرکز صهیونیستی مطالعات راهبردی بگین – سادات به چاپ رسید، نوشت: به نظر می رسد ایالات متحده حتی حاضر است که ایران را به عنوان شریک راهبردی خود برای برقراری ثبات در منطقه اعلام نماید. بخشی از این هم سو شدن بستگی به این مساله دارد که آمریکا با برنامه هسته ای ایران سازش کرده و مقاومتی در برابر حضور این کشور در منطقه نکند.

گویی اوباما به این خاطر که هیچ موفقیتی در سیاست خارجی کسب نکرده است، می خواهد رابطه با ایران را به عنوان میراث ریاست جمهوری خود بر جای بگذارد.

چنین رفتاری موقعیت آمریکا را در خاورمیانه و منافع ملی نزدیک ترین متحدش یعنی اسراییل را به خطر می‌اندازد. اوباما به جایگاه بین المللی آمریکا اهمیتی نمی دهد و هیچ وقت هم اهمیت چندانی برای اسراییل قائل نبوده است، اما می داند که دغدغه های اسراییل پیوند نزدیکی با افکار عمومی مردم آمریکا دارد. دقیقا به همین خاطر است که وی نمی خواهد نتانیاهو در کنگره آمریکا سخنرانی کند. اوباما نگران است که سخنرانی سوم مارس نتانیاهو موجب جدلی عمومی درباره سیاست های او در برابر ایران شود و دقیقا به همین خاطر است که نتانیاهو قصد دارد که بر خلاف خواسته اوباما عمل کند.

تا زمانی که بخت حداقلی وجود داشته باشد که سخن گفتن با کنگره به مشاجره عمومی بر سر ایران در آمریکا نیروی دوباره بخشیده و تلاش دولت را برای حصول توافق مختل کند، نتانیاهو مایل است که تمام توان خود را برای ممانعت از شکل گیری چنین توافقی به کار گیرد. از طرف دیگر تلاش اوباما برای جلوگیری از دیدار نتانیاهو با کنگره و تشویق اعضای کنگره برای تحریم این سخنرانی تنها موجب افزایش تمایل به شنیدن سخنان نخست وزیر اسراییل می شود.

بنابراین مشکل اوباما با نتانیاهو علاوه بر خصومت شخصی، به این دلیل است که نمی خواهد وی مهم ترین پروژه سیاست خارجی اش را خراب کند. اما علاوه بر واشنگتن، اوباما مایل به حذف نتانیاهو در اورشلیم هم هست. ابراز نارضایتی وی از نامزدهای لیکود و ترغیب فعالان و حامیان مالی ضد نتانیاهو در همین راستا صورت می گیرد.

البته این اولین باری نیست که آمریکا قصد مداخله در انتخابات اسراییل را دارد. به هر روی اوباما تمایلی ندارد که حتی پس از توافق با ایران، نتانیاهو به عنوان منتقدی دائمی در عرصه قدرت فعالیت کند. به ویژه که نخست وزیر اسراییل بارها اعلام کرده که خود را مقید به توافقات یکجانبه آمریکا با ایران نمی داند و ممکن است بر خلاف چنین توافقی عمل کند. به عقیده اوباما، نتانیاهوی متوهم ممکن است کماکان از گزینه نظامی علیه ایران استفاده کرده و کل موفقیت وی را در عرصه سیاست خارجی خراب کند.

البته واقعیت نیز همین است که در میان نامزدهای نخست وزیری اسراییل، تنها نتانیاهوست که چنین علاقه ای به مساله ایران نشان می دهد. در اسراییل نیز اگرچه تمرکز کمپین های انتخاباتی بر شخصیت نامزدهاست و نه مسائل مورد بحث آن ها، اما در لایه‌های زیرین، تهدید ایران و اینکه چه کسی بیشترین تجربه را برای مواجهه با این چالش دارد، بسیار مطرح و تعیین کننده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *