جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
کارشناسان بنیاد صلح خاورمیانه بررسي کردند

روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در نقطه عطف

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: امروز روابط دوجانبه آمریکا و رژیم صهیونیستی مرحله‌ای حساس را تجربه می‌کند. منافع ملی دو طرف – به ویژه با وجود رهبران فعلی‌شان – روز به روز از یکدیگر فاصله بیشتری می گیرد. در حالی که تازه ترین بحران دو طرف بر گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران متمرکز است، اما شکاف میان آنها در خصوص هیچ مساله ای به اندازه مساله ایجاد دو کشور در سرزمین‌های فلسطینی، تاثیرات مهم بلندمدتی بر منافع آمریکا نداشته است. این موضوع برای آمریکا یک ضرورت است، اما برای دولت فعلی تل‌آویو این طور نیست.

مایکل ای. کوهن و متیو داس در پژوهشی که بنیاد صلح خاورمیانه منتشر کرد، نوشتند: بدیهی است که نخست وزیر نتانیاهو و متحدان راستگرایش برای آینده‌ای تک کشوری آماده می شوند که در آن اسراییل کل قلمرو میان مدیترانه و رود اردن را کنترل می کند و فلسطینی ها شکل بسیار ضعیفی از “خودگردانی” را دارند. احساس بدبینی رو به رشدی در میان فلسطینی ها وجود دارد مبنی بر اینکه آرمان‌های‌شان هرگز محقق نمی‌شود و این باور در میان‌شان وجود دارد که مذاکرات با اسراییل بی‌معناست.

در این گزارش استدلال شده است که این شکل رفتار به زودی وضعیتی غیرقابل دفاع را برای آمریکا ایجاد خواهد کرد. در چنین وضعیتی آمریکا میان حمایت سنتی‌اش از اسراییل و دنبال کردن سیاست‌های دولت تل‌آویو که آمریکا را در خاورمیانه و میان جامعه بین‌المللی منزوی می کند، گرفتار می‌شود. این احتمال فقط در صورتی تشدید می شود که پس از انتخابات پارلمانی ماه مارس از نتانیاهو درخواست شود دولت بعدی اسراییل را تشکیل دهد.

آمریکا به این دلیل باید اقدامی هماهنگ را برای رسیدن به یک راه حل دو کشوری دایمی و واقع گرایانه اتخاذ کند. این تلاش باید به زودی و در فاصله زمانی باقی مانده تا روز انتخابات با برداشتن گام‌هایی به منظور روشن کردن پیامدهای حفظ وضعیت فعلی برای شهروندان اسراییل آغاز شود. تغییر رهبری اسراییل به شکلی که به ظهور دولتی منجر شود که نفعش را در خاتمه دادن به بحران اسراییلی – عربی به شکلی منصفانه، ایمن و عادلانه ببیند، بسیار در جهت منافع مستقیم امنیت ملی آمریکا خواهد بود.

نویسندگان این پژوهش بر مبنای مصاحبه های انجام شده در چند سال گذشته در بیت المقدس، رام الله، تل آویو و واشنگتن و نیز بر اساس نظرسنجی انجام گرفته در ماه گذشته توسط بنیاد صلح خاورمیانه به همراه موسسه تحقیقاتی نیو ویو (موج نو) اسراییل بر این باورند که ممکن است کاخ سفید بار دیگر بتواند دری را هل بدهد که قبلا باز شده است، یعنی به سادگی به چیزی که می خواهد برسد زیرا افراد زیادی با آن موافقند و به آن کمک می کنند.

 

نظرسنجی اخیر نشان می دهد که:

  • اکثریت قریب به اتفاق اسراییلی ها بر این باورند که این رژیم به حمایت آمریکا وابسته است.
  • 50 درصد بر این باورند که در رابطه آمریکا – اسراییل بحرانی فزاینده وجود دارد.
  • تقریبا دو سوم می‌گویند که بهبود این رابطه دو جانبه در چگونگی رای دادن شان نقش دارد.
  • شمار زیادی موافقند که یک دوره دیگر نخست وزیری نتانیاهو، عامل تخریب بیشتر این روابط خواهد بود و احتمال بیشتری وجود دارد که احزاب چپگرا این وضعیت را بهبود بخشند.

 

آمریکا این فرصت را دارد که بر انتخاب گزینه‌های رویاروی رای دهندگان اسراییلی تاثیر گذارد و دو مساله خاص شهرک ها و روند صلح را مطرح کند.

نظر سنجی اخیر نشان داد:

  • سه چهارم اسراییلی ها می گویند برای‌شان مهم است حزبی که در ماه مارس از آن حمایت می کنند در گفت و گوها با فلسطینی ها پیشرفت حاصل کند.
  • این شامل 60 درصد از رای دهندگانی است که خود را راستگرا معرفی می کنند
  • این اعداد نشانگر بروز تغییری مهم از زمان انتخابات اخیر اسراییل است که سه سال قبل انجام شد. در آن زمان این روند دیپلماتیک در اولویت پایین تری قرار داشت.
  • اکثریت قاطعی از اسراییلی ها از دولت اوباما در انتشار چهارچوب خود برای توافقنامه نهایی حمایت خواهند کرد.

برداشتن چنین گامی توسط آمریکا منجر به حمایت از احزابی خواهد شد که به باور اکثریت قریب به اتفاق اسراییلی ها به احتمال زیاد مذاکرات را پیش خواهند برد و در عین حال انعطاف ناپذیری دولت نتانیاهو را روشن می سازد.

به علاوه در حالی که نویسندگان پژوهش متوجه شدند که اسراییلی ها در کل از فشار آمریکا بر روی اسراییل نگرانند، اما موضوع شهرک سازی ها در این میان یک استثناست.

  • نیمی از آنهایی که در نظرسنجی شرکت کردند گفتند که گسترش شهرک سازی مشروعیت و امنیت اسراییل را تحلیل می برد.
  • یافته ها به این موضوع اشاره می کند که در صورت تشدید انتقاد آمریکا از سیاست های اسراییل در خصوص شهرک سازی ها، احتمالا اسراییلی ها اسراییل را مورد سرزنش قرار می دهند.

بنا بر تحقیقات انجام گرفته نویسندگان معتقدند احتمال دارد در صورتی که آمریکا از قطعنامه شورای امنیت در خصوص محکومیت شهرک سازی های اسراییل حمایت کند یا به آن رای ممتنع بدهد، ممکن است تاثیری تعیین کننده بر روی بسیاری از رای دهندگان اسراییلی داشته باشد که می توان آنها را تحریک کرد.

در نهایت نویسندگان دریافتند که شواهد اندکی وجود دارد دال بر اینکه فشار آمریکا، در صورتی که با دقت اعمال شود، باعث بروز واکنشی حمایت کننده از نتانیاهو شود.

  • 46 درصد از رای دهندگان میانه رو که در این نظرسنجی شرکت کردند گفتند اگر قرار باشد آمریکا مسیر فوق الذکر را طی کند تمایل بیشتری به رای دادن به نفع احزاب میانه‌رو یا چپ‌گرا خواهند داشتند و تعدادی برابر همین تعداد نیز گفتند که این امر اصلا تاثیری بر رای آنها نخواهد داشت.
  • کمتر از 10 درصد گفتند که این امر آنها را وادار می سازد گرایش بیشتری به رای دادن به احزاب راستگرا پیدا کنند.

در حالی که تاثیر هر گونه تلاش آمریکا احتمالا محدود خواهد بود، حتی تغییر معدودی کرسی از راست به چپ می تواند تعیین کند که از چه کسی درخواست خواهد شد دولت بعدی را تشکیل دهد.

 

مطمئنا مشاهده دخالت آمریکا در انتخابات رژیم دیگری، به خصوص رژیمی که متحد نزدیکش است، خطراتی طبیعی را به همراه خواهد داشت. به علاوه در حالی که روی کار آمدن یک دولت اسراییلی متعهد به کار کردن روی راه حل دو کشوری اولین گام مهم به سمت توافق نهایی خواهد بود، اما این توافق به خودی خود کافی نخواهد بود.

در هر حال منافع آمریکا مستلزم آن است که رژیم اسراییل به راه حل دو کشوری برای بحران اسراییل- فلسطین متعهد باشد. آمریکا باید برداشتن گام هایی را در ماه‌های آینده به منظور ممکن ساختن چنین نتیجه ای بررسی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *