جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران

سرپرست سفارت افغانستان در تهران در دیدار با عبدالکبیر معاون سیاسی نخست‌وزیر افغانستان گفت که توزیع گذرنامه برای دانشجویان افغان در ایران از سرگرفته می شود.

آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد

یک شخصیت مقاومتی برجسته فلسطینی با اشاره به اینکه جنبش عظیم دانشجویی در آمریکا و جهان علیه رژیم صهیونیستی تحولی بزرگ در مسیر نابودی صهیونیسم است به چند حقیقت بزرگی که جنگ غزه برای جهانیان آشکار نمود اشاره کرد.

Loading
کارشناس انديشکده بروکينگز بررسي کرد

توسعه جنگ یمن؛ پیامد ناخواسته‌ برای سعودی

۱۳۹۴/۰۱/۳۱ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: جنگ یمن به استان الشرقیه عربستان کشیده شده است، به طوری که شاهد درگیری‌های مسلحانه شدید میان پلیس عربستان و شبه نظامیان شیعه در شهر العوامیه در نزدیک قطیف بودیم.

بروس ریدل، در تحلیلی که مرکز مطالعات خاورمیانه اندیشکده بروکینگز منتشر کرد، نوشت: وزارت کشور عربستان ظاهرا متوجه شده که شیعیان درصدد اعتراض به عملیات نظامی عربستان در یمن بوده‌اند.

عملیات “توفان قاطع” بر آن بود تا شیعیان زیدی حوثی را از تسلط بر سرزمین یمن و خلع قدرت حکومت حامی عربستان سعودی در این کشور بازدارد. به همین خاطر، نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی از ماه گذشته یمن را بمباران کرده است.

حدود 10 الی 15 درصد از جمعیت عربستان سعودی شیعه هستند و بیشتر آنها در منطقه غنی نفتی استان‌الشرقیه در کناره خلیج فارس زندگی می‌کنند. در همین حال، اقلیتی هم در جنوب غربی عربستان سعودی در نزدیکی یمن زندگی می‌کنند. در این منطقه بارها شاهد ناآرامی‌هایی هستیم که معمولاً خشونت‌آمیز است.

مقامات عربستان شاید بتوانند خشونت موجود را کنترل کنند، اما دهه‌ها تلاش برای مواجهه با خشم شیعیان به خاطر آنچه که به مثابه سرکوب نظام‌مند جامعه خود می‌بینند، شکست خورده است.

این ناآرامی می‌تواند به سراسر گذرگاه ملک فهد توسعه یافته و از آنجا به داخل بحرین، همسایه عربستان گسترش یابد. از سال 2011 نیروی نظامی گارد ملی عربستان سعودی از اقلیت سنی حاکم در این کشور، در سرکوب اعتراضات اکثریت شیعه این جزیره حمایت کرده است.

این ناآرامی در استان‌ الشرقیه برای خاندان سعودی تعجب‌آور نخواهد بود. آنها احتمالا پیش‌بینی می‌کردند که جنگ یمن تأثیر ناخواسته‌ای در داخل پادشاهی سعودی ایجاد نماید.

محمد بن نایف، وزیر کشور سعودی از زمان آغاز جنگ، نیروهای وزارت کشور را در حالت آماده باش قرار داده است. عربستان خود می‌داند هر چه این جنگ بیشتر ادامه یابد، احتمال بسط و توسعه آن به خارج از یمن بیشتر خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *