جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

رئیس جمهور وارد سریلانکا شد

رئیس جمهور به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا، دقایقی قبل وارد سریلانکا شد….

نگرانی صهیونیست‌ها از احتمال صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو/ اشغالگران به کرانه باختری یورش بردند

منابع آگاه می‌گویند که نگرانی در مورد صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نتانیاهو از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی در جلسه‌ای در دفتر نخست‌وزیری مطرح شد.

روز 201 طوفان‌الاقصی| کشف 51 پیکر دیگر در خان‌یونس

این روزها غزه و به‌خصوص شهر خان‌یونس شاهد برگ دیگری از جنایات ارتش اشغالگر است؛ کشف گورهای جمعی صدها شهید نشان می‌دهد که آن‌ها یا زنده به گور و یا به‌شکل اعدام میدانی به شهادت رسیده‌اند.

آب پاکی حماس روی دست کشورهای عربی

تهران- ایرنا- رسانه عرب زبان رای‌الیوم نوشت که «اسامه حمدان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت که پیشنهاداتی را برای دستیابی به آتش بس در غزه مطرح کرده اند.

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

Loading

تاثیر فضای سایبری بر جنگ نامتقارن در خاورمیانه

۱۳۹۴/۰۲/۳۰ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: منبع بی‌ثباتی در خاورمیانه تغییر کرده است و سازمان‌های غیردولتی در راس این تغییر قرار دارند، چرا که توانایی این سازمان‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته و چالش‌های امنیتی زیادی به وجود آورده‌اند.

گابی سیبونی در مجله روابط بین الملل دانشگاه جورج تاون نوشت: مصر تحت رهبری ژنرال سیسی نیز هرچند مشغول سرکوب اخوان‌المسلمین و حماس است، اما سازمان‌های جهادی و سلفی نظیر «انصار بیت‌المقدس» خسارت سنگینی به ارتش مصر در شبه جزیره سینا وارد کرده اند و در نهایت سازمان‌های جهادی سنی به رهبری داعش در پی گسترش نفوذ خود از عراق و سوریه به سایر مناطق خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.

با فراگیر شدن درگیری‌ها بین سازمان‌های دولتی و غیردولتی، راهبرد جنگ نامتقارن هم رواج یافته است.

جنگ نامتقارن در چند دهه اخیر تاثیر مخرب عمیقی بر ثبات خاورمیانه داشته است. تهدیدی که قبلا از ارتش کشورها ناشی می‌شد، اکنون از سازمان‌های غیردولتی سرچشمه می‌گیرد که علیه دولت‌ها وارد جنگ شده‌اند و ماتریس امنیتی منطقه را پیچیده‌تر ساخته‌اند.

استفاده روزافزون از ابزارهای سایبری توسط سازمان‌های غیردولتی هم به این پیچیدگی افزوده است. در حالیکه نقش فضای سایبری در تعداد و قدرت افزایش می‌یابد، این فضا به میدان تکمیلی عملیات‌ها در جنگ نامتقارن خاورمیانه تبدیل شده است.

مفهوم نامتقارن بین طرفین درگیر بیانگر نابرابری در قدرت نظامی آنهاست. گروه‌های چریکی کوچک بدون اینکه توانایی جنگ رودر رو را داشته باشند، سعی می‌کنند فعالیت ارتش را مختل کرده و آن را زمین‌گیر ساخته و یا به آن آسیب وارد سازند.

در حالی که ارتش کشورها طبق تاکتیک‌های نظامی عمل می‌کنند، سازمان‌های غیردولتی به روش‌های چریکی متوسل می‌شوند.

در واقع سازمان‌های غیردولتی تلاش می‌کنند با عملیات‌های خارج از قوانین بین‌المللی این عدم تقارن را جبران کنند. برعکس، ارتش‌های ملی انگیزه زیادی برای جنگ در محدوده قوانین بین‌المللی دارند، چرا که پیروی از معاهده‌ها و پیمان‌های سیاسی به نفع آنهاست.

با افزایش فعالان غیردولتی در خاورمیانه، فضای سایبری هم تحت تاثیر این جنگ نامتقارن بوده است. فضای سایبری میدان وسیعی را برای فعالیت سازمان‌های غیردولتی فراهم می‌کند و ردیابی منبع حملات را مشکل می‌سازد که این امر از ویژگی‌های حمله سایبری است.

از طرف دیگر، دولت‌ها بیشتر از سازمان‌های غیردولتی در معرض حمله سایبری هستند، چرا که دارای تاسیسات زیربنایی فناوری گسترده‌ای نسبت به سازمان‌های غیردولتی هستند و از این‌رو بیشتر از آنها در جنگ سایبری آسیب می بینند.

اغلب به نظر می‌آید که امکانات و تاسیسات سایبری نظامی و امنیتی دولت‌ها به سازمان‌های تروریستی انگیزه می‌دهد تا با هزینه کم به دنبال عملیات‌های خرابکارانه سایبری باشند، اما انجام چنین عملیاتی مستلزم امکانات سایبری است که سازمان‌های غیردولتی فاقد آنها هستند. برای انجام عملیات‌های سایبری، سه نوع امکانات مهم لازم است:

قابلیت‌های اطلاعاتی: برای انجام عملیات دقیق که تاثیر زیادی داشته باشد، می‌بایست اطلاعات مهمی از هدف جمع‌آوری شود. برای جمع‌آوری این اطلاعات به هوش انسانی نیاز است و این بدافزار باید توسط کارکنان سازمان‌ها یا پرسنل دولتی مورداستفاده و نصب قرار گیرد. به همین ترتیب، برای هک کردن پایگاه‌های اینترنتی، باید عملیات جمع‌آوری اطلاعات و عملیات مهندسی اجتماعی انجام شود تا نفوذ به کامپیوترهای دولتی امکان‌پذیر باشد.

قابلیت‌های تکنولوژیکی سطح بالا: اتفاقات سال‌های اخیر بیانگر افزایش قابلیت‌های حملات سایبری به ویژه در اینترنت است. با این وجود، تولید ابزارهای فنآوری برای حمله به تاسیسات زیربنایی دولت، مستلزم قابلیت‌های تکنولوژیکی سطح بالا و توسعه منابع انسانی است.

قابلیت‌های عملیاتی: برنامه‌ریزی و فرماندهی عملیاتی که نتایج مهمی داشته باشد، مستلزم تاسیسات زیربنایی و سازمانی عمیقی است که عبارتند از: بهره‌گیری از نیروی انسانی باتجربه عملیاتی، قابلیت فرماندهی و کنترل و قابلیت انجام عملیات مخفی و پیچیده. بنابراین، به نظر می‌رسد که وقت زیادی لازم است تا سازمان‌های غیردولتی مستقل بتوانند عملیات مهمی در فضای سایبری انجام دهند.

در دهه‌های اخیر، خاورمیانه به آزمایشگاهی جهانی برای آزمودن جنگ نامتقارن تبدیل شده است. این منطقه پر از سازمان‌های تروریستی و فعالان غیردولتی است. در حالیکه فضای سایبری میدان عمل وسیعی در اختیار تروریست‌ها قرار داده، اما تاثیر آن تاکنون بنیادین نبوده و نتایج قابل ملاحظه‌ای از حملات سایبری مشاهده نشده است.

فعالان غیردولتی از فضای سایبری برای جبران ضعف خود در جنگ استفاده می‌کنند، اما توانایی آنها برای انجام چنین عملی به حمایت دولت‌ها وابسته است. به همین خاطر است که سازمان‌های غیر دولتی در جنگ نامتقارن به جای بهره‌گیری از ابزارهای سایبری به روش‌های فیزیکی تکیه کرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *