جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

ایران برگ جدید رویارویی مسکو با غرب

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: مسکو و تهران در صدد انعقاد موافقت‌نامه‌‌ای برای مبادله نفت ایران با کالاهای روسی بوده‌اند. به نظر می‌رسد که مبادله "کالا در ازای نفت" به زودی اجرایی شود.

پاول فلگنهائر در تحلیلی که اندیشکده جیمزتاون منتشر کرد، نوشت: سال‌های متمادی است که تهران با گروه مشهور به “گروه شش” یا پنج به علاوه یک – پنج عضو دائم شورای امنیت ملل متحد (چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده) به علاوه آلمان، بر سر میز گفتگو و مذاکره نشسته ‌است.

باراک اوباما، رییس‌جمهور ایالات متحده، توافق احتمالی 1+5 را به عنوان یک موفقیت تاریخی قلمداد می‌نماید که تحریم‌ها را در برابر ارائه تضمین‌هایی از سوی ایران در خصوص برنامه هسته‌ای‌اش، رفع خواهد کرد.

حال به نظر می‌رسد که ایران بدون انعقاد هرگونه توافقی با 1+5، با مساعدت روسیه قادر خواهد بود که یکی از شدید‌ترین بخش های تحریم‌های ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپایی را که عبارت است از تحریم نفت که منجر به کاهش صادرات نفت ایران در سال‌های اخیر به حدوداً یک میلیون بشکه در روز شده، به طور جزئی رفع کند.

بر مبنای موافقتنامه “کالا در ازای نفت”، روسیه نفت را خریداری نموده و در ازای آن فولاد، غلات و بنزین به ایران خواهد فروخت. « فروش نفت ایران بسیار کمتر از نیم میلیون بشکه نفت خام در روز خواهد بود»، اما رقم دقیق آن اعلام نشده است.

چین و هند با وجود فشار ایالات متحده، به طور معمول به واردات نفت ایران جهت مصرف داخلی مبادرت ورزیده اند، اگرچه به دلیل محدودیت های بانکی اعمال‌شده از سوی ایالات متحده و آمریکا، موانعی بر سر راه انتقال عایدات مالی حاصل از فروش نفت به تهران وجود دارد.

روسیه با توجه به آنکه خود در زمره تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده نفت است، هرگز از ایران نفت خام وارد نکرده است. از آنجا که پالایشگاه‌های روسیه جهت استفاده نفت ایران طراحی نشده‌اند و از سویی با توجه به آنکه بنادر نفتی روسیه منحصراً تجهیزاتی با کاربرد صادراتی هستند و در واقع روسیه فاقد تجهیزات وارداتی جهت انتقال نفت خام ایران از خلیج فارس است، لذا مبادله مستقیم “نفت در ازای کالا” میان مسکو و تهران قابل تحقق به نظر نمی‌رسد.

به تازگی، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه تایید کرد که «ما نفت ایران را خریداری خواهیم نمود و ایران عواید مالی آن‌ را در جهت خرید کالاهای روسی صرف خواهد نمود، ضمن آنکه تاجران نفت ما برای یافتن خریداران نفت ایران کمک خواهند نمود».

در واقع نفت خام ایران وارد روسیه نخواهد شد بلکه این نفت توسط تاجران روسی خریداری شده و سپس مجدداً به سایر مشتریان در “منطقه آسیا و اقیانوسیه” فروخته خواهد شد.

به گفته نواک: «فارغ از رفع یا عدم رفع تحریم‌های نفتی، ما [روس‌ها] هیچ گونه تحریم نفتی بر ایران اعمال نکرده ایم و شرکت‌های ما ملزم به تبعیت از تحریم ها نیستند».

منابع دولتی روسی تاکید کرده اند که موافقتنامه “کالا در ازای نفت” با ایران، «سود مالی زیادی برای روسیه نداشته و در واقع به سختی ممکن است هزینه‌های صرف‌شده برای آن را بازیابی نماید؛ اما این موافقتنامه بیش از آنکه یک معامله اقتصادی باشد، یک طرح سیاسی برای تثبیت موقعیت ما در برابر رقباست».

مسکو معتقد است که با توجه به روند احتمالی رفع تحریم‌ها، گاز طبیعی و نفت ایران به زودی وارد رقابت با صادرات روسیه شده و لذا «پیشاپیش ایجاد یک رابطه شراکتی خوب با تهران حائز اهمیت است». روسیه دارای ظرفیت صادرات نفت اضافه جهت افزایش فروش نفتی خود در بازار آسیا و اقیانوسیه نیست، لذا فروش نفت خام ایران تحت پرچم روسیه، راهی خوب برای حفظ و توسعه سهم روسیه از این بازار است.

با این حال، همچنان منطق موافقتنامه “کالا در ازای نفت” عجیب به نظر می‌رسد: ظاهراً موافقتنامه ذاتاً منفعت مالی زیادی در بر نخواهد داشت، در حالیکه ورود روزانه 300 هزار بشکه نفت خام ایران به بازار جهانی (که احتمالاً فزونی خواهد یافت) ممکن است منجر به سقوط قیمت‌ها شده و بودجه روسیه را با کمبود مواجه خواهد ساخت.

از سوی دیگر، نقض آشکار تحریم‌های مشترک ایالات متحده و اتحادیه اروپایی تحت پوشش موافقتنامه مبادله پایاپای، ممکن است منجر به تشدید تحریم ها علیه روسیه و تخریب هر چه بیشتر روابط مسکو با غرب شود. خرید نفت خام ایران از سوی روسیه و کمک به دریافت عواید مالی آن نقض تحریم های الزام آور شورای امنیت محسوب نمی شود، اما روسیه با دور زدن تحریم صادرات نفتی ایالات متحده و اتحادیه اروپایی، موقعیت چانه زنی ایران را در لحظات حساس گفتگوهای 1+5 تقویت می‌کند.

استدلال اصلی روس‌ها به نظر می رسد این باشد که : «اگر تردید نماییم ممکن است ایران را از دست بدهیم». طی جنگ سرد و تا پیش از سقوط پهلوی در انقلاب 57، ایران یکی از متحدان نزدیک ایالات متحده بود. بسیاری از سیاست‌گذاران در مسکو واهمه دارند که تلاش مضطربانه دولت اوباما برای دستیابی به توافق 1+5 با تهران ناشی از تلاش این دولت جهت تقویت اتحاد ضمنی با ایران بوده و در واقع روس ها واهمه دارند که ارتباط ایالات متحده و ایران در منطقه ممکن است از مقابله مشترک با داعش در سوریه و عراق فراتر رفته و تبدیل به ارتباط عمیق‌تر ایران و ایالات متحده شود.

به علاوه، تاجران گماشته‌شده به اجرای طرح “نفت در ازای کالا”ی روسیه و ایران، ممکن است توقع تخفیف‌هایی گسترده و رشوه داشته باشند. لذا، موافقتنامه ای که بیشتر از آنکه سودی عاید روسیه نماید، ضرررسان است، همچنان می تواند جیب جاسوسان داخل کرملین را پر کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *