جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

سازمان ملل و سامانه سلاح‌های خودکار

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: سازمان ملل سال گذشته به مساله سامانه‌های سلاح‌های خودکار پرداخت. سازمان مللی‌ها بالاخره دریافتند که سامانه‌های سلاح‌های خودکار که هدف‌های خود را بدون مداخله انسان انتخاب می‌کنند، تبدیل به چالشی بزرگ در جهان شده‌اند.

لیران اَنتبی در مقاله‌ای که موسسه مطالعات امنیت بین‌الملل رژیم صهیونیستی منتشر کرد، نوشت: در آوریل 2015 یک مجمع بین‌المللی در دفتر سازمان ملل در ژنو امکان افزودن ضمیمه‌ای را به کنوانسیون محدود کردن کاربرد سلاح‌های متعارف و ممنوعیت کاربرد سامانه پیشرفته خودکار به صورت توامان مطرح کرد.

این کنوانسیون، کاربرد بمب‌های خوشه‌ای و سایر سلاح‌ها را محدود می‌کند. ادعای اصلی که در کمیته سازمان ملل مطرح شد این بود که می‌توان کاربرد سامانه‌های سلاح‌های خودکار را پیش از پیشرفت‌های شدید و افزایش اهمیت این سلاح‌ها محدود کرد.

اخیرا دیده بان حقوق بشر گزارشی درباره دشواری انتساب مسئولیت در این سامانه‌ها منتشر کرده است. در گزارش به این مساله اشاره شده که رزمندگان، فرماندهان و حتی تصمیم‌گیرندگان برای ارتکاب جرایم جنگی مسئول هستند.

قصد دیده‌بان از ذکر چنین نکته‌ای، خصوصیت بازدارندگی این ادعاست، اما چنین شکلی از حسابرسی و پاسخگویی در مورد سامانه‌های خودکار ممکن نیست، چرا که محاکمه و مجازات یک ربات در دادگاه بی‌معنی است. از طرفی محاکمه مهندس یا شرکت سازنده سلاح‌ها نیز دشوار و غیرمنطقی است.

هم‌چنین بر اساس گزارش‌ها، کسانی که مخالف استفاده و کاربرد این ربات‌ها هستند، در برخی حوزه‌ها از موضع خود کوتاه آمده‌اند. برای مثال به تازگی میان سامانه‌های دفاعی هوایی خودکار و سامانه‌هایی که به انسان‌ها صدمه می‌زنند، مانند سامانه‌های مسلح زمینی و هواپیماهای بدون سرنشین تفکیک قائل شده‌اند.

نهایتا گزارش دیده‌بان با پیشنهاد ممنوعیت‌های قانونی بین‌المللی، خواستار ممنوعیت مطلق ایجاد و گسترش سامانه‌های خودکار کشنده شده است. گزارش و کمپینی که برای توقف ربات‌های کشنده ایجاد شده بسیار قابل توجه است. دیده‌بان پنج حرکت مشترک را با دستورکارهای یکسان، در روز تشکیل جلسات ژنو برگزار کرد. این پویش‌ها در وب‌سایت رسمی کمیته سازمان ملل نیز درج شد.

با این وجود در مذاکرات عمومی که پیش از جلسات کمیته برگزار می‌شد، استدلال‌های موافق سامانه‌‌های خودکارمطرح نشد. ظاهرا در خود کمیته نیز بحث در مورد ماهیت این سامانه‌ها مطرح نشد. از این روست که به نظر می‌رسد سازمان ملل فرصت رد خود به خود ایجاد و به کارگیری سامانه‌های خودکار را از دست داده است.

سامانه‌های مرگبار سلاح‌های خودکار از آن‌جایی که نیاز به سربازان را کاهش می‌دهند خطر کم‌تری برای جان رزمندگان، به ویژه در مبارزه علیه تروریست‌ها و گروه‌های چریکی به همراه دارند. به علاوه چنین سامانه‌هایی امکان رشد نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را بدون نیاز به توسل به نیروهای ملی افزایش می‌دهد. ضمنا به خاطر دقت و حسابگری این سامانه‌ها ممکن است استفاده از آن‌ها خطر کم‌تری برای افراد بیگناه داشته باشد، یعنی همان موضوعی که موضوع نگرانی سازمان‌های حقوق بشری است.

علاوه بر این به نظر می‌رسد که سازمان ملل فرصت کاهش اقدامات ناقض حقوق جنگ را از دست داده است. اگر سامانه‌های خودکار صرفا به کاری بپردازند که برایش برنامه‌ریزی شده‌اند و برنامه‌شان با حقوق بین‌الملل سازگار باشد، چنین کاهشی ممکن است.

هم‌چنین در کل فرصت‌های بسیاری برای پرداختن به مساله هوش مصنوعی از دست رفته است که به سامانه‌های خودکار نیز مرتبط است. ابراز نگرانی دانشمندانی مانند استیون هاکینگ، الون ماسک و بیل گیتس باعث شده که این موضوع در سال‌های اخیر بسیار در اخبار شنیده شود.

دلیل توسعه‌ پروژه مبارزه با سامانه‌های سلاح‌های خودکار به دلیل نگرانی از امکان آسیب دیدن ناظران بی‌گناه در میدان جنگ یا هرجای دیگر است، نه به خاطر خودکار بودن آن‌ها. درست است که حمایت از حقوق بشر در مخاصمات مساله مهمی است، اما تهدید ناشی از پیشرفت کنترل نشده‌ی سامانه‌های خودکار، اگر نه تمام بشریت، دستکم انسان‌های بسیار زیادی را به خطر می‌اندازد.

به همین دلیل، اگر فعالیت‌های سازمان ملل در این زمینه تنها از دستورکار سازمان‌های حقوق بشری تغذیه شود، شاهد پیچیدگی‌های غیرضروری خواهیم بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *