جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

ناتو و خلا امنیتی در اروپا

۱۳۹۴/۰۷/۰۶ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال 2014 تعهد دادند که بودجه دفاعی شان را تا سال 2024 به دو درصد تولید ناخالص داخلی خود افزایش دهند.

یان تشائو در پژوهشی که اندیشکده کارنگی اروپا منتشر کرد، نوشت: با این حال غیر واقع بینانه است که فرض کنیم همه 28 عضو ناتو به قول خود عمل خواهند کرد.

امنیت اروپا و دو درصد

  • کاهش نفوذ امنیتی آمریکا در اروپا و کاهش چشمگیر قابلیت نظامی اروپاییان از دهه 90 به بعد، موجب بروز خلاء امنیتی در اروپا شده و تعیین مقیاس دو درصد ناتو نیز بر همین اساس بوده است .
  • این مقیاس دو درصد به عنوان روشی برای سنجش قابلیت نظامی چندان مفید نیست و هزینه‌ها را به مفهوم واقعی و نتایج حقیقی اندازه‌گیری نمی‌کند.
  • این هدف‌گیری موفقیت هایی داشته و به معیاری مهم تبدیل شده تا مشخص شود کدام کشورها از نظر سیاسی به وظیفه اصلی ناتو، یعنی امنیت اروپا، متعهدند و کدام کشورها نیستند.
  • در مورد تعهدات امنیتی در قبال اروپا، کشورهای اروپایی اهمیت سیاسی این دو درصد را ناچیز می‌شمارند.
  • آمریکا درباره اهمیت سیاسی این دو درصد در میان کشورهای اروپایی که با ریاضت و تهدیدهای مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند و افزایش تعهدات دفاعی برای‌شان دشوار است، غلو می کند.

 

نتیجه گیری

  • با وجود نقص‌های مفهومی، این مقیاس دو درصد به عنوان ابزار گزینش هزینه های نظامی در ناتو باقی خواهد ماند. هر چند که معیاری دقیق‌تر می‌توانست تصویر صحیح‌تری از واقعیت ارائه دهد، اما نمی‌توانست تاثیر سیاسی مشابه آن را داشته باشد.
  • در شرایط جاری واقعیت ها کمتر بر هزینه ها متمرکز است و بیشتر بر شکاف روزافزون کشورهای دو سوی آتلانتیک درباره امنیت در اروپا متمرکز است.
  • اگر اروپا بخواهد به تهدید های بی‌شمار در اطراف خود بپردازد، باید قابلیت‌های دفاعی‌اش را در آینده بهبود بخشد. این امر شامل افزایش بودجه دفاع هوشمند، افزایش همکاری دفاعی، افزایش ارزیابی تهدیدهای مشترک و افزایش نقش رهبری کشورهای مردد فعلی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *