جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

Loading

دانستنی‌هایی درباره پناهجویان سوری

۱۳۹۴/۰۷/۱۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: جنگ داخلی سوریه که از سال 2011 آغاز شد، نظام حاکم بر این کشور را با چالش جدی مواجه کرد. با تشدید جنگ داخلی اوضاع در سوریه دگرگون شد و حدود نیمی از جمعیت سوریه (11 میلیون نفر) آواره شدند که این افراد یا در داخل سوریه سرگردانند و یا به کشورهای دیگر، عمدتا ترکیه، لبنان و اردن، پناه برده اند.

شلی کولبرستون در مقاله‌ای که اندیشکده رند (RAND) منتشر کرد، نوشت: گفتنی است در حال حاضر در گوشه و کنار جهان، 60 میلیون نفر بر اثر جنگ، درگیری و آزار و اذیت آواره شده‌‌اند که طبق گزارش کمیسیون عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، این آمار، بیشترین تعداد آوارگان در طول تاریخ است.

آیا خاورمیانه قادر به پذیرش تعداد بیشتری از پناهندگان سوری است؟

لبنان، ترکیه، اردن، اقلیم کردستان عراق و مصر در پذیرش آوارگان به طور چشمگیری سخاوتمند بوده اند. این کشورها حدود چهار میلیون پناهنده سوری را در خود جای داده اند. علاوه بر این، عراق نیز سه میلیون و 200 هزار آواره دارد که بر اثر خشونت های داخلی، بی خانمان شده اند.

هرچند این کشورها تا حدودی برای پناهجویان امکانات بهداشتی و آموزشی فراهم کرده اند، اما مواجهه با این بحران، بیش از توان خدمات عمومی آنهاست. به نحوی که سیستم آب و فاضلاب این کشورها دیگر کشش ندارد و اتاق های کافی در مدارس و بیمارستان ها نیز وجود ندارد. اجاره ها بالا رفته اند و ورود این تعداد آواره تازه وارد باعث بروز تنش های اجتماعی شده است.

لبنان، ترکیه و اردن آنقدر پناهنده پذیرفته اند که اساس جمعیت شناسی آنها در حال تغییر است. اکنون در لبنان یک چهارم جمعیت سوری هستند و در اردن این رقم به 10 درصد رسیده است. نسبت های مشابهی نیز در بعضی قسمت های شرق ترکیه گزارش شده است.

این کشورها از پناهجویان لبریز شده اند و به سختی می توانند افراد بیشتری را بپذیرند و به همین خاطر است که ما شاهد هجوم پناهندگان به اروپا هستیم.

شرایط زندگی پناهندگان در لبنان ، ترکیه و اردن چگونه است؟

برعکس دیگر بحران‌های تاریخی پناهندگان، این بحران عمدتا شهری است. بیش از 80 درصد پناهجویان سوری بجای کمپ های رسمی که خدمات در آنها ارائه می شود، در شهرها، شهرک ها و مناطق اسکان های غیررسمی زندگی می کنند. آنها برای گذران زندگی تقلا می کنند. بعضی از آنها با اندوخته های خود از سوریه خارج شده اند، اما وقتی که اندوخته‌های‌شان تمام می شود به مکانیسم های منفی نظیر کارگری کودکان و ازدواج زودهنگام روی می آورند و حتی بعضی وقت‌ها این قبیل کارها هم کافی نیست.

کمپ های برپا شده آنقدر بزرگ نیست که همه پناهندگان را در خود جای دهد. بسیاری از پناهندگان می‌خواهند خارج از کمپ زندگی کنند و این کمپ ها را «غیرانسانی» توصیف می کنند. آنها زندگی در چادر را دوست ندارند چرا که تحرک شان را محدود می‌کند و خلوت‌شان را از بین می برد. در واقع مردم دوست دارند مستقل باشند، کار کنند و در مسکن مناسب زندگی کنند.

بحران پناهندگان چه تاثیری بر کودکان سوری دارد؟

آنها نسل سوخته ای از کودکان سوریه هستند که در معرض آسیب های شدیدی قرار دارند. آنها در حالی بزرگ می شوند که به آموزش دسترسی ندارند و بدون مراقبت های بهداشتی در چادرها یا زیر زمین ها زندگی می کنند.

تقریبا نصف کودکان پناهجوی سوری به مدرسه نمی‌روند. از آنجایی که بزرگ‌ترها نمی توانند کار کنند، بسیاری از بچه ها مجبور به کار می شوند و مورد سوء استفاده قرار می گیرند. برای مثال، 10 درصد بچه‌های سوری در اردن به کارگری مشغولند و دخترها به ازدواج زودهنگام تن می دهند، چراکه والدین‌شان توان نگهداری از آنها را ندارند.

آیا با افزایش حمایت اهداکنندگان برای اقدامات انسان دوستانه، شرایط برای پناهندگان بهبود می یابد؟

تامین بودجه بسیار مهم است، خواه این بودجه از طرف اهداکنندگان قدیمی نظیر آمریکا و اتحادیه اروپا باشد، خواه از طرف اهداکنندگان جدید همچون کشورهای حاشیه خلیج فارس. در حال حاضر تنها حدود یک سوم از 5/5 میلیارد دلار کمک پیش بینی شده به پناهندگان سوری در سال 2015 تامین شده است.

هرچند که بسیاری از این پول ها خرج تامین نیازهای اولیه نظیر خوراک، سرپناه و آب و فاضلاب  می شود، اما برای تامین مراقبت های بهداشتی، آموزش و حفاظت نیز مصرف می شود. با این حال بودجه و منابع مالی بیشتری مورد نیاز است و در همین حال، طراحی سیاست های جدید در مورد چگونگی مصرف این منابع نیز ضروری است.

واکنش جهان به بحران پناهجویان چگونه باید تغییر کند؟

سیلی از پناهندگان به اروپا سرازیر می شود. بعد از دو جنگ خانمان سوز، اروپای مدرن امروزی اساسا بر ایجاد ثبات و حفاظت از اقلیت ها بنا شده است. بنابراین اروپا باید با آوارگان همدردی کند و احساس مسئولیت بیشتری داشته باشد. ژان کلود یونکر، رئیس بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، در نهم سپتامبر به این موضوع اشاره کرده و گفت: «اروپا جایی نیست که افراد فقیر و بیچاره نادیده گرفته شوند».

هرچند که تعدادی از کشورها درهای خود را به روی پناهجویان گشوده اند، اما اتحادیه اروپا باید سیاست مشترکی را اتخاذ کند تا کشورهای بیشتری از آن پیروی کنند. آلمان موافقت کرده که 800 هزار و فرانسه و بریتانیا هم قبول کرده اند که هر کدام 20هزار پناهجو را بپذیرند. با این حال، لازم است تا کشورهای بیشتری پناهجویان را بپذیرند.

و در پایان باید گفت که  دنیا می تواند میلیون‌ها پناهنده سوری را در خود جذب کند. جنگ داخلی سوریه مستلزم راه حلی سیاسی است که بتواند با کمک رهبری بین المللی ثبات را به سوریه برگرداند و پناهندگان را قادر سازد تا به وطن‌شان بازگردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *