جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

هرج‌ومرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج‌ومرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

Loading

سوریه؛ خاموش کردن آتش با بنزین

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: ورود نیروهای روسیه به سوریه فصل جدیدی در شامات ایجاد خواهد کرد و محور مقاومت شامل سوریه، روسیه، حزب ا...، عراق و ایران از توان لازم برای ایجاد تغییرات مطلوب برخوردار هستند.

قانشیام کاتوچ در مقاله‌ای که مرکز هندی مطالعات جنگ‌افزار زمینی منتشر کرد، نوشت: شاید ورود روسیه به سوریه بحران را به طور موقت تشدید کند، اما آتش را باید با آتش خاموش کرد.

استقرار نیروهای هوایی و زمینی روسیه در سوریه در هفته پایانی سپتامبر 2015، تحولات جدیدی در منطقه خاورمیانه رقم زد و غرب را غافلگیر کرد.

آمریکایی‌ها حضور نیروهای روسیه در سوریه را به ریختن بنزین روی آتش تعبیر کردند. از نگاه روسیه اگر حضور نیروهای این کشور در سوریه، ریختن بنزین روی آتش باشد، اما ریختن بنزین برای خاموش کردن آتش است. گر چه تجربه نشان داده است که ورود کشورها به بحران‌های منطقه‌ای آسان و خروج از آن دشوار است، لکن روسیه با اعتماد به نفس به دنبال حل بحران و کسب دستاوردهای ژئواستراتژیک است.

پوتین رئیس جمهور روسیه در مجمع عمومی سازمان در اواخر سپتامبر 2015 در خصوص جنگ داخلی سوریه گفت: غرب با اتخاذ رویکرد عدم همکاری با اسد برای مبارزه با داعش، اشتباهات متعددی انجام داد.

وی همچنین گفت: این تنها دولت سوریه و شبه نظامیان کرد هستند که حقیقتا در حال جنگ با تروریست ها  و داعش در سوریه هستند. این یک حقیقت است که برخی مبارزه با داعش و سازمان های تروریستی در سوریه را نادیده می گیرند.

با توجه به روند گسترش فعالیت های تروریستی، حرف های پوتین درست است.  

آمریکا تلاش کرده است تا با رهبری ائتلاف ضدداعش با حضور 62 کشور، داعش را شکست دهد. البته در عمل، تعداد کشورهای حاضر در ائتلاف ضدداعش به رهبری آمریکا بسیار کمتر از آنچه که اعلام شده، است. حتی کشوری که داعش را یک تهدید برشمرد یا اجازه سوخت‌گیری به هواپیمای آمریکا در مسیر پرواز به سمت خاورمیانه داد، به فهرست ائتلاف ضدداعش اضافه کردند. مضافاً اینکه بدون به کارگیری نیروی زمینی، ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا بی معناست. بسیاری از نیروهای ارتش آزاد سوریه که توسط آمریکا آموزش دیدند، موضع خود را تغییر داده و به داعش پیوستند. اگرچه حملات هوایی ائتلاف ضد داعش حرکت داعش را کند ساخته، اما نتوانسته آن را متوقف سازد  

محور مقاومت شامل نیروهای اسد، حزب ا…، ایران و روسیه بسیار موثر عمل کرده و از توان لازم برای تغییر معادلات در شامات برخوردار است.

ائتلاف آمریکا و غرب در شرایط پیچیده ای قرار گرفته است، بدین مفهوم که هم نمی تواند از اسد حمایت کند و هم نمی تواند داعش را شامل شود؛ چراکه داعش دست هایش آلوده به خون بوده و هدفش سرنگونی دولت عراق است و برنامه پر آب و تابی برای تشکیل به اصطلاح خلافت اسلامی و صدور افراطی گری به جهان دارد. 

از سوی دیگر افکار عمومی غرب به شدت ضد داعش است، چراکه این گروه با گردن زدن تعدادی اتباع غربی و دیگر گروگان ها و نیز نظر آخرالزمانی این گروه برای برچیدن نفوذ و آثار غرب از جهان، جو منفی علیه این گروه در غرب ایجاد شده است. 

ائتلاف آمریکا و غرب آشکارا نمی تواند حامی تجزیه عراقی باشد که هشت سال در آنجا جنگید تا عراق به عنوان یک کشور یکپارچه باقی بماند. مضافا اینکه ائتلاف به رهبری آمریکا از کردها نیز نمی‌تواند حمایت کند، چرا که این امر موجب ناخرسندی تنها عضو ناتو از این منطقه یعنی ترکیه خواهد شد.

در چنین شرایطی ورود روسیه به سوریه بارقه امیدی برای غرب جهت دور کردن خود از آتش به شکل آبرومندانه و پایان دادن به شرایط موجود سوریه ایجاد کرد. حال اگر غرب همچنان با مداخله نظامی روسیه مخالفت کند، در آنصورت باید نیروی زمینی در سوریه پیاده کند. اگر این امر اتفاق افتد در آن صورت این نیروی زمینی باید طرف کدام گروه را بگیرد؟ اسد یا داعش؟

حضور روسیه در سوریه ابزاری برای اهداف ژئواستراتژیک بزرگ است. حضور روسیه در سوریه اولین حضور رسمی این کشور در خارج از خاک خود پس از فروپاشی شوروی سابق به شمار می‌رود. ورود روسیه به بحران سوریه، کل معادلات را تغییر داده است. حضور روسیه یا داعش را از بین خواهد برد یا آنها را به میز مذاکره خواهد کشاند. 

پایگاه دریایی روسیه در طرطوس و پایگاه هوایی این کشور در لاذقیه دارایی روسیه از زمان جنگ سرد به شمار می رود. روسیه مایل نیست این دارایی را از دست بدهد. این دو پایگاه اهرم فشاری در دست روسیه خواهد بود.

حملات هوایی روسیه ورق بازی در منطقه خاورمیانه را تغییر داده است. پاسخ آمریکا به تحرکات روسیه در سوریه چه خواهد بود؟ درگیری یا همکاری؟ نشانه هایی از پاسخ آمریکا در این روزها مطرح شده است. اوباما اوایل اکتبر در بیانیه ای گفت: ما وارد یک جنگ نیابتی با روسیه در سوریه نخواهیم شد.

مداخله روسیه در سوریه فصل جدیدی را در شامات ایجاد خواهد کرد. شاید بحران به طور موقت شدت بیشتری یابد، اما آتش باید با آتش خاموش شود. ابتکار خاموش کردن آتش با بنزین موفق خواهد بود.

 

برداشت هند از وضعیت سوریه و خاورمیانه

روسیه دوست همیشگی هند به شمار می رود. اقدام روسیه در حمایت از سوریه بیانگر این اراده است که باید کنار دوست همه دوران ایستاد. این پیام و درخواست در محافلی از هند مطرح شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *