جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

افزایش محسوس حقوق بازنشستگان در ایران

سخنگوی دولت ایران اعلام کرد به پیشنهاد وزارت کار، افزایش حقوق بازنشستگان امروز در هیات دولت تصویب شد و حقوق حداقل‌بگیران 35 درصد افزایش می‌یابد.

Loading

جایگاه ایران در راه حل جنگ سوریه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: پیش‌بینی‌ها در این باره که توافق هسته ای ایران می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در عرصه های دیگر داشته باشد، در حال ثابت شدن است.

مارک فیتس پاتریک در تحلیلی که موسسه بین المللی مطالعات راهبردی (IISS) منتشر کرد، نوشت: حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه در 30 اکتبر بدون اعتمادی که در دو سال گذشته در مذاکرات فشرده با  1+5 جوانه زد، ممکن نبود.

گرچه حضور ایران  موجب پایان سریع جنگ در سوریه نمی شود، اما برای نخستین بار، آنچه برای بسیاری  از طرف‌های دیگر از جمله آمریکا و شرکایش روشن شده، این است که وضع سوریه را نمی‌توان به طور مسالمت‌آمیز بدون دخالت همه طرف‌های  اصلی از جمله ایران حل و فصل کرد.

بر خلاف مذاکرات هسته ای ایران، مذاکرات صلح سوریه در حال حاضر شامل همه بازیگران منطقه‌ای مربوطه و همچنین قدرت‌های بزرگ است.

شرکت‌کنندگان عبارتند از: وزیران امور خارجه مصر، فرانسه، آلمان، ایران، عراق، ایتالیا، اردن، قطر، روسیه، عربستان سعودی، ترکیه، امارات عربی متحده، انگیس و آمریکا و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  و  استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل متحد در سوریه.

طرفهای غایب علاوه بر دولت بشار اسد عبارتند از: ائتلاف ملی سوریه مورد حمایت غرب، جبهه النصره و گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش).

به نظر می‌رسد  فرضیه ای که وجود دارد این باشد اگر قدرت های خارجی بتوانند در مورد طرح صلح به توافق برسند، شرکای سوری خود را متقاعد خواهند کرد و پس از آن توجهات به طور انحصاری به شکست دادن داعش معطوف خواهد شد. دعوت از ایران به مذاکرات صلح زمانی ممکن شد که آمریکا در نهایت با پیشنهاد روسیه موافقت کرد.

یکی از مسائل مهم دیگر، موافقت عربستان سعودی بود که تا حدودی با میانجیگری  فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس به دست آمد. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در توضیح اینکه چرا عربستان با این پیشنهاد همراهی کرد، گفت: این مذاکرات بررسی خواهد کرد آیا روسیه و ایران در مورد پیدا کردن یک راه حل سیاسی در مورد جنگ سوریه جدی هستند یا خیر.

از نظر سعودی‌ها این به معنی موافقت ایران و روسیه با راه حلی است که اسد را شامل نمی‌شود.

آمریکا اعلام کرده است می‌تواند باقی ماندن اسد در قدرت را تحمل کند تا وی فقط برای یک دوره گذار کوتاه باقی بماند. هدف از این مذاکرات صلح بحث درباره مدت و  جزئیات این دوره گذار و رویدادهای پس از آن است. با این حال، این هدف فوری  کمتر در دسترس به نظر می‌رسد.

یک دیپلمات ارشد غربی 28 اکتبر در نیویورک گفت :« ما باید کار را از نقطه‌ای بسیار ابتدایی آغاز کنیم.»

این دیدار می‌تواند نشست موفقیت‌آمیزی تلقی شود. به نظر نمی‌رسد این نشست تعیین‌کننده باشد. در عین حال، نشست صلح سوریه نخستین گام مهم خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *