جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

یک توهم بزرگ ضدایرانی

«نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی از ضرورت ایجاد یک اتحاد منطقه ای در خاورمیانه علیه ایران سخن گفته است. این در حالی است که نتایج نظرسنجی های مختلف در میان افکار عمومی عربِ منطقه حاکی از این هستند که محبوبیت منطقه ای ایران به شدت افزایش یافته و در جهتی معکوس، صهیونیست ها بیش از هر زمان دیگری به کنشگرانی منفور در منطقه تبدیل شده اند.»

ترامپ: کامالا هریس در سخنرانی نتانیاهو در کنگره شرکت نکرد، زیرا او یهودی‌ها و اسرائیل را دوست ندارد / اگر هریس روی کار بیاید، آن‌ها یک قانون برای سقط جنین خواهند گذاشت تا نوزاد را در رحم در ۸ ماهگی، ۹ ماهگی یا حتی پس از تولد به قتل برسانند

«دونالد ترامپ» با اشاره به عدم حضور «کامالا هریس» در حین سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا، این نامزد احتمالی حزب دموکرات را به «یهودستیزی» متهم کرد و گفت ایالات متحده «مضحکه عام و خاص» شده است.

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

مصوبه «کنست» و مسئولیت مقاومت

جمیله کدیور در یادداشتی می نویسد: مصوبه کنست نشاندهنده تمایل صهیونیست ها به افزایش تنش و ناامنی و بی ثباتی و توسعه درگیری در منطقه و عدم تمایل آنها به برقراری صلح و آرامش است. رژیم صهیونیستی با علم به اینکه بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، امنیت و صلحی برای اسرائیل و شهروندانش نخواهد بود، تصور می کند با خشونت، تحقیر، اعمال زور، نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان و صهیونیزه کردن اراضی فلسطنی می تواند برای خود و شهروندانش امنیت ایجاد کند.
Loading

راه های بهبود امنیت هسته ای

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: در کنفرانس اخیر خلع سلاح و عدم اشاعه اتحادیه اروپا که در بروکسل برگزار شد، موضوع توافق هسته‌‌ای ایران و همچنین رویدادهای سال جاری و فرصت‌های پیش روی آن بحث و بررسی شد. در حاشیه کنفرانس نیز نشست‌‌های ویژه‌ای با محوریت کنوانسیون تسلیحات بیولوژیک و معاهده تجارت اسلحه و همچنین بررسی چشم‌انداز نشست امنیت هسته ای ( N.S.S) در سال 2016 برگزار شد.

متیو کاتی در تحلیلی که موسسه بین المللی مطالعات راهبردی (IISS) منتشر کرد، نوشتند: نشست امنیت هسته ای که از سال 2010 و به ابتکار باراک اوباما، رئیس جمهورآمریکا آغاز به کار کرد، به دنبال تقویت امنیت هسته‌ای در جهان به روشی جامع و بر اساس استاندارهای بین المللی، ایجاد اعتماد بین کشورها و کاهش میزان زرادخانه های مواد هسته ای تسلیحاتی در جهان است.

اولین نشست امنیت هسته‌ای در سال 2010 در واشنگتن برگزار شد و نشست‌های دیگری در سئول و لاهه طی سال‌های 2012 و 2014 برگزار شد. قرار است نشست نهایی نیز در مارس 2016 در واشنگتن برگزار شود. نشست سال 2016 به بررسی موضوعاتی از جمله تهدیدهای موجود و مشخص کردن گام‌هایی که می‌توان برای کاهش استفاده از اورانیوم غنی‌سازی شده با غنای بالا برداشت، افزایش ایمنی مواد آسیب‌پذیر، مقابله با قاچاق مواد اتمی و ردیابی و مقابله با تروریسم هسته‌ای خواهد پرداخت.

با وجود ارزیابی‌های ناامیدکننده ای که از نشست آتی در واشنگتن به گوش می‌رسد، دولت اوباما در صدد است تا دستاوردهای موجود را تحکیم و میراث خود را حفظ کند. برای تحقق این هدف، سه میزگرد مجزا با موضوع بررسی ابعاد مختلف ارتقا و بهبود امنیت هسته‌ای در خلال کنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه اتحادیه اروپا برگزار شد.

در یکی از این میزگردها، توماس کانتری من، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور امنیت بین الملل گفت که روند طی شده در پنج سال گذشته موفقیت‌آمیز بوده و نتایج ملموسی به همراه داشته است. به نحوی که ذخایر اورانیم و پلوتونیوم غنی شده با سطح بالا در بیش از 12 کشور امحا شد؛ اقدامات حمایتی چشمگیری برای مبارزه با قاچاق هسته‌ای انجام پذیرفت و همچنین راهکارهای حساب شده و سنجیده‌ای برای مقابله با تروریسم هسته‌ای که امکان وقوع آن در هر لحظه وجود دارد، ارائه شد.

النا یوکوا، معاون مدیر مرکز مطالعات منع گسترش تسلیحات جیمز مارتین در موسسه مطالعات بین‌المللی در مانتوری نیز بر تاثیر عملی نشست‌ها که موجب تقویت هنجارهای امنیت هسته‌ای، مکانیسم‌های سیاسی و نهادهای بین المللی شده است، تاکید کرد.

با این وجود، نقدهای جدی به نشست امنیت هسته‌ای نیز وارد است. ورنر باونس، معاون مدیرکل امور چندجانبه وزارت خارجه بلژیک معتقد است محدودیت‌ها و ضعف‌های موجود در دستور کار نشست امنیت هسته‌ای آشکار شده و از همین رو به یک فرایند گسترده و جامع‌تر برای تضمین پیشرفت مستمر نیاز است. در حالی که برخی از دولت‌ها همچون ایران خود را شایسته داشتن کرسی در این نشست می‌دانند، برخی دیگر از دولت ها به ویژه آمریکا با این موضوع مخالف هستند.

علاوه براین، خروج روسیه از نشست 2016 نیز می تواند ضربه اساسی به اعتبار این نشست وارد سازد. غیبت مسکو، به عنوان یکی از ذینفعان مهم در نشست امنیت هسته ای که شبکه گسترده ای از امکانات و انبارهای هسته ای را در اختیار دارد، عمیقا احساس خواهد شد.

در مجموع باید گفت که با وجود موفقیت‌های نشست‌های امنیتی در پیشبرد اهداف ترسیم شده، همچنان چالش‌های جدی برای آینده آن مطرح است. به ویژه آنکه کشورهای مختلف عقاید متضادی درباره چگونگی پیشبرد فرایندها دارند. ضمن آنکه این پرسش اساسی نیز همچنان مطرح است که آیا تلاش‌های امنیت هسته‌ای بایستی رویکرد جهانی داشته باشد یا اینکه تنها بر کشورهای عضو متمرکز باشد؟

در حالیکه ورنر باونس اعلام کرده است که نشست‌های امنیت هسته ای، انتظارت را افزایش داده، اما این سوال همچنان باقی است که آیا این نشست ها به عنوان یک میراث ماندگار باقی خواهند ماند؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *