جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
مرکز پژوهش های راهبردي قاهره عادي سازي روابط آنکارا با مسکو و تل آويو را بررسي کرد

دلایل تحرکات جدید سیاسی ترکیه

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین- ترجمه: تمایل ترکیه به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و هم زمانی این مسأله با تلاش این کشور برای بهبود روابط با روسیه حاکی از آن است که ترکیه تلاش می کند تغییری تدریجی در سیاست خارجی خود به وجود آورد.

کارگروه روابط بین الملل مرکز منطقه ای پژوهش های استراتژیک قاهره در این باره می نویسد: تغییر تدریجی سیاست خارجی ترکیه به دلایل متعددی باز می گردد که برخی از آنها ناشی از تحولات داخلی ترکیه و برخی دیگر ناشی از پیامدهای سیاست خارجی اشتباه ترکیه بر منافع این کشور است که چالش های فراوانی را در دوره کنونی در سایه افزایش عملیات های تروریستی در برخی از شهرهای اصلی این کشور و نیز ادامه بحران سوریه بدون هیچ گونه حل و فصل سیاسی به وجود آورده است.

دلایل چرخش سیاست خارجی ترکیه

رویکرد ترکیه برای حل و فصل مشکلات موجود با روسیه و رژیم صهیونیستی به شکل هم زمان را می‌توان در دلایل زیر خلاصه نمود؛

اول؛ تلاش آنکارا در راستای اتخاذ سیاست صفر نمودن مشکلات با برخی از قدرت های تأثیرگذار بر بحران‌های خاورمیانه همچون روسیه، آمریکا و ایران است. این رویکرد جدید سیاست خارجی ترکیه در اظهارات بن علی یلدریم، نخست وزیر این کشور به خوبی قابل مشاهده است، به شکلی که وی در این باره اظهار داشت: ترکیه تلاش می کند دشمنان خود را کاهش و دوستان خود را افزایش دهد. این اظهارات به تمایل یلدریم برای درپیش گرفتن سیاست جدیدی متفاوت از سیاست داوود اغلو نخست وزیر سابق اشاره دارد که بر صفر نمودن مشکلات با کشورهای همسایه تأکید دارد.   

دوم؛ کاهش حجم فشارهایی است که ترکیه به دلیل سیاست خارجی خود به ویژه در برابر بحران سوریه دچار آن شده است؛ به شکلی که کردها تلاش نمودند از تنش به وجود آمده میان ترکیه و روسیه با هدف دستیابی به دستاوردهای سیاسی در برابر آنکارا بهره برداری نمایند. در این باره سرنگونی یک بالگرد ترکیه از سوی نیروهای حزب کارگران کردستان با یک موشک روسی در ماه مه 2016 و نیز نزدیکی روابط میان روسیه و کردها که در سفرهای برخی از مسئولان کردی به مسکو مشاهده شد، از پیامدهای منفی ادامه تنش در روابط آنکارا و مسکو به شمار می آید.

به عبارت دیگر آنکارا تلاش می نماید از طریق کاهش شدت تنش در روابط با مسکو فشار بیشتری را به کردها وارد نماید. این در حالی است که درگیری میان کردها و ترکیه به دلیل متهم نمودن کردها به انجام فعالیت های تروریستی و یا به دلیل نگرانی ترکیه از تقویت نقش کردها در سوریه در سایه حمایت آمریکا از شبه نظامیان کرد در جنگ آنها علیه داعش، بالا گرفته است.

دلیل سوم تغییر رویکرد ترکیه به تلاش این کشور برای بالا بردن سطح هماهنگی سیاسی و امنیتی با روسیه و رژیم صهیونیستی در تعامل با تحولات بحران سوریه باز می گردد؛ به شکلی که روسیه پس از ورود سیاسی و نظامی به بحران سوریه به یک بازیگر اصلی در پرونده سوریه تبدیل شده است و رژیم صهیونیستی نیز  تحولات مربوط به درگیری های مسلحانه میان نظام سوریه و هم پیمانان آن  به ویژه حزب الله با نیروهای مخالف مسلح و نیز تحرکات سازمان های تروریستی و به ویژه داعش را به دقت دنبال می کند.

بر این اساس آنکارا بر این باور است که بهبود روابط با مسکو و تل آویو می تواند به بازنگری در نقش این کشور در بحران سوریه کمک کند؛ نقشی که در دوره گذشته به دلیل افزایش دامنه اختلافات ترکیه  با واشنگتن درباره نقش کردها در جنگ علیه داعش، ایجاد منطقه امن در شمال سوریه و نیز رویکرد واشنگتن برای توافق با مسکو درباره رسیدن به یک حل و فصل سیاسی در بحران سوریه کاهش یافت.

علاوه بر این بالا بردن سطح هماهنگی سیاسی و نظامی از طریق بهبود روابط با مسکو و تل آویو می تواند به آنکارا در مقابله با تهدیدات ناشی از افزایش میزان عملیات های تروریستی در داخل شهرهای اصلی ترکیه همچون استانبول و آنکارا کمک نماید.

منافع اقتصادی نیز در حرکت ترکیه به سمت بهبود روابط با روسیه و رژیم صهیونیستی نقش داشت؛ به شکلی که تنش در روابط ترکیه و مسکو آسیب های زیادی به اقتصاد ترکیه به دلیل کاهش سفر گردشگران روسی به ترکیه و محدود نمودن واردات مواد غذایی از ترکیه وارد نمود  و این در حالی است که اقتصاد ترکیه از مشکلات زیادی به ویژه در سایه تکرار عملیات های تروریستی در این کشور رنج می برد.

هم چنین آنکارا به دنبال منابع جدیدی برای واردات گاز طبیعی است و با وجود بهبود روابط با مسکو  تلاش خواهد نمود، از عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی برای امضای قراردادهای واردات گاز از اسرائیل در آینده استفاده نماید، به ویژه اینکه ترکیه به خوبی می داند که روسیه همیشه تلاش نموده از صادرات گاز برای اعمال فشار بر طرف های دیگر که منافع آنها در برخی از پروند های منطقه ای با منافع روسیه در تعارض است، استفاده نماید.

تمامی این شاخص ها حاکی از آن است که آنکارا تلاش می نماید نحوه روابط خود را با برخی از قدرت های منطقه ای و جهانی تأثیر گذار بر بحران های خاورمیانه تغییر دهد و حاشیه انتخاب های پیش روی خود را برای مقابله با پیامدهای این بحران ها افزایش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *