جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟

رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان گفته است که در دوره دوم حاکمیت طالبان «فارسی‌زدایی» عملا به گونه نظام‌مند صورت می‌گیرد.

شویگو:ارتش روسیه از ابتدای امسال، کنترل 547 کیلومترمربع از قلمرو مناطق جدید را به دست گرفته

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت: از ابتدای سال جاری، ارتش روسیه 547 کیلومتر مربع از قلمرو مناطق جدید کشور را تحت کنترل خود درآورده است. در دو هفته گذشته شهرک های نووباخموتوفکا، سمیونوکا و بردیچی در جمهوری خلق دونتسک آزاد شدند.

عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

Loading

ویرانی سوریه: وضعیت مطلوب تل‌آویو

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه + نقد: با توجه به ناخوشایند بودن بسیاری از «راه حل‌های» احتمالی در سوریه و تداوم درگیری در این کشور که در آن طرف‌های مختلف همچنان آتش را به جای اسرائیل بر یکدیگر متمرکز کرده‌اند، این وضعیت ممکن است بیش از همه وضعیتی مساعد برای تل آویو باشد.

لری هانائو در تحلیلی که اندیشکده رند منتشر کرد، نوشت: به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی به سبب توانایی اندک برای تاثیر‌گذاری بر نتیجه جنگ داخلی سوریه و نیز علاقه محدود به مداخله در این جنگ، بازیگری غیرفعال در حوادث اخیر باشد.

اسرائیل منافع امنیتی حیاتی در سوریه ندارد که بخواهد پیش ببرد. منافع اسرائیل در سوریه عبارتند از: به حداقل رساندن نفوذ ایران و روسیه در سوریه، مانع شدن از انتقال سلاح‌های پیشرفته برای حزب‌الله، جلوگیری از اینکه سوریه یک تهدید نظامی معتبر برای اسرائیل به شمار برود یا چنین گزینه ای در اختیار ایران بگذارد، تضعیف مشروعیت ادعای سوریه در بلندی‌های جولان و جلوگیری از اینکه شبه‌نظامیان سنی زیرساخت‌ها یا پایگاه‌های عملیاتی در امتداد مرز اسرائیل ایجاد کنند.

تا زمانی که جنگ در سوریه به طور چشمگیری تغییر مسیر ندهد، راهبرد اسرائیل احتمالا این موارد خواهند بود: نظارت دقیق بر رویدادها، همکاری با مسکو برای به حداقل رساندن احتمال درگیری ناخواسته با روسیه و نیز انجام حداقل اقدامات مستقیم لازم برای محافظت از خود.

اسرائیل در چهار حوزه اصلی اقدام کرده است:

  • مراقب قلمرو خود بوده و به حملات برون مرزی واکنش نشان داده است،
  • مواضع حزب الله و انتقال دهندگان سلاح را بمباران کرده است،
  • از سوری های مخالف نظام سوریه به طور مخفیانه حمایت کرده، و
  • با روسیه تعامل داشته است.

گزینه هایی که پیش روی اسرائیل قرار دارند، محدود است: اسرائیل با بمباران مخفیگاه‌های سلاح و حمل موادی که قرار است به دست حزب الله برسد، جلوی کمک تهران را به این گروه بگیرد.

با این حال، اسرائیل توانایی اندکی برای تاثیرگذاری بر رویدادها در سوریه دارد. این موجب می شود نتواند نفوذ ایران و روسیه را تعدیل کند، نتواند بر توانایی اسد برای بقا تاثیر بگذارد یا بر گروه‌ها یا افرادی که جایگزین اسد می‌شوند نفوذ داشته باشد.

به همین خاطر، اسرائیل باید بر تلاش های سیاسی، نظامی و مخفیانه برای دور نگه داشتن ایران، حزب‌الله و دیگران از مناطق نزدیک مرز اسرائیل که تهدیداتی برای امنیت اسرائیل به وجود می آورند، متمرکز شود.

 

نقد و ارزیابی:

این مقاله که در اندیشکده آمریکایی رند منتشر شده از یک سو تلاش دارد سران رژیم صهیونیستی را به واقع گرایی فرابخواند، از سوی دیگر تلاش دارد این رژیم را از اتهام ایجاد ناامنی و بی ثباتی در سوریه تبرئه کند. این در حالی است که به صورت ضمنی در مقاله تصریح شده که وضعیت موجود در سوریه، مطلوب ترین وضعیت برای رژیم صهیونیستی است و در همین حال به این مساله اعتراف کرده که تل آویو به شکل مخفیانه به حمایت از تروریست ها در سوریه می پردازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *