جدیدترین مطالب
نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفههای مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکستهای ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.
تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقشآفرینی بسیاری از قدرتهای منطقهای و بینالمللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی میشود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدیدهای جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظهکارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
أحدث المقالات
نفت عامل افزایش خصومتورزی عربستان؟
در گزارش پایگاه خبری دیلی کالر نوشت، تولید نفت ایران پس از لغو تحریمهای چند ساله آمریکا علیه تهران افزایش یافته و بر اساس آمارها تقریبا به سطح تولید در سال 2011 رسیده است که منجر به ایجاد اختلاف با رقبای این کشور در منطقه شده است.
افزایش تولید نفت ایران موجب میشود تا روابط تلخ کنونی میان تهران و ریاض حتی از این هم بدتر شود. تحریمها علیه ایران سبب شده بود تا قیمت نفت عربستان ارزشمندتر شود و افزایش سهم بیشتر این کشور در بازار جهانی نفت را در پی داشت. بنابراین، ظهور مجدد ایران در بازار جهانی نفت موجب خصمانهتر شدن سیاست خارجی عربستان سعودی خواهد شد و در عین حال به سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) لطمه خواهد زد.
به گزارش دیلی کالر، عربستان و سه کشور دیگر روابط دیپلماتیک خود را در ماه ژانویه با ایران قطع کردند. سعودیها حتی مانع از ورود نفتکشهای ایران به آبهای خود شدند و سبب شد تا ایران نیز برای همکاری تمایلی نداشته باشد. عربستان سپس تهدید کرد که تولید نفت خود را تا یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد که به میزان قابل چشمگیری منجر به کاهش بهای نفت خواهد شد و در نتیجه بتواند به ایران آسیب بزند.
هر چند، عربستان برای افزایش بهای جهانی نفت به ایران برای کنترل سطح تولید نیاز دارد، ایران بارها اعلام کرده است که تمایلی برای پذیرش محدود کردن سطح تولید نفت به منظور افزایش قیمت جهانی آن ندارد، تا زمانی که سهم خود را در بازارهای جهانی به دلیل چند سال تحریم اقتصادی از دست داده بود، بازیابد.
صنعت نفت ایران هماکنون در حال بازیابی خود به واسطه نبود، بودجه کافی ناشی از تحریمها است و برآورد می شود که این کشور دست کم به سرمایهگذاری جدید 150 میلیاردی نیاز دارد تا به سطح تولید پیشین خود در بازار جهانی نفت دست یابد. طبق این ارزیابیها ایران برای تامین هزینه 500 میلیارد دلاری خود برای پنج سال آینده به شدت نیاز به پرداختهای نقدی سریع دارد که تنها فروش نفت در بازار جهانی میتواند آن را تامین کند.
منبع: ایسنا
امکان همراهی با شوراآنلاین در شبکه های اجتماعی:
0 Comments