جدیدترین مطالب

چالش ژاپن برای قانونمند کردن دفاع سایبری فعال

شورای راهبردی آنلاین-رصد: راهبرد امنیت ملی ژاپن در سال 2022 خواستار بازنگری در وضعیت امنیت سایبری این کشور شد و احتمالا این قانون در سال جاری به خط پایان می‌رسد. اما چرا آماده کردن این قانون برای توکیو بیش از دو سال به درازا کشید؟

پیامدهای تحریم ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در تاریخ ۶ فوریه ۲۰۲۵، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، فرمانی اجرایی صادر کرد که به موجب آن تحریم‌هایی علیه دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) به دلیل تحقیقات این نهاد درباره مقامات ارشد صهیونیستی برقرار گردید.

آینده حکومت در غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: بدون توافق با حماس هیچ شخص یا گروهی نمی‌تواند در غزه به قدرت برسد و هر کسی هم جز حماس در غزه به قدرت برسد، باید با هماهنگی حماس باشد.

رویکرد ترامپ و چشم‌انداز صلح اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: مهم‌ترین چالش ترامپ در این دوره از ریاست‌جمهوری‌اش برای تعامل با روسیه، جنگ اوکراین است که به نظر می‌آید جز ترامپ، طرف‌های دیگر چندان آمادگی، اراده و اعتماد لازم برای پایان دادن به این جنگ را ندارند.

رقابت عربستان با امارات برای تبدیل شدن به قطب تجارت منطقه‌ای

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «امارات برای چندین دهه، از مرکزیت اقتصادی منطقه برخوردار بوده و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کرده است. با این حال، اخیراً عربستان تلاش خود را برای رقابت با دبی و معرفی خود به عنوان رهبر اقتصادی منطقه دوچندان کرده است. این رقابت می‌تواند روابط عربستان و امارات را تغییر و کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد.»

دکتر خرازی در ملاقات رئیس مجلس عراق:
مقاومت همچنان قدرتمند است و به حیات پر نشاط خود ادامه خواهد داد

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی امروز میزبان رئیس مجلس عراق و هیئت همراه بود. در این ملاقات دو طرف در خصوص مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه ای و به ویژه آینده مقاومت در منطقه به تبادل نظر پرداختند.

غیر ممکن بودن کوچاندن مردم غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: پاکسازی غزه از جمعیت فلسطینی از آرزوهای دیرینه رژیم صهیونیستی است. این طرح از سال 2018 که قانون «اسرائیل به عنوان کشور ملی یهودیان» تصویب شد، مورد توجه جریان «راست افراطی اسرائیل» و «صهیونیسم مسیحی در آمریکا» قرار گرفته است.

ابعاد و گستره منازعه آنکارا و کُردهای سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: افزایش تلفات غیرنظامیان و شهروندان عادی در منطقه شمال و شرق سوریه، متعاقب تداوم و تشدید حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش ترکیه و شبه نظامیان وابسته به آن، یعنی ارتش ملی سوریه (SNA) منجر به ایجاد نگرانی‌های مضاعف نسبت به روند تحولات سوریه در آینده شده است.

Loading

أحدث المقالات

ابهام استراتژیک در سیاست خارجی ایالات متحده با احیای مجدد فشار حداکثری

ابهام استراتژیک در سیاست خارجی ایالات متحده با احیای مجدد فشار حداکثری

عباس ترابی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اگر چه از میان حرف های ترامپ چه در کنار شومینه دیواری معروف اتاق بیضی شکل کاخ سفید، و چه از محتوای سخنان او در کنفرانس مشترک خبری با نتانیاهو و حتی پیام توئیتری ترامپ این گونه به نظر می رسد که میان سیاست اعلامی و اعمالی واشینگتن در خصوص نحوه مواجهه با جمهوری اسلامی ایران تناقض وجود دارد. سیاست اعلامی ترامپ در کنفرانس خبری با نتانیاهو و در پیامش در شبکه اجتماعی Social Truth تاکید بر سیاست اطمینان و اعتمادسازی (Confidence Building Measures) است. اما وقتی محتوای یادداشت ریاست جمهوری در خصوص احیای کارزار فشار حداکثری (Maximum Pressure Campaign) را مطالعه می کنیم؛ درمی یابیم سیاست اعمالی او نه مبتنی بر اطمینان و اعتمادسازی، بلکه مبتنی بر (Surrender by Compromise Measures) تسلیم با ابزار به سازش کشاندن جمهوری اسلامی است.
Loading
اندیشکده آمریکایی بررسی کرد

پهپادها؛ سرمایه راهبرد جنگ نامتقارن ایران

1398/04/03 | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: تحلیلگر اندیشکده «امریکن اینترپرایز» با بیان اینکه ایران هر ماه یک قابلیت پهپادی جدید رو می‌کند، نوشته است که چنین پیشرفت‌هایی قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثرگذار خواهد بود.

اندیشکده دست راستی امریکن اینترپرایز در گزارشی در مورد رونمایی پهپادهای جدید ایران با قابلیت ایجاد اخلال در سامانه‌های راداری دشمن نوشته است که چنین توانمندی‌هایی می‌تواند بر ناوگان پهپادی دیگر کشورهای منطقه اثر بگذارد.

متن این گزارش در ادامه آمده است:

پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپادها) به زمینه‌ای بدل شده‌اند که جایگاهش هر روز بیش از پیش در دکترین نظامی ایران برجسته می‌شود. به نظر می‌رسد که ایران هر ماه یک پهپاد یا یک قابلیت پهپادی جدید رو می‌کند. هرچند که ایران اولین بار در دهه 1980 پهپاد تولید کرد، اما این کشور تنها در 6 سال نخست این دهه انواع مختلفی از پهپادهای شناسایی، پهپادهای «کامیکازه» (انتحاری) و پهپادهای متنوع تهاجمی تولید و علاوه بر این ادعا کرده است که پهپادهایی در اختیار دارد که بدون نیاز به کنترل در امتداد خط دید و با جی‌پی‌اس (GPS) هدایت می‌شوند.

اگر گزارشی که در چندین روزنامه ایرانی بازنشر شده دقیق باشد، یعنی ایران ناوگان پهپادی خود را با پهپادهایی که می‌توانند روی ارتباطات دشمن پارازیت انداخته و ارتباط بین پهپادهای دشمن و هدایت‌کننده‌هایشان را مختل کنند، تکمیل کرده است.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا ایران واقعا به این فناوری دست یافته یا این ادعا صرفا یک هدفگذاری است. در هر حال توان هک و مهندسی ایران در حال پیشرفت است و این یعنی حتی اگر این پهپاد هنوز به نقطه هدف مورد نظر نرسیده باشد هم احتمالا ایران به زودی به این توانمندی‌ دست خواهد یافت. چنین توانی اگر بر پهپادهای ایالات متحده اثرگذار نباشد، قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثر خواهد گذاشت.

به نظر می‌رسد تأکید ایران بر پهپادها، سرمایه‌گذاری روی راهبردهای جنگ نامتقارن است. هرچند ایران به صورتی فزاینده در منطقه فعالیت نظامی دارد، اما عمده قدرت خود را از طریق نوابش یا شمار معدودی “مربی نظامی” بسط می‌دهد. با وجود آنکه تنش‌ها افزایش یافته و احتمال درگیری با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) قوت گرفته، اما بعید است که ایران عامدانه درگیر جنگ مستقیم دریایی یا رویارویی با ارتش‌ها شود. ممکن است که این کشور بخواهد با خرید هواپیما از روسیه یا چین جان تازه‌ای به نیروی هوایی‌اش دهد یا ناوگان دریایی‌اش را نوسازی کند، اما تأکید این کشور بر انواع مختلف پهپادها، این گمانه را مطرح می‌کند که نیروهای نظامی ایران احتمالا برای نوعی متفاوت و کم‌خسارت‌تر از درگیری در آینده آمده می‌شوند: درگیری‌ای که در آن پهپادها برای هراساندن یا ایجاد مانع در برابر تجهیزات گران قیمتی که توسط همسایگان عرب این کشور یا پادشاهی‌هایی عربی حاشیه خلیج فارس استفاده می‌شود، به کار گرفته می‌شوند.

منبع: فارس


امکان همراهی با شوراآنلاین در شبکه های اجتماعی:  

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر