جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

‘ادامه برجام، آزمونی برای نمایش فراست اتحادیه اروپا’

۱۳۹۷/۰۳/۰۷ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:ارتباطات اقتصادی و سیاسی میان کشورها مبتنی بر مصالح عمومی و خصوصی کشورها می باشد و تقید کشورها در پایبندی به توافق نامه ها و اصول پذیرفته شده بین المللی، نشانگر استقلال سیاسی و اقتصادی آنهاست.

 همانگونه که بزرگان اقتصاد جهانی در مجمع جهانی اقتصاد اعلام کردند، دوران تفوق آمریکا به سر آمده است. این تحول ضرورت بازنگری در بسیاری از زمینه ها را الزامی می سازد.
با اعلام خروج آمریکا از برجام، تلاش های دیپلماتیک در اروپا برای یافتن راهی جهت اجرایی کردن مفاد توافق ها بدون حضور آمریکا دو چندان شد.
نشریه فرانسوی لیبراسیون دریادداشتی با عنوان ‘ پیش به سوی ایران بدون آمریکا ‘ نوشت: ترامپ با زیر پا گذاشتن توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 ، خاورمیانه را در خطر قرار داد و اکنون چشم ها به سوی اروپا دوخته شده است.
سرمقاله نویس لیبراسیون افزود:رئیس جمهوری آمریکا با این اقدام خود اروپا را مقابل دو انتخاب سخت قرار داد، به این صورت که یا باید به سیاست اقتصاد بین الملل که از سوی آمریکا ارایه می شود تمکین کند یا اینکه به طور جدی بدنبال تبدیل اتحادیه به یک قدرت اقتصادی و سیاسی مستقل باشد و باعث تاسف خواهد بود که چنین فرصتی مغتنم شمرده نشود.
اکنون با توجه به سنگ اندازی های آمریکا در راه برجام و بی توجهی این کشور به نهادها و سازمان های بین المللی همچون شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی، زمان آن فرارسیده که کشورها بدون نگاه به آمریکا و با توجه و تعمق در منافع ملی خود به ادامه برجام بیاندیشند و همانطور که ‘انالیزا پرتگلا’ تحلیلگر موسسه مطالعات سیاسی بین المللی ایتالیا گفته است راهبرد فوری و موثری برای حفظ روابط اقتصادی موجود با تهران بیابند.
این تحلیلگر در گفت و گو با نشریه ‘فورمیکه’ با بیان اینکه ‘منافع ملی ایتالیا در حفظ برجام است’ افزود حفظ روابط اقتصادی با ایران به معنی نجات شرکت های کوچک و متوسط ما که 2 میلیارد یورو صادرات به ایران دارند و شرکت های بزرگ که تفاهمنامه هایی برای طرح های بزرگ به ارزش بیش از 20 میلیارد یورو امضا کرده اند، می باشد.
پرتگلا تاکید کرد:دولت باید با صراحت حرکت کند و گام های فوری از طریق Master Credit Agreement” که در ژانویه 2018 (دی 1396) امضا شد بردارد، سیستمی که قراردادهای تجاری میان ایران و ایتالیا از طریق آن به ارزش 5 میلیارد یورو پوشش داده می شود.
وی در ادامه خواستار مذاکرات دو جانبه دولت ایتالیا با آمریکا برای معافیت از تحریمهای بخش پتروشیمی، انرژی و کشتی سازی شده است.
همچنین مدیر بخش صادرات شرکت ایتالیایی ساخت تجهیزات فولادسازی ‘کونتسی’ با انتقاد از سیاست های ضد ایرانی ترامپ گفت ‘تحریم علیه ایران به شرکت های ایتالیایی و اروپایی آسیب می رساند و سلطه آمریکا غیرقابل قبول است.’
‘فیلیپو کونتسی’ مدیر بخش صادرات شرکت ساخت تجهیزات فولادسازی در شهر جنوا در شمال ایتالیا در ادامه گفت و گو با نشریه ‘دی تلگراف’ با انتقاد از سیاست های آمریکا افزود’ ما به 50 کشور جهان صادرات داریم و شرکت ما توان جبران پیامدهای ناشی از سیاست خارجی ترامپ را دارد اما آنچه در حال وقوع است، غیرقابل قبول می باشد. تحریم های آمریکا علیه ایران به شرکت ها آسیب می رساند.’
کونتسی ادامه داد: ما در ایران طی سال های اخیر بیش از هرجای دیگری رشد کردیم. جایی که چشم انداز بهتری برای توسعه داشتیم. کار با ایران در سال 2015 میلادی بر فعالیت های ما تاثیر مثبت ده درصدی داشت و اکنون با به قدرت رسیدن ترامپ تجارت ما با ایران کند و حتی بلوکه شده است. مشاهده شرکت هایی ایتالیایی و اروپایی که بخاطر سلطه آمریکا تخریب می شوند، مایوس کننده است.
آلمان نیز از دیگر کشورهایی است که ارتباطات اقتصادی بالایی با ایران دارد.
خبرگزاری فرانسه نوشت گرچه برخی بانک های بزرگ آلمانی با تهدید تحریم های آمریکا برای ادامه همکاری با ایران مواجه هستند، اما بانک های کوچک آلمانی می توانند از این فرصت بدست آمده استفاده کنند و تبادلات بانکی خود را افزایش دهند.
این رسانه فرانسوی افزود، خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، با مخالفت سایر کشورهای امضا کننده این توافق بین المللی همراه بود تا جایی که تنها دقایقی پس از این اقدام ترامپ، فدریکا موگرینی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی نشستی خبری تاکید کرد که این نهاد اروپایی همچنان به توافق با ایران پایبند خواهد بود.
‘پاتریشیا ملفی’ مدیر مرکز بین المللی صلاحیت که ساختمان مرکزی آن در آلمان است، می گوید ‘با وجود خروج آمریکا از توافق باایران، ما همچنان به ارائه خدمات خود به مشتری هایمان ادامه می دهیم. ما همواره در سال های گذشته ازشرکت فعال در بازارهای ایران و سودان حمایت کرده ایم.’
همزمان با امضای توافق هسته ای میان ایران و غرب در سال 2015، میزان صادرات آلمان به ایران 22 درصد رشد یافت که ارزش آن هم اکنون به دو میلیارد و ششصد میلیون یورو می رسد.
اعضای اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته پس از اعلام رسمی خروج آمریکا از توافق هسته ای توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری ستیزه جوی این کشور، عزم خود را برای محافظت از این توافق معتبر بین المللی جزم کردند. نشست امروز هفتم خرداد ماه وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در ادامه حمایت های سران قاره سبز از برجام صورت گرفته است.
ایران به اتحادیه اروپا مهلتی کوتاه برای چاره اندیشی وتضمین های عملی لازم به منظور حفظ منافعش داد تاپیش از بازگشت تحریم های آمریکا، راهکارهای مناسبی اتخاذ و رضایت جمهوری اسلامی را کسب کنند.
ترامپ 18 اردیبهشت پس از خروج از برجام از تحریم هایی سخن به میان آورد که در بازه زمانی سه تا شش ماهه باز می گردند. بنابراین مقامات اروپایی نشست های گوناگونی را در سطوح مختلف برگزار کردند تا به بهترین تصمیمات ممکن دست پیدا کنند که قانون مسدودسازی یکی از این راههاست.
اروپایی ها دیپلماسی چند سطحی را برای پیشبرد برجام در پیش گرفته اند که نشست های مکرر درون اتحادیه ای و رایزنی های برون اتحادیه ای از آن جمله اند. نشست امروز وزیران امور خارجه اتحادیه به تلاش های درون اتحادیه و سفر اخیر «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان و «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه به روسیه و گفت وگو با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری این کشور در چارچوب تلاش های های برون اتحادیه ای قابل ارزیابی است.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *